nou, dan weet je het wel…

persoonlijk

Hallo allemaal,

inderdaad al een fors aantal maanden een dooie boel hier. Sinds de komst van Facebook ben ik daar actief. Nog interactiever dan een blog en dat trekt mij zeer.
Wie weet blaas ik het hier weer eens nieuw leven in maar voorlopig ben ik dus op Facebook te vinden. Gewoon onder mijn eigen naam. Dus:

tot daar!


Teaser seizoensopening shortrally

Gewoon omdat ik helemaal verliefd ben op die Escortjes II.


Lijkt mij duidelijk!


Kodak? What the duck!!


Een boekje over het verleden.

Velen van jullie weten dat ik lang geleden ‘iets’ met slotracen heb gedaan. Baantje thuis op de vloer, baantje thuis in de kelder, website Grumblers Course.nl, avonden racen met de maten, lid worden van ‘t Kasje, bouwen en verhuren van Rent a Rally, stoppen met ‘t Kasje, afbreken van Grumblers Course in de kelder, verkopen van Rent a Rally. En weer back to basics: een baantje op de grond, plat op je reet en gassen maar.

Vanuit dat roemruchte (de naam Jack the Slipper was alom bekend in slotracend Nederland) verleden had ik nog aardig wat foto’s. Die heb ik afgelopen donderdagavond in een boekje ge-upload en dat werd zaterdag al geleverd. Op glanzend fotopapier, strak ingebonden en lay-flat.

Wat een gave tijd was dat zeg. Heerlijke herinneringen komen boven als ik door het boekje blader. Ruim 60 pagina’s pure slotrace nostalgie. Man wat fijn!! Je zou zoweer beginnen… ;-)


Waarom trots?

Stukje hieronder staat dat ik best wel trots ben. In deze post staat dan eindelijk waarop en waarom.

Het boek is bij mij te bestellen. Mail op info@jackomorren.nl .


Rally for Kids op de Auto- en Motorsportdagen

Afgelopen weekend was Rally for Kids te gast op de Auto- en Motorsportdagen in Gorinchem. We hadden daar een mooie informatiestand (ingericht als servictent tijdens een rally) en konden van daaruit het goede nieuws van Rally for Kids verkondigen.

We hebben aardig wat mensen gesproken en over onze stichting kunnen vertellen. Maar we hebben ook contacten opgedaan waarmee er voor onze VIP kids weer deuren geopend gaan worden in 2012! Er zitten echt hele leuke mogelijkheden bij hoor. Om van te smullen. Wat verklap ik nog niet dat zie je begin 2012 wel in de agenda van Rally for Kids.

De beurs zelf was een hele leuke ratjetoe van auto- en motorsport. Een hal met van alles op auto- en motorsportgebied, een hal vol met Tupperware auto’s en buiten lag een leuk circuitje waar de hele dag demo’s verreden werden. Van karting tot trial en van driften tot stockcar. Prachtig.

Wij van Rally for Kids hebben ons prima vermaakt en komen een volgende editie graag weer terug!


Best trots….


Zonsopkomst op de Ginkelse Heide.

Lekker op de MTB door bos en over heide. Felle zon bij zonsopgang na een koude nacht geeft gegarandeerd mist. Dus de 50 mm F/1.8 op de body geklikt en op pad. Alle foto’s op maximale opening gemaakt voor dat speciale gevoel dat je krijgt als je even tegen de zon in gekeken hebt.


De oplossing van het raadsel.

Natuurlijk was ik bij Rally for Kids. Da’s duidelijk. Een kort verslag van dezedag:

Serviceplek

Hospitalitytenten voor onze gasten

Stickeren van de rallyauto

Woordje van de voorzitter

De doorkomst op KP 2

Service na 2 KP’s, er zat wat onbalans in de wielen…

Even de bandjes opsnijden voor betere waterafvoer

Het Rally for Kids publiek op de volgende proef in afwachting van:

De Colt, na de tweede foto had deze geen rechter zijspiegel meer…

Weer even de wielen eraf en de remmerij checken. Best belangrijk. ‘Remmen is angst roepen die rijders tegen elkaar maar geen remmen is ook wat. Vuil brandvrij ondergoed denk ik.

Happie eten voor de gasten. Stamppottenbuffet, altijd lekker.

Rijder (Gert) navigator (Ron) en teamcaptain (Rien) in conclaaf over de bandenkeuze voor de laatste proeven.

De laatste proef, eerste omloop in de schemer, de laatste omloop in het donker. Gelukkig hebben we wat extra licht.


Raadseltje

Jullie mogen drie keer raden wat ik gisteren gedaan heb…


Slowlex

Hoe herken je een blije Slowlexrijder?

Aan de vliegen op z’n tanden!

Nou dan zal de aangetrouwde familie wel een chagerijnig zooitje zijn. Geen vlieg te bekennen!


