nou, dan weet je het wel…

niksig

Lauwe Souvlaki

Als je heel goed kijkt zie je al een legertje werkelozen een gracht graven daar waar Griekenland aan Europa  vastzit.


Gewoon, omdat het kan.

Tja, m’n collega moet zich natuurlijk wel een beetje thuis voelen hier.


O, is dat zo?

Dusssssssss


‘T kan te gek ook!!

Long time no see.

Vorig weekend, strak na onze vakantie, naar Texel. 3 verjaardagen vieren met een BBQ’tje. Getuige onderstaande foto was het weer gezellig.


Just an CF dump


Uit pure verveling

Echt veel heb ik niet te zeggen. Beetje druk met werken en ook al bijna op vakantie…. Daar moet ook zo af en toe wat voor gebeuren. Gisteren wel even wezen fotograferen, eens kijken of ik voor d  vakantie nog een updateje kan plaatsen.


What the duck

Misschien toch eens proberen wat af te vallen….


Gewoon geinig.

Vanmiddag was ik mijn fotoarchief aan het opruimen.  Zaten nog wat losse foto’s van de circuitdag op Niederrhein in een verdwaald mapje. Beetje opgepoetst in Photoshop om ze toonbaar te maken voor jullie.
Verders geen proaties, alleen ploaties.


Je ligt nog steeds in dat gras en die zon schijnt nog steeds op je bol

Gewoon, omdat ik het kan plaats ik nog een paar “lig-in-het-gras-met-zon-op-de-bol” foto’s. Dit keer in het bijzondere 21:9 formaat. Mocht dat je bekend voorkomen: dat is het formaat wat ze in bioscopen gebruiken. Het originele en ultieme panoramaformaat dus.


Je ligt languit in het gras, de zon schijnt op je bol en

je bent heerlijk loom van de warmte. Langzaam kom je omhoog op je ellebogen. Doet je ogen open en

kijkt verwonderd om je heen.


What the duck

Gewoon omdat door alle andere werkzaamheden het updaten van de nozem en de non er bij inschiet.


Niet TE dichtbij komen….

En ik had de dames nog wel zo gewaarschuwd dat een fisheye objectief van zo dichtbij een beetje vertekent! Wat heet, een beetje?

Maar ja, niet luisteren hè?


‘Jakkie bah’ header.

Tijdens mijn eerste slootkantexpeditie van dit jaar hoorde ik ze heel zachtjes roepen deze kevertjes uit de header.

“Het is lente, het is lente, ik voel het aan mijn instrumente”

Omdat de header is vervangen door een frisser exemplaar hieronder de originele foto.


In het glaasje.

Of beter natuurlijk: er uit!

In het glaasje zat zaterdagavond een stevige espresso. Na een uurtje zaten er een stuk of zeven (!) in swa Ficus. Ik denk dat ‘ie vanavond wel weer zal kunnen slapen. Maar lekker waren ze!


Gewoon te grappig.


Afko’s.


What the duck!

Natuurlijk meen ik het niet!


Aan de Waal in Lent.

Het had zo leuk kunnen zijn: het hoge water in de Maas bij Lent fotograferen. Samen met Chris.
Het regende en buienradar voorspelde dat dat ook nog wel even ging duren. Toch zijn we gegaan want het zou fantastisch worden. Hoog en snel stromend water met op de andere oever de skyline van Nijmegen. Prachtig.

Nou het was daar ook geweldig hoor. Afgelopen zomer bij zonnig weer, 25 graden en een gevulde picknickmand. Maar nu niet.

Tjonge zeg, wat viel dat tegen. Gezelschap was best maar het was beestenweer.  Aardedonker, nat, winderig en bij vlagen met een zoetige lucht uit de geopende raampjes van de geparkeerde auto’s.

De fotografische oogst van al dat geploeter? Zeer magertjes. De mooiste foto staat hieronder en da’s eigenlijk een compleet mislukte. Het handmatig scherpstellen van de 70-200 was precies de andere kant op. Ik dacht ‘m op “heul veul ver weg” te hebben gedraaid maar hij stond op “hier vlak voor je neus”. Wel hele mooie bokeh rondjes. Dat wel…


Bijna vergeten.

Zeg, had ik jullie eigenlijk al gelukkig nieuwjaar gekust?
Niet?
Oeps, sowwy….

Bij deze dan alsnog de beste wensen voor 2011!


The Rewireman visits casa the Slipper

Gisterenavond was het weer eens zo ver. The Rewireman, remember the name als je online Mario Kart speelt!, kwam op bezoek. Zoals altijd met een stapeltje oude Autovisies onder de Bibia’s. “Heb jij ook eens wat moois te lezen” is zijn steevaste commentaar. Terwijl hij met een schuin oog naar de Smeg kijkt. Want daar staat het bier. En een verdieping lager de Jägermeister.

Afijn, een avond van jolijt, warm bier,  koude vrouwen, ESTJ’s en eerste indrukken, omzetten, UWV perikelen en het uitblijven van de volgende MAD-avond. Gezelli.


What the Duck

Bijgaande What the Duck geeft aardig aan hoe het in huize Morren gaat momenteel.
Mocht je dit lezen dan weet je dus al wanneer onze kerstkaart bij jullie op de mat ploft. Vlak voor mijn verjaardag…. Waarschijnlijk.


Maar niet doen dus.

Laatste tijd zit het niet echt mee op het banengebied zzal ik maar zeggen. En da’s nog wat zwak uitgedrukt.

Krijg regelmatig de opmerking dat ik wat met m’n fotografie moet gaan doen. Dat gaan doen als betaalde baan zeg maar. Nou, daar vond ik een hele mooie What he Duck over. Weet je meteen wat de kansen zijn op dat gebied.


Flipper

Schat, doe jij de boodschappen even wil je??

Gevonden op het wereldwijde web. Aanklacht tegen vervuiling door de mens. Natuurlijk hoort dit soort rommel niet in zee maar deze Flipper doet er maar mooi zijn voordeel mee. Had anders 2 keer naar de AH moeten zwemmen.


Over gemiste kansen.

Regelmatig roep ik dat de herfst mijn favoriete jaargetijde is. Lekkere kleuren, beetje vochtig, zonnetje d’r bij en ik ben een gelukkig man. Als ik lekker kan gaan fotograferen tenminste! Deze herfst komt daar niet veel van terecht helaas. Te veel troubles (zakelijk gelukkig) aan de kop en wat te druk met m’n werk voor Rally for Kids om in de overgebleven schaarse vrije uurtjes lekker te gaan fotograferen.

En heb ik dan eindelijk eens een paar uurtjes voor mezelf dan weet ik niet waar heen te gaan. Gewoon het bos inlopen kan natuurlijk maar dat is wat te simpel. Het moet wel een beetje een tochtje met diepgang worden. Je snapt het al? Doordat ik de lat wat te hoog leg komt er gewoon helemaal niks uit de camera rollen dit seizoen. Balen inderdaad maar het is niet anders.

De “What the duck” hieronder vat het aardig samen.