nou, dan weet je het wel…

webmaster

Waarom trots?

Stukje hieronder staat dat ik best wel trots ben. In deze post staat dan eindelijk waarop en waarom.

Het boek is bij mij te bestellen. Mail op info@jackomorren.nl .


Best trots….


Testje

Waarvoor ben ik eigenlijk al weer vergeten. Zal wel met de breedte van de foto te maken hebben. Of zo…


En alweer een nieuwe jas.

Ja ja,lieve reageerbuiskinderen. Alweer een nieuwe jas inderdaad. We blijven aan de gang.
Zelf vind ik deze jas wel mooi. Lekker rustig en duidelijk. Jullie mening graag?

Wel moeten alle foto’s even smaller gemaakt worden. En da’s een dusdanig vies klusje dat ik daar wel even de tijd voor nodig heb. Denk dat ik alleen maar even de foto’s uit de verschillende pagina’s doen en de foto’s in de diverse blogberichten maareven laat voor wat ze zijn.

Uw gewaardeerde commentaar zie ik graag tegemoet.


How to.

Zoals jullie zien lieve reageerbuiskinderen heb ik weer eens een nieuw template in gebruik. Inderdaad, ik wissel vaker van template dan van ondergoed.

Omdat ik een digitale nono ben vermoed ik dat er ook anderen zijn die nu niet weten hoe zijn hier een reactie moeten plaatsen. Dat woord, of het woord “commentaar”, is immers niet luid en duidelijk zichtbaar.

Om een reactie te geven, of commentaar te plaatsen dat mag ook, houd je de cursor boven het wolkje dat rechtsboven het bericht staat. Er verschijnt dan een kleine pop-up en het kind kan de was doen.
Ben je klaar dan kun je op “say it” klikken. Wil je daarna weer terug naar de site dan klik je rechts naast het tekstveld op de knop “noar huus”.

Mocht je niet snappen hoe je nu commentaar moet geven dan zou ik zeggen: zet het even bij de reacties.


Narrow escape

Wellicht heeft de trouwe blogbezoekert er wat van gemerkt: deze website was tijdelijk uit de lucht. Gewoon een witte pagina na het aanroepen ervan. Zeg maar 2 verdwaalde ijsberen in een vliegende sneeuwstorm. Zoiets.

Hoe dat kon? Geen idee, maar er zijn zelfs kamervragen over gesteld.

Ach, laat ik het maar gewoon toegeven: ik wilde weer eens een ander template installeren. Normaal dowload ik dat, doe een preview en staat het me aan dan klik ik op “install”. Ik wilde ook wel op “preview” klikken maar dat zit net naast…. jawel: “install”…. :-( Corrupte file en weg was alles.

Gelukkig was daar zoals altijd Chris. Alweer bedankt man! Hij was wel lastig deze keer hè? Ach, op z’n tijd een uitdaging houdt het vastroetsen der hersenen tegen zal ik maar zeggen… :-)

Gelukkig was mijn smoes beter dan die van die luitjes hieronder.
“Waarom ben nou weer zo laat patjakker?”
“Ja maar schat, echt waar, er zat een wilde tijger achter ons aan”


De jeugd van tegenwoordig.

De PC in Casa Morren is eigenlijk alijd wel voorzien van een fantastische foto (door mij gemaakt dat begrijp je zeker wel…) als bureaublad.
Onlangs zat zoon Aron met z’n maat achter de knoppen. Met wat inspanning maakten ook zij een bureaublad.  Eigenlijk zeker zo leuk.

(Klik voor groter)


Fotoviewer

Vandaag een leuke update gedaan.

Ik was deze middag even bij cameraatje Chris om zijn verzameling vintage camera’s te bewonderen. Gaaf hoor van die oude rommel! Mocht je ooit met de camera uit 1892 (!)gaan fotograferen dan wil ik de zwarte doek wel over je hoofd plooien! Die Rolleiflex is een echt hebbendingetje. Ben benieuwd wat daar voor foto’s uit gaan komen.

Ook even met de iPad gespeeld. Wat een gaaf stukje techniek is dat zeg!  Super gewoon. Geef mij zo’n ding met een zwik boeken d’r op en een goede draadloze internetverbinding en je hoort me de komende 4 weken niet meer.

Maar waar het om gaat, een nieuwe fotoviewer. Er bestond altijd al de mogelijkheid om de foto’s die je hier op de verschillende pagina’s ziet aan te klikken. Ze opende dan groter in een nieuwe pagina. Nu kun je de foto’s op de “home” pagina aanklikken en openen alle foto’s uit die post in een mooie lightbox. De pagina wordt donker en de foto’s worden op een zwart veld weergegeven. Links en rechts aan de zijkant verschijnt een pijl waarmee je naar de vorige/volgende foto kunt.  Ziet er gelikt uit moet ik zeggen. Bedankt voor de tip Chris.


Pfffffffffffffffff,

Zo lieve reageerbuiskinderen. Het ziet ernaar uit dat ik eruit ben. Alle template  die ik gebruikte lieten op mijn PC niet zien wat jullie als bezoekers wel zien: in elkaar gedrukte foto’s zodra ik buiten de standaard templatebreedte ga.

In dit template worden alle foto’s standaard wat kleiner geplaatst en ook echt weergegeven als een ouderwetsche foto met zo’n nostalgisch wit randje rondom. Maar de foto’s zijn wel klikbaar naareen groter formaat!

Het scheelt mij veel werk en ik vind het er ook erg mooi uitzien zo. Wat vinden jullie ervan?


Afmetingperikelen.

