nou, dan weet je het wel…

strobist

High key candy

Binnen de fotografie bestaat de term “high key”. Dit houdt simpelweg in dat een onderwerp met zo weinig mogelijk contrast (verschil tussen licht en donker) wordt gefotografeerd zodat alleen de lichte of neutrale tinten overheersen. Is niet zo heel eenvoudig. Het helpt om een onderwerp te nemen dat van zichzelf haast alleen uit “witten” bestaat zoals een orchidee bijvoorbeeld. Of dat hele zachte pastelkleuren heeft. Een spekkie dus!

Het was een heel gevecht kan ik je vertellen. Flitser los van de camera in een softbox op statief boven het onderwerp, refelectiescherm rechts, camera helemaal op M, flitser ook en dan maar experimenteren. Zo licht mogelijk zonder te clippen. Zo voor een eerste keer valt het mij niet tegen. Er is nog meer uit te halen maar dat bewaren we nog even.


Renee strobiststyle

Vanmiddag lekker even wezen fotograferen met een koppeltje collega’s en 2 modellen. Strobiststyle was het toverwoord tijdens de shoot. Leermeester was Chris. Hoop opgestoken. Hier alvast een korte serie van model Renee. De rest zit nog in de postprocessing. Komt dus nog wel meer.


Niks garageshoot!

Nadat ik de plaatselijke parkeergarage had verblijdt met mijn glanzende verschijning kreeg ik een e-mail van het hoofdkwartier. Hierin werd duidelijk uitgelegd dat een fotoshoot prima in één van hun parkeerfaciliteiten prima mogelijk zou zijn. Indien ik aan enige voorwaarden zou voldoen…

Ik citeer: ”Graag zou ik wat meer informatie van u ontvangen over wanneer (datum), waar (welke parkeerfaciliteit) en hoe lang (en tijdstip aanvang fotoshoot) u wilt fotograferen. Ook wil ik graag weten waarvoor de foto’s gebruikt worden. Op basis hiervan kijken de Regiomanager en ik of wij toestemming geven voor de fotoshoot.

Wij vragen voor een fotoshoot standaard een vergoeding van € 1500,-

Voor aanvang van de werkzaamheden vragen wij u een standaard contract te ondertekenen. Dit heeft betrekking op het gebruik van onze parkeerlocatie, het niet hinderen van andere parkeerders etc.

Er mag geen beeldmerk van ons in beeld gebracht worden.

De foto’s zijn uitsluitend voor uw gebruik bestemd tenzij u uiteraard in opdracht van een persoon / een bedrijf de fotoshoot doet. In dat geval zal hun naam vermeld worden in het contract. De foto’s mogen niet doorgegeven worden aan derden zonder onze toestemming.”

Einde citaat.

Je snapt dat ik met deze voorwaarden kan leven. Op die € 1.500,- na dan. Daar heb ik ook maar even over gebeld zojuist. Dat ze niet op ons gaan zitten wachten. Wij komen namelijk niet…

ALAAF !!


Garageshoot.

Het wordt er wel weer eens tijd voor. Voor een potje strobisten. Tijdje terug een statief en een softbox gekocht dus het moet binnenkort maar eens gaan gebeuren. Fotovriendje Chris wil zijn kennis wel delen met mij en enkele andere enthousiastelingen. Een model, verkleed als carnavalleske politieagente,  hebben we al. Nu nog een lokatie. Het liefst binnen natuurlijk, kun je alles toch wat makkelijker opstellen en zo.

Maar ja, waar vind je ruimte voor 4 fotografen met hun spullen, het model in kwestie en de auto’s waar iedereen mee komt? Heel eenvoudig dacht ik: in een parkeergarage! Doen we d’r een auto bij uit de post hieronder, zo’n lekkere foute Dodge Ram Van, en hebben we een heerlijke setting voor een fotoshoot. De toestemming is al gevraagd, nog even wachten of het kan. De shoot is in het weekend en dan is het natuurlijk retedruk daar. Laten we hopen op een goede afloop.

Om even te laten zien wat dat ook al weer was, dat strobistfotografie, hieronder wat plaatjes van de shoot van vorig jaar.

De rest van de slideshow vind je hier:
http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623380866144/show/