nou, dan weet je het wel…

slotrace

Een boekje over het verleden.

Velen van jullie weten dat ik lang geleden ‘iets’ met slotracen heb gedaan. Baantje thuis op de vloer, baantje thuis in de kelder, website Grumblers Course.nl, avonden racen met de maten, lid worden van ‘t Kasje, bouwen en verhuren van Rent a Rally, stoppen met ‘t Kasje, afbreken van Grumblers Course in de kelder, verkopen van Rent a Rally. En weer back to basics: een baantje op de grond, plat op je reet en gassen maar.

Vanuit dat roemruchte (de naam Jack the Slipper was alom bekend in slotracend Nederland) verleden had ik nog aardig wat foto’s. Die heb ik afgelopen donderdagavond in een boekje ge-upload en dat werd zaterdag al geleverd. Op glanzend fotopapier, strak ingebonden en lay-flat.

Wat een gave tijd was dat zeg. Heerlijke herinneringen komen boven als ik door het boekje blader. Ruim 60 pagina’s pure slotrace nostalgie. Man wat fijn!! Je zou zoweer beginnen… ;-)


Adieu Grumblers Course IV

Je zou haast zeggen dat er alleen oude wagens rond reden op Grumblers Course. Maar niets is minder waar. Ook jonger materiaal heeft er zijn rondes gedraaid.


Adieu Grumblers Course III

Al bladerend door de oude foto’s kwam ik een setje plaatjes tegen van de Lancia Monte Carlo. Fabrikaat GB Track dat submerk van Fly. Deze auto’s waren heerlijk bruut om te zien maar reden voor geen meter. Kijk eens naar die foto’s van de achterkant. Mooi uitlaatpijpje nietwaar?
Ooit zag ik op een clubbaan deze auto met een heel klein LED’je in de dikke pijp ingebouwd. Een stukje electronica zorgde ervoor dat bij gas loslaten de LED onregelmatig begon te knipperen. Een soort van “met de vlam in de pijp” zeg maar. Om van te kwijlen, werkelijk waar.

En dan nu de foto’s:FORZA ITALIA !!

Op sommige foto’s zie je nog mooie delen van Grumblers Course. Smullen nietwaar?


Adieu Grumblers Course II

Op Grumblers Course werd met van allerlei wagens geraced. Van oud tot net op de markt. De auto’s die je hier ziet zijn van GB Track. Een submerk van Fly. Dat Fly staat/stond niet zo heel goed bekend maar met deze auto’s zijn toch wel heeeeel erg veel rondjes gereden op Grumblers Course. Probleemloos ook moet ik zeggen. Geen slechte keus geweest.

De wisselende formaten storen toch niet? Denk maar aan dat nostalgische fotoalbum van je grootouders. Was ook niet elke foto even groot als zijn/haar voorganger.


Adieu Grumblers Course, part I

Velen weten dat ik jaren terug een slotracebaan in de kelder heb gehad. De baan heb ik toenertijd de naam Grumblers Course gegeven, waarbij Grumblers natuurlijk een soort van verengelsing van mijn achternaam is.  Ik heb de racebaan toen vereerd met een website : www.grumblerscourse.nl. Hierop hield ik het wel en wee van mij in slotraceland in het algemeen en de slotracebaan uit mijn kelder in het bijzonder bij. Een tijdje terug ben ik gestopt met actief slotracen in clubverband en zit ik maar zo af en toe nog in de huiskamer op de knietjes met de vriendjes rondom een Carrera baan. De website deed ik ook al tijden niets meer mee maar ik heb hem/haar wel laten bestaan.

Tot binnenkort.

Het abonnement is opgezegd en nog even en Grumblers Course gaat naar de eeuwige digitale jachtvelden. Jammer en helaas maar het is gewoon niet anders. Afgelopen week nog eens door de oude mappen met foto’s gebladerd. Het is toch wel een gave tijd geweest hoor. Kelder leeghalen, tafel maken, scenery opbouwen, racen met de maatjes op de vaste donderdagavond. Prachtig. In de komende tijd zo af en toe een post met wat foto’s en een klein verhaaltje. Vandaag dus de kick off.

De foto’s zijn soms wat minder van kwaliteit en zeer zeker wisselend in formaat.  Maar dat mag de pret niet drukken!


