nou, dan weet je het wel…

rally

OVD Groep Shortrally


Shortrally @ Circuitpark Zandvoort

Heerlijk weer, mooi startveld, leuke gesprekken, relaxte reis. Prima dagje dus.


Teaser seizoensopening shortrally

Gewoon omdat ik helemaal verliefd ben op die Escortjes II.


Kadett in de hoofdrol

Ik kreeg een reactie van Porsche-Harry over de Kadett in de header. Had ik met zo’n nickname niet gedacht eigenlijkst. Maar goed.  Hieronder nog een paar fijne plaoties van deze roemruchte auto.


De oplossing van het raadsel.

Natuurlijk was ik bij Rally for Kids. Da’s duidelijk. Een kort verslag van dezedag:

Serviceplek

Hospitalitytenten voor onze gasten

Stickeren van de rallyauto

Woordje van de voorzitter

De doorkomst op KP 2

Service na 2 KP’s, er zat wat onbalans in de wielen…

Even de bandjes opsnijden voor betere waterafvoer

Het Rally for Kids publiek op de volgende proef in afwachting van:

De Colt, na de tweede foto had deze geen rechter zijspiegel meer…

Weer even de wielen eraf en de remmerij checken. Best belangrijk. ‘Remmen is angst roepen die rijders tegen elkaar maar geen remmen is ook wat. Vuil brandvrij ondergoed denk ik.

Happie eten voor de gasten. Stamppottenbuffet, altijd lekker.

Rijder (Gert) navigator (Ron) en teamcaptain (Rien) in conclaaf over de bandenkeuze voor de laatste proeven.

De laatste proef, eerste omloop in de schemer, de laatste omloop in het donker. Gelukkig hebben we wat extra licht.


Raadseltje

Jullie mogen drie keer raden wat ik gisteren gedaan heb…


Brezan Historische Rally for kids

Afgelopen zaterdag, 18 juni, was de vierde editie van de Brezan Historische Rally for Kids. Ruim 60 teams hadden zich ingeschreven voor dit evenement waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel. Rally for Kids dus!

Voor het uitgebreide verslag, de bedragen en nog veel meer foto’s verwijs ik je graag naar onze website www.rallyforkids.nl.  Hier even wat persoonlijke favorieten.


Vaderdag en Brezan Historische Rally

De header is een voorproefje van de foto’s van de 4e Brezan Historische Rally.
De foto hieronder is lekker helemaal voor mijzelf. Maar wel gelinkt aan de Rally: er reed een door Herman Brood beschildere Jaguar mee. En da’s dus in kunstenaarsogen geen Jag maar een Jack!


De andere plaatjes van de OVD Groep Ede rally

Natuurlijk staan de lokale suffertjes alhier weer vol met negatieve berichten over de rally van afgelopen zaterdag. De kazerneterreinen grenzen aan een “fauna 2000″gebied. Nou en? “Grenzen aan” is heel wat anders dan “maken deel uit van”. Of de fraaie zin van de voorman van GroenLinks “middenin het broedseizoen”. Man vorige jaar reden daar nog een paar duizend man rond in hunzwaar vervuilende 4-tonners, LaRo’s en ander benzine verspillend materieel. Nooit iets over gelezen in de krant.

Zal mij benieuwen of we volgend jaar nog een rally hebben hier in Ede. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


Rally for Kids @ OVD Groep Ede Rally

Gewoon even wat plaatjes. Als je daar goed naar kijkt zul je zien dat onze gasten van die dag het ook goed naar hun zin hebben gehad.

Want je wou toch niet zeggen dat met zulk weer, zulke fraaie auto’s en zo’n gezellige club Rally for Kids mensen je geen mooie dag zult hebben?


Teasertje

Als je goed in d eheader kijkt zie je wat ik vandaag gedaan heb.
Tip: Rally for Kids, Ede, rally, zon, kids en plezier.


Bezoekje aan VSRT.

Zaterdag 5 maart ben ik samen met cameraatje Chris naar het Barneveldse getogen. Daar hebben een aantal kleinere rallyteams de handen inéén geslagen en een gezamenlijke huisvesting geroggeld. De genoemde zaterdag hielden zij open huis voor een ieder dat het leuk vond om even te komen kijken. Om het extra interessant te maken was meteen de technische keuring van de Nissan 350Z Cup in de nieuwe huisvesting van het VSRT. Zeer gave bakken zijn dat.3,5 liter V6 met de aandrijving alleen op de achterwielen. Zoals het hoort!

De regels ken ik niet, de mensen alleen van gezicht dus veel zinvols kan ik niet schrijven.  Maar natuurlijk was de D300 mee en hebben we de geheugenkaart ietwat gevuld. Look and see:


De laatste keer Ciruit Short Rally

Omdat ik d’r nog wat heb zet ik die even hier. Speciaal voor jullie. Mij boeit het niet…


Nog een keer Circuit Short Rally

Dit keer vooral plaatjes:

Bij de laatste foto zie je wat er gebeurd als je met een charmante navigatriice rijdt: je staat nog niet stil en je portier is nog niet open of ze hangen al stoer tegen je auto aan.


Circuit Short Rally

Gisteren werd op Circuitpark Zandvoort de eerste shortrally van 2011 verreden. Leuk compact evenement. Hier alvast even een eenvoudig fotootje en een aangepaste header.

Inderdaad, ik tease jullie alleen maar. Er komt nog meer!


Circuit Short Rally

Volgend weekend, zaterdag 19 februari om heel precies te zijn, wordt de eerste rally van het seizoen 2011 verreden. Op Circuitpark Zandvoort wordt de Circuit Short Rally gehouden.  Daar gaan we heen natuurlijk! Nee, niet met Rally for Kids maar gewoon met mezelf. En Rien waarschijnlijk.

Op een rallysportforum zitten ze wat te miepen over eventuele sneeuwval. En dat je dan niet kunt rallyrijden. Dat lijkt mij toch stug…


Vervolg Texelse autocross

Belofte maakt schuld dus hier een zwikkie foto’s van de Texelse autocross.

Er wordt daar gereden in 4 verschillende klasses:
* Junioren, tussen de 12 en 18 jaar met een auto met maximaal 1.200cc (heb ik heel weinig foto’s van)
* Rodeo, auto’s die nèt niet door de APK kwamen. Een jaar of 10 terug… Standaard motoren niet opgevoerd.
* 4 Cilinders, alles aangepast op de neus van de auto na. Motoren zwaar opgevoerd. Spectaculair.
* Stock Cars oftewel de formule I van de autocross. Allemaal met een deur op het dak en een 8 cilinder small block. Vermogens tot 800 PK.

De baan waarop gereden wordt heeft een lengte van net geen 500 meter. Het is een ovaal maar de bochten zijn ook voorzien van een klein stukje recht, dus net geen constante straal. De ondergrond is klei. Na elke heat wordt er wat water gesproeid en na een paar uur is de bovenlaag zo hard geworden dat het een zwarte glans krijgt. Het piept ook als de auto’s hard door de bochten gaan. Rondom de baan zijn stalen platen van 2 meter hoog geplaatst waardoor de auto’s als het ware in een bak rijden. Voor het publiek niet alleen veilig maar alles is ook goed zichtbaar. De meeste bezoekers komen al voor 12.00 en gaan pas weg nadat de laatste auto de arena heeft verlaten.

Even wat foto’s van de 4 cilinder klasse.

Dan wat plaatjes uit de Rodeo klasse. Swa Jan rijdt met nummer 68.

En last but zeker not least de stock cars. Zeer spectaculair kan ik je zeggen.

Het was best gaaf om een volle dag mee te lopen met dit motorische geweld. Ik zou volgend jaar nog wel een keertje willen. Neem ik dan ook de zonnebrandcrème mee, scheelt een hoop vellen trekken…..


Texelse autocross

Afgelopen weekend waren wij weer eens op Texel. En laat er nou net de eerste autocross zijn! Van 09.00 tot 18.00 heb ik daar rondgelopen en gefotografeerd. Er komen nog veel meer platen aan, van swa Jan, maatje Bertus van swa Jan, broer van aangetrouwde neef die met nicht gaat (?) en ex aangetrouwde neef die met nicht gaat (?). Als je het snapt mail je mij maar even dan snap ik het namelijk ook. Altijd prettig.

Om het wachten op de grote serie te veraangenamen even een shotje van Bertus. Met de vlam in de piep inderdaad!!


Nee dank u.

Gisteren weer een dag op stap met Rally for Kids. Cicuit Midland bij Lelystad was nu het strijdtoneel. Beetje een Mickey Mouse baantje maar daardoor konden de achterwielaandrijvers wel doen waar ze goed in zijn: heerlijk romig driften.

Plaatje hieronder gaat als sticker op de zonnekap van de 70-200.


Brezan Historic Rally

Afgelopen zaterdag, 8 mei, werd de derde Brezan Historic Rally verreden. In totaal hadden er 81 teams ingeschreven om deze rally door het land van Maas en Waal te verrijden. De start was, hoe kan het ook anders, bij het hoofdkantoor van Brezan in Ede. Na 4 etappes en 160 prachtige kilometers kwamen de teams aan de finish bij L’orage in Ede. Daar stonden 3 koks achter de bbq en kon er als afsluiter nog lekker gegeten en nagetafeld worden.

De opbrengst van deze rally was voor Rally for Kids. Vandaar dat ik de hele dag met m’n éénogige cameraatje present was. Gewoon even wat foto’s van de dag. Voor de grote impressie kun je met een paar dagen terecht op www.rallyforkids.nl.


Nog meer OVD Groep Rallysprint

Eerst een paar losse foto’s:

En dan de link naar de Flickr slide show :
http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623469682341/show/


Foto’s OVD Groep Rallysprint

Zo, hier alvast een paar platen. Er komt nog meer maar ik heb wat weinig tijd momenteel.


Setje officials

De rallysport kan niet zonder auto’s. Da’s een waarheid als een koe. Maar de rallysport kan ook niet zonder officials. Da’s ook een waarheid als een koe. Of wat voor beest je wilt.

Gisteren waren er ook weer voldoende van deze stoere mannen. En vrouwen! Op de rotonde bij Plantion ontdekte ik dit setje officials. Wat schattig hè? Allebei in 6 lagen kleding met aan de buitenkant mooi oranje met fluo strepen. Op een zooi in plastic verpakte hooibalen. Nou, da’s nergens gaan kriebelen kan ik je verzekeren… :-)

Mochten jullie de foto in groter formaat willen hebben: even mailen, je hebt mijn kaartje. Kun je ‘m later aan de kleinkinderen laten zien.


Ben d’r klaar mee! ehh, voor bedoel ik.

Morgen is de grote dag. Dan wordt de OVD Groep Rallysprint verreden. Waar anderen in de organisatie morgen nog fiks aan moeten poten is het voor mij wel wat rustiger. Zal wel even wat heen en weer moeten rijden met wat spullen en/of mensen maar dat is het dan wel.

Om 10.45 naar swa Geert bij De ABI Autoservice om even mee te helpen opstarten bij de technische keuring. In de loop van de middag worden de gasten bij Rally for Kids verwacht en vanaf dat moment ben ik voor 100% daar. Ik ben tenslotte via Rally for Kids in dit spektakel terechtgekomen dus die hebben prioriteit.

Natuurlijk niet m’n persoonlijke fotografische doelstelling voor die dag vergeten: het portretteren van alle navigatrices. Ik heb d’r 16 geteld. dat wordt dus nog wel een dingetje want ze hebben me haast allemaal koffie aangeboden. Denk dat ik maar een eigen Dixie aan de trekhaak van de Megane moet knopen.

Over de Megane gesproken: die staat al voor een deel in de stickers. Samen met Rien vanmiddag de meeste auto’s van de organisatie in de stickers getrokken. Leuk, maar lastig, klusje.

Net alle fotoapparatuur gecontroleerd en schoongemaakt. Accus’zijn vol, CF kaarten zijn leeg. De 70-200 en convertor zitten al aan elkaar. De 17-50 is opgepoetst en op de D300 geschroefd. De 10-24 ligt onderin op z’n bekende plekkie want ik wil wat imposante foto’s van de auto’s van Wuf maken. Flitser SB600 met volle batterijen ligt ook ergens. Mooie lokatie gevonden waar ik in de schemer wel een beetje zou kunnen strobisten. Als het zo uitkomt.

Ik heb d’r zin an! Laat maar losbarsten dat rallygedoe.