nou, dan weet je het wel…

techniek

Tulpen door een vissenoog.

Niet dat ik een gebakken sliptongetje tussen de tulpen heb gelegd maar het scheelde niet veel. Het nieuwe speeltje, de Nikkor 10,5 fisheye, heb ik op Texel eens uitgelaten tussen de tulpen.
En dat geeft best een gaaf effect moet ik zeggen.


Nou dat werd tijd zeg.

Vanmorgen eindelijk, na een veel te lange tijd, weer eens op de fiets geklommen. De laatste tijd was ik of druk met sollicitaties, of weg voor Rally for Kids of het was gewoon te regenachtig weer om er op uit te trekken. Tot vanochtend dus!

Om 08.30 op de fiets richting de hei. Voor het mooi al 15 minuten te laat want eenmaal op de hei aangekomen was de zon eigenlijk al boven de horizon. Gelukkig was er wat bewolking en kroop de zon daar achter. Toen hij weer tevoorschijn begon te komen had ik alle zaken uitgestald en geïnstalleerd. Het resultaat?

Na deze foto’s doorgefietst naar de Kreelse Plas, de Mossel, uitkijkpunt de Valeberg en weer naar huis. Onderweg natuurlijk nog meer foto’s gemaakt. In mijn nieuwste versie fotobewerkingssoftware (Photoshop Elements 8 ) kwam ik een leuke functie tegen. Foto’s vanaf hetzelfde standpunt met verschillende belichtingen over elkaar heenleggen. Een soort van “easy HDR” dus. Om dat goed te kunnen testen heb ik dus wat foto’s vanaf statief en met een belichtingstrappetje gemaakt. Zal binnenkort het resultaat hier eens posten.

Al met al een lekkere ochtend. Minor detail: m’n thermosje is kaduuk! Na een uurtje wilde ik een bakkie doen. Buitenkant thermos lekker handwarm maar drankje veuls en veuls te koud. Zo dus maar even een nieuwe scoren.


Narrow escape

Wellicht heeft de trouwe blogbezoekert er wat van gemerkt: deze website was tijdelijk uit de lucht. Gewoon een witte pagina na het aanroepen ervan. Zeg maar 2 verdwaalde ijsberen in een vliegende sneeuwstorm. Zoiets.

Hoe dat kon? Geen idee, maar er zijn zelfs kamervragen over gesteld.

Ach, laat ik het maar gewoon toegeven: ik wilde weer eens een ander template installeren. Normaal dowload ik dat, doe een preview en staat het me aan dan klik ik op “install”. Ik wilde ook wel op “preview” klikken maar dat zit net naast…. jawel: “install”…. :-( Corrupte file en weg was alles.

Gelukkig was daar zoals altijd Chris. Alweer bedankt man! Hij was wel lastig deze keer hè? Ach, op z’n tijd een uitdaging houdt het vastroetsen der hersenen tegen zal ik maar zeggen… :-)

Gelukkig was mijn smoes beter dan die van die luitjes hieronder.
“Waarom ben nou weer zo laat patjakker?”
“Ja maar schat, echt waar, er zat een wilde tijger achter ons aan”


Back on track

“Soooooo, dat was even schrikken hè?” staat ergens in de tekst van het nummer “in de disco” van de formatie Noodweer. Maar gelukkig is het ook hier weer opgelost. Dankzij ICT maatje Chris. Gewoon tijdens een bakkie koffie weer voor elkaar gefixed.

De corrupte database geripd in de downloadfile. Dan de php bestanden door de SQL converter en via FTP geupload naar de backup. In de temeparay folder natuurlijk.

Zo simpel.

Als je het weet.

Thanks pal!!


High key candy

Binnen de fotografie bestaat de term “high key”. Dit houdt simpelweg in dat een onderwerp met zo weinig mogelijk contrast (verschil tussen licht en donker) wordt gefotografeerd zodat alleen de lichte of neutrale tinten overheersen. Is niet zo heel eenvoudig. Het helpt om een onderwerp te nemen dat van zichzelf haast alleen uit “witten” bestaat zoals een orchidee bijvoorbeeld. Of dat hele zachte pastelkleuren heeft. Een spekkie dus!

Het was een heel gevecht kan ik je vertellen. Flitser los van de camera in een softbox op statief boven het onderwerp, refelectiescherm rechts, camera helemaal op M, flitser ook en dan maar experimenteren. Zo licht mogelijk zonder te clippen. Zo voor een eerste keer valt het mij niet tegen. Er is nog meer uit te halen maar dat bewaren we nog even.


Napret

Na het avondje racen bedacht ik mij dat het wel wat zou zijn om de Ninco Lambo eens wat onder handen te nemen. Ding heeft voor thuis eigenlijk wat teveel vermogen maar heeft bij vol gas op het rechte stuk ook duidelijk last van de Ninco Hub. Beetje prutsen zorgde voor de napret.

Nu las ik onlangs op de Blog van Porsche Harry een mooie manier om een chassis vlak te krijgen. Dat heb ik dus eerst maar eens gedaan.
In het kort: alles uit elkaar halen, vlak plaatje staal nemen, chassis vastzetten met magneten, in ovenschaal en volgieten met kokend water, in voorverwarmde(150 graden) oven, dan oven uitzetten en langzaam af laten koelen.

Resultaat was een mooi vlak chassis.

Daarna heb ik een plaatje kunststof (oude bankpas) in stukken geknipt en dat net achter het gat voor de motor gelijmd. Resultaat: een stuk stijver chassis wat in staat is het hoge koppel op te vangen en niet te vervormen door de aandrijfkrachten.