How low can you go, part VI

Zo, gisteren en vandaag weer wat aan de kelder / gamehol geklungeld. Aan 1 zijde staan de IKEA kasten al. Het rek vooraan, dat met die vreemde stokken erin, is bedoeld voor de opslag van de schilderijen van Anemieke.  Staat straks dus helemaal vol met werken van Tijss. Waarschijnlijk zo vol dat het gewoon niet past. Dus  ik zou zeggen: “Wie biedt er meer dan € 250,- voor dit handgeschilderde doek voorstellende een, een, een ehhhh….. voorstelling!”

Het werk op de achterwand is overigens gewoon een bedrukte sticker. Te koop bij de Gamma. Dat zeg ik.
En natuurlijk een blik vanaf de achterwand richting trap. Het IKEA rek staat er nog steeds.

Vorige keer schreef ik over het lekker recalcitrant in Gulf kleuren gelaten stopcontact. Vandaag schrijf ik over een ander item dat verwijst naar het vorige leven van de kelder. De “slotracekalder-sticker”. Zit al jaren op de treden van de trap naar de eerste verdieping geplakt. Menigeen kijkt meer naar de sticker dan naar de ruimte voor het hoofd. Gevolg: veel geschreeuw en gebutste schedels. :-)

Mochten jullie denken “wat een mooie consistente kleuren in de foto’s Jack”, dan komt dat doordat de foto’s in RAW zijn geschoten. Vanmorgen de juiste Camera RAW plugin in Photoshop Elements gewurmd en we kunnen voortaan in RAW fotograferen. En verwerken. Minor detail.


‘T Kasje in 50mm

Gisterenavond weer eens een keertje bij ‘t Kasje geweest. Zoals vanouds gezellig. Nadat Wil mijn sleperdraad aan de motor had gesoldeerd kon ik van start. Deze keer reed ik de goede kant op. Mazzeltje heb je nodig soms.

Na de races, leuk maar kansloos natuurlijk, heb ik nog wat gefotografeerd. Met de 50 mm die ik op de body had geschroefd. Lekker lichtsterk dus ik hoefde niet te flitsen. Alles op F/1,8 dus scherptediepte zul je niet aantreffen.

 Het is niet echt een reportage geworden van een avond slotracen inclusief de voorbereidingen, de spanning op de gezichten tijdens de race, het zenuwachtig reageren van de marshalls en dat soort zaken. Gewoon een paar kiekjes. Die “echte” reportage komt er misschien ooit nog wel eens van. Wie weet lezen ze dit en nodigen ze mij uit! ;-)

Kijk, dan geef je gas en dan ga je die kant op Hans

Schimmige fuguren rond de bar

Kijk, een fotograaf!

En nog wat autootjes


Oud spul

De gemiddelde leeftijd ligt ergens rond de 43…

Maar we hadden lol voor een stelletje pubers. Geweldig leuke avond. Als gastrijder was Chris aanwezig. Stak gelukkig de handen uit de mouwen bij op- en afbouwen. Reed ook niet onverdienstelijk voor een rookie. Ik verdenk hem d’r van stiekum de baan op zolder al klaar te hebben maar dat ons niet te vertellen….

Na de mooie powerslide hierboven door Mr. Sparky werd hij wat overmoedig. Getuige de onderstaande fotoreeks. Verdachte ontkend verder elke betrokkenheid maar omstanders hebben hem toch luid en duidelijk horen roepen:”Aaaaaaah, scheids: wissel!”


Slideshow sneeuwrally

Omdat ik het Rinus beloofd heb. En wat je Rinus hebt beloofd kun je beter maar gewoon doen…

Alleen de link klikken is voldoende. Slideshow start vanzelf op.
http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623105111853/show/

DSC_0190akk


De verloren foto’s.

Door een storing bij mijn provider is er een stukkie van het blog foetsie. “Wat geeft dat nou Jack?” zou je kunnen denken. Nou, mij geeft dat wel wat. Omdat er gave foto’s van een hele leuke avond stonden. En dat die nu weg zijn daar kan ik niet zo goed tegen. Dus voordat de provider een back-up plaatst plaats ik zelf wel weer een zwikkie foto’s.

DSC_0115akk

DSC_0117akk

DSC_0127akk

DSC_0221akk

DSC_0137akk

DSC_0228akk


Rent a Rally is dood, leve Rent a Rally!!

Gisteren hebben maatje André en ondergetekende Rent a Rally overgedragen aan haar nieuwe eigenaar. Dat is overigens zeker geen onbekende in slotraceland. Rent a Rally gaat gebruikt worden voor promotionele doeleinden. Dus beurzen en open dagen. Exact het doel waarvoor wij destijds de baan hebben gebouwd. Erg leuk voor ons is dat de nieuwe eigenaar de naam Rent a Rally gewoon blijft gebruiken. Komen we toch nog in de geschiedenisboeken!

rarverkocht


Rent a Rally te koop!