De vaste bezoekers hebben het al wel gemerkt: er is iets goed mis met de afmetingen van de foto’s die ik hier plaats.
Bij het huidige template is het mogelijk om foto’s veel groter te uploaden dan de 530 pixels breed die getoond wordt. Op mijn eigen PC gaat dat prima. Ik upload 1200 pixels en ze worden keurig verkleind naar 530 pixels in de website. Klik ik op de foto dan opent deze in een nieuw venster op de 1200 pixels van het origineel.

So far so good.

Want bij veel mensen is dus wel de hoogte van de foto correct maar wordt de breedte gedrukt naar de maat van het template, 530 pixels. The Rewireman meldde :”alle foto’s zien d’r uit alsof ze between the tramdeuren hebben gezeten”. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Ik heb in de laatste post de foto’s dus even kleiner geplaatst maar wel klikbaar gelaten naar de 1200 pixels versie. Morgen kijk ik wel even verder of ik een legantere oplossing kan vinden want dit is een noodgreep.


Weer een deel gevuld.

Deze keer was het tabblad ‘macro’ aan de beurt. En weer was het een hele strijd. Je zou d’r RSI aan over houden. Of is dat niet meer in de mode tegenwoordig?


We vullen gewoon door.

Zojuist het hoofdstuk ‘natuur’ gevuld met wat plaatjes en korte praatjes. Het was weer een hele strijd maar we doen het graag voor u!


Werk aan de winkel.

Na het kiezen van de nieuwe jas, sokken en/of ondergoed nu de volgende klus: het vullen van de website.

Zoals je bovenaan de pagina ziet zijn er een aantal onderwerpen waarover ik wel wat kwijt zou willen. Da’s niet alleen leuk om te doen maar vooral tijdrovend. In totaal staan er zo’n 120 foto’s klaar om ‘even’ bewerkt te worden en te uploaden. Samen met een paar regels tekst natuurlijk want geen plaatje zonder praatje bij Jack.

Het stuk ‘reportage’ is zojuist gevuld. De foto’s voor het deel ‘natuur’ zijn deels al bewerkt. Paar dagen nog, even geduld.


Alweer een nieuwe jas!

Chris scheef het al: jij verwisselt vaker van template dan ik van sokken! En hij heeft gelijk. Vandaag alweer een nieuwe jas gezocht, en gevonden, voor de site.

Het stoorde mij nogal dat je niet direct kon zien of er reacties waren gegeven op een post. Het interactieve deel van een blog spreekt mij erg aan en dat vond ik dus te veel in de verdrukking komen. Bij dit “theme” zoals dat zo mooi n WordPress termen heet is dat dus niet zo. Je kunt direct zien of er al gereageerd is.

Bijkomend voordeel is dat je hier de plaatjes groter kunt posten dan de template breed is. Hij verkleind ze zelf maar maakt de foto klikbaar naar een groter formaat. Ik zal dus in het vervolg de foto’s op 1200 pixels posten zodat ze een fatsoenlijk formaat hebben na het aanklikken. Leuk voordeel voor een blog wat 75% foto gerelateerd is.

De header zal ik met de regelmaat van een niet goed lopend uurwerk vervangen door een vers exemplaar. Net zo vaak als ik mijn sokken vervang…


Nieuwe jas

Ja ja, zoals je ziet een compleet nieuwe jas voor de website. Vond met al die lichte foto’s en de vele zonnneschijn buiten dat ik wel toe was aan iets nieuws.Iets luchtigs. Dus de zwarte achtergrond is naar de digitale jachtvelden verwezen en dit mooie WordPress thema genaamd ThatSimple is geïnstalleerd. Was zo gebeurd. Maar ja, wat wil je ook met zo’n naam?

Moeten nog een paar extra pagina’s worden gemaakt waar ik mijn diverse fotokunsten kan gaan tonen. Idee is er al wel nu nog de zin en het doorzettingsvermogen om met dit weer een dag achter het toetsenbord te gaan zitten…. Kon dus nog wel eens even duren.

Klein minpuntje vind ik zelf is dat, mocht je ergens op willen reageren, je eerst de titel van de posting aan moet klikken. dan opent de posting in een nieuw venster en kun je onderin direct je commentaar kwijt. Het lijkt dus alsof het niet kan maar het kan dus wel. Maak daar maar weer lekker gebruik van want het interactieve aspect van op deze manier een website hebben spreekt mij zeer aan!

U bent dus allen van harte uitgenodigd om ongegeneerd commentaar te geven. Wel netjes en beleefd blijven natuurlijk!


Huh?

Inderdaad ja, huh? D’r stonden toch berichten over slotracen in de sneeuw en zo? Ja lieve reageerbuiskinderen, die stonden er inderdaad. Met de nadruk op ‘stonden’. Kleinigheidje bij de provider denk ik zo. Zal binnenkort even wat extra slotracefoto’s plaatsen.

Ondertussen contact gehad met de provider en er was inderdaad een hardwarestoring in “systeem 22″. Laat ik nou net op systeem 22 draaien…. Binnen een paar dagen moet alles weer zijn zoals het ooit was.


Zo, daar zijn we dan.

Eerst een tijdje alleen een wat statische fotowebsite. Toen moest het wat dynamischer worden en startte ik een weblog op Blogger. Daar vond ik de mogelijkheden wat te beperkt en ben ik geswitched naar WordPress. Daar kon al wat meer maar wat deed ik nu nog met die oude fotosite? Nou feitelijk niets meer. In WordPress kan vrij eenvoudig een fotoalbum geplaatst worden en dan stonden dus zowel mijn foto’s als mijn behoefte om wat dynamisch de foto’s van commentaar te kunnen laten voorzien op één en dezelfde plek. Het leek mij het meest voor de hand liggend om dat op mijn eigen domeinnaam te doen. Elegant noemen ze dat in de techniek.

Met trots presenteer ik u dus niets nieuws maar gewoon oude wijn in een oude zak.