Doedelzakspelers: stoere jongens ende ferme knaepen!

Zeg Henk, kommie nou nog eens bij de groep of wat?

Ja, ja, ja, rustig maar jongens. Kom d’r an. De baas staat d’r al en die kunnen we niet laten wachten.

Nou jongens, allemaal de zak goed vol blazen en de zak onder de kilt lekker laten wapperen.

Kijk, zo doe je dat! Vinden de vrouwtjes leuk hoor, raden of je nou wel of niet wat aan hebt onder je kilt. Nou ik zou zeggen: controleer ‘t maar es!

KAK!! Heeft Henkie weer dat karrtje meegenomen. Weg aandacht.


Best wel hoog.

Even een filmpje van een maat van een maat van Aron. Met de headcam op de helm en dan…..


Airborne Memorial number 67

Vandaag was het weer zover: de herdenking van Operation Market Garden. Nu alleen wat foto’s later in de week het verhaal van deze schitterende ochtend.


Gewoon, omdat het kan.

Tja, m’n collega moet zich natuurlijk wel een beetje thuis voelen hier.


Het gas kan d’r weer op en het gras kan d’r weer af!

Gisteren was het weer zo ver: de gazonmaaierrace in Achterveld. Voor de derde keer op rij heb ik daar de foto’s voor de organisatie gemaakt. Of dat nog wel leuk is na twee keer? Daar is maar één antwoord op mogelijk: mooi wark!

De afgelopen tijd hebben we nogal wat last gehad van Pleurius (of was ‘t nou Pluvius?) dus het terrein was lekker soppig. De prut liep me regelmatig over de kisten.  Heul alderbastends smeuiig was ‘t doar. Dat was ook wel te zien aan de deeelnemers als ze van de baan kwamen. Dikke lagen modder op man en machine. Prachtig om te zien. Dat dan weer wel.

Hieronder een  selectie uit de serie “gazonmaaiers special klasse”. Conceet:  vier cilinders, 600 cc, vermogens tot ruim boven de 100 PK en snelheden ver boven de 70 km/h op het rechte eind. Weet dan dat het veld hobbelig is, de gazonmaaiers geen vering hebben anders dan van de banden en dat ze een hoog zwaartepunt hebben. Dan snap je dat ze wat lastig door de bochten zijn te krijgen… De rijders zijn dan ook stuk voor stuk niet van die kleine mannetjes (type streep met oren) maar eerder stoere jongens ende ferme knapen.

Genoeg praoties, de ploaties!


Teasertje


Narrow escape

Afgelopen zondag, vroeg in de avond, even een frisse neus halen in het bos. Camera mee en na een uurtje terug richting auto. Plotseling een meter of 50 voor mij 2 zwijnen op het pad. Niks aan de hand dacht ik nog. Gewoon even wachten , die lopen zo het bos weer in. Dat deden ze ook wel maar pas na een minuut of 5. En ze hadden al best vaak mijn kant op gekeken. Rustig langs de plek gelopen waar de beesies het bos in gelopen waren. Ik kijk naar rechts en daar staat op nog geen 10 meter een stevige beer mij aan te staren. Achter hem een groep van zo’n 20-25 dieren waaronder veel jongen. Slik….
Snel loop ik nog wat door en hoor achter mij geritsel. Haastige blik over de schouder en daar komt hij aan. Welliswaar een sukkeldrafje maar toch onmiskenbaar in MIJN richting. Ik trek een sprintje van een meter of 20 en kijk nog eens om. Oeps, daar komen d’r nog 2 uit het struweel gestoven. Fluks nog een sprintje en dan heel snel in de veilige auto.

De volgende dag vertel ik het verhaal tijdens het eten der bammentjes. O, daar bij de volkstuinen naast het spoor? Daar heeft mijn broer vorige week een half uur in een boom gezeten, wachtend tot die beren eindelijk eens weg gingen.

Leuk hoor, natuur.


What the duck

Hij is gewoon TE hilarisch om niet te plaatsen.


O, is dat zo?

Dusssssssss


Uit pure verveling

Echt veel heb ik niet te zeggen. Beetje druk met werken en ook al bijna op vakantie…. Daar moet ook zo af en toe wat voor gebeuren. Gisteren wel even wezen fotograferen, eens kijken of ik voor d  vakantie nog een updateje kan plaatsen.


What the duck

Misschien toch eens proberen wat af te vallen….


Brezan Historische Rally for kids

Afgelopen zaterdag, 18 juni, was de vierde editie van de Brezan Historische Rally for Kids. Ruim 60 teams hadden zich ingeschreven voor dit evenement waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel. Rally for Kids dus!

Voor het uitgebreide verslag, de bedragen en nog veel meer foto’s verwijs ik je graag naar onze website www.rallyforkids.nl.  Hier even wat persoonlijke favorieten.