Altijd al eens lekker willen driften met een rallywagen? Opspattende modder willen zien door je zijruit als je in een powerslide door een bocht komt? Een hairpin willen nemen met de handrem en de toeschouwers in bewondering achter laten?

Dat kan nu want wij bieden jou die kans! Je gaat rijden met de huidige topauto’s in de volledige fabriekstrim. 

 Met deze opzwepende woorden begint de brochure van Rent a Rally. Deze mobiele rallybaan is nu te koop! 

Rent a Rally bestaat uit een verrijdbaar onderstel van aluminium profielen met daartussen  aluminiumkleurige panelen. Op die onderstel is een grote houten bak geplaatst waarin de eigenlijke rallybaan ligt. De buitenafmetingen van de bak zijn 2,5 bij 1,25 meter. De rijlengte van de rallybaan zelf is ongeveer 9 meter. 

De rallybaan is opgebouwd uit baanstukken van Scalextric Sport. Deze zijn verzonken in de bak zodat hierdoor ruime slipstroken naast de rallybaan zijn ontstaan. Driften, en daardoor realistisch rallyrijden!, is dus heel goed mogelijk. 

Om een zo realistisch mogelijke rallybaan te verkrijgen is er uitgebreide scenery aangebracht. Zo zijn de baanstukken met bruine latex geschilderd, zijn er bermkanten en kleinere heuvels van papier machee gemaakt en zijn er veel struiken en bomen geplaatst. Om de scenery op een nog hoger plan te brengen zijn er diverse figuren in de juiste schaal geplaatst. Op de aanwezige vangrails kan eventueel nieuwe reclame worden aangebracht zodat er een persoonlijke tint aan Rent a Rally gegeven kan worden. De foto’s laten goed zien hoe de rallybaan er uitziet.

Rent a Rally wordt geleverd exclusief voeding en regelaars. De rallybaan is voorzien van een aansluitkast waarop 2 regelaars met XLR aansluiting ingeplugd kunnen worden. Vanaf deze aansluitkast loopt de aansluiting naar de voeding die in het onderstel geplaatst kan worden. Het geheel ziet er strak uit en kan zo in bijvoorbeeld een autoshowroom geplaatst worden.

De levering van Rent a Rally is inclusief de 6 rallyauto’s die op de diverse foto’s zijn te zien. Met alle auto’s kan direct gereden worden. Een kleine opknapbeurt voor 2 auto’s is handig maar niet beslist noodzakelijk.

Het is voor een privé persoon heel goed mogelijk om Rent a Rally te bezitten. Rijplezier gegarandeerd en niet veel moeite om een mooie rallybaan in uw bezit te krijgen. Voor slotraceclubs is Rent a Rally een goed investering omdat de rallybaan heel eenvoudig verhuurd kan worden. Eenmaal op locatie is geen toezicht meer noodzakelijk en de bak biedt voldoende mogelijkheden om klantgerichte reclame aan te brengen. Ook in de clubruimte misstaat Rent a Rally absoluut niet. Er kan erg eenvoudig een aanvullende competitie op gereden worden. Ook tijdens evenementen en partijen kan Rent a Rally goed ingezet worden als imagebuilder

Wat Rent a Rally kost? Daarover hebben wij het graag met u in een persoonlijk gesprek.
Maar dat deze prachtige rallybaan meer kost dan € 400,- zal ook u duidelijk zijn. U kunt met ons in contact komen door te bellen met Jacko, Jack the Slipper, Morren op GSM 0648 3201 93 of via de mail op info@jackomorren.nl.


Teaser Rent a Rally

Niks meer en niks minder. Een teasertje voor wat er komen gaat omtrent Rent a Rally.

So stay tuned!


Een avond bij 't Kasje

Na de gezellige avond op de knietjes hier thuis moest ik van mezelf toch nog maar eens een avondje naar ‘t Kasje. M’n ouwe kluppie. Was nog niet binnen of ik stond al aan de baan. Ingedeeld voor de eerste race van die avond. Geen tijd gehad om m’n zorgvuldig geprepareerde Lambo te testen. En dat was dus funest. Nadat de startlichten op groen gingen kneep ik vol gas. En de Lambo spoot inderdaad vol gas weg. Achteruit…. Draden vanaf de sleper verkeerdom aan de motor gezet.  Typisch geval van oeps..

We gaan verder niet in detail maar het was een ouderwets gezellige avond. Races heb ik niet gewonnen want door te weing ervaring te vaak uit het slot maar nog wel regelmatig een lekker scherpe rondetijd. Gevolgd door een ronde vol swaffels. Dat dan weer wel.

Ja Hans, als je daar in knijpt gaat je autootje rijden

Mooie verzameling Alfred. Mooie Lambo ook, de jouwe wel de goede kant op…?

Lekkere klassieke Mercedes van Hans. Let even op de moderne Xenon verlichting in dit model. Mercedes is z’n tijd altijd al ver vooruit geweest. Heel ver…

Dan twee foto’s van waarschijnlijk een nieuwe klasse. Ninco Classic. Mooi gedetaileerde auto’s waar ondanks de smalle profielbanen nog een aardige vaart inzit! Fun to drive zeg maar.

Aan het einde van de avond werd de sleurhut achter de NSU gehangen voor een paar testritjes. D’r was zoveel zut aan boord dat de achterklep niet meer dicht kon.


Napret

Na het avondje racen bedacht ik mij dat het wel wat zou zijn om de Ninco Lambo eens wat onder handen te nemen. Ding heeft voor thuis eigenlijk wat teveel vermogen maar heeft bij vol gas op het rechte stuk ook duidelijk last van de Ninco Hub. Beetje prutsen zorgde voor de napret.

Nu las ik onlangs op de Blog van Porsche Harry een mooie manier om een chassis vlak te krijgen. Dat heb ik dus eerst maar eens gedaan.
In het kort: alles uit elkaar halen, vlak plaatje staal nemen, chassis vastzetten met magneten, in ovenschaal en volgieten met kokend water, in voorverwarmde(150 graden) oven, dan oven uitzetten en langzaam af laten koelen.

Resultaat was een mooi vlak chassis.

Daarna heb ik een plaatje kunststof (oude bankpas) in stukken geknipt en dat net achter het gat voor de motor gelijmd. Resultaat: een stuk stijver chassis wat in staat is het hoge koppel op te vangen en niet te vervormen door de aandrijfkrachten.


Hoofdpret

Het was zover: we zouden een avondje gaan racen. Met zelfs een rooky in ons midden. Helaas was die verhinderd maar dat hindert niet, volgende keer beter. Maar ook Klift the Drift melde zich af, ziek zwak en misselijk. Ik zeg: een Mexicaantje!!

Vlot lag de bekende BOCHT al op de grond en niet lang daarna was de baan rond. Deze layout hadden we de laatste keer ook al gelegd en die beviel toen alderbastens. Het was wat lastig om te reproduceren want het printje was wat klein uitgevallen. Vorige keer niet helemaal goed in de computerunit gezet denk ik…

Na een paar rondes was wel duidelijk dat de achterbandjes even een schoonmaakbeurtje nodig hadden. We swaffelden op alle punten van de baan af. Dus het inloopbaanstuk aan de prik en even schuren, schoonmaken en smeren die hap. Lekker luchtje hoor, verbrand rubber gemengd met lampolie met Citronella.

Ondertussen denderde the Rewireman gewoon full speed door! Ronde na ronde werd er in een werkelijk moordend tempo afgelegd. Wat overigens niets zegt over de tijd dat hij in het slot bleef…

Huh, HUH! Waar is m’n auto??

Ondertussen had the Slipper heftige problemen met de snelheidsregelunit en deze maar even uit elkaar gesloopt. Wat zit dat ielletjes in elkaar bij Carrera zeg. Niet echt Duits grundlich sollen wir mal sagen.

Na een tijdje rijden vonden we het toch wel tijd worden om de layout even goed in een baanprogrammaontwerpunit in te geven.  Was vlot voor elkaar. Natuurlijk nam the Rewireman tijdens deze werkzaamheden het heft stevig in handen en gaf hij het er niet uit. Dit resulteerde uiteindelijk in onderstaande layout waarbij start en einde van de baan een luizige 13 mm van elkaar verwijderd zijn… En dat zonder speciaal baanstukken gekocht te hebben, gewoon uit de voorraad uit de kistunit. Slechts 3 baanstukken over. En de slipstroken. Ja die ook ja…

Hij was weer leuk! Volgende keer een variatie op dit thema en met z’n allen. Een setje marshals is wel makkelijk.

 


Voorpret

Haha, vanavond weer een avondje racen met de maten! Heerlijk. De kist met baandelen staat al klaar, bier staat koud en ik heb al een paar voorbeeld layouts geprint.

Eens kijken of we The Rewireman voor kunnen zijn deze keer…