nou, dan weet je het wel…

familythings

Slowlex

Hoe herken je een blije Slowlexrijder?

Aan de vliegen op z’n tanden!

Nou dan zal de aangetrouwde familie wel een chagerijnig zooitje zijn. Geen vlieg te bekennen!


Heerlijke heldere luchten.

Vorig weekend ondanks alle drukte toch nog even de kans gezien om een fotowandeling te maken. Doel was om in 10 mm de heldere ruime Texelse landschappen vast te leggen. Wel gelukt volgens mij?


‘T kan te gek ook!!

Long time no see.

Vorig weekend, strak na onze vakantie, naar Texel. 3 verjaardagen vieren met een BBQ’tje. Getuige onderstaande foto was het weer gezellig.


Keuninginnedag 2011

Zoals haast een traditie geworden in Casa Morren togen wij naar Texel om volksfeest nummer 1 te vieren. De dag zelf moesten de dames Naaigaren natuurlijk naar de kleedjesmarkt. Een behulpvaardige vader (Ivo volgend jaar gaan we met een tentje de avond ervoor al liggen, respect! zullen we krijgen) was al om 06.00 ter plekke voor een mooie plaats. Dat is prima gelukt, kon met een gerust hart een A-lokatie genoemd worden.

Ik heb het gebeuren rondom de kraam zo een beetje vastgelegd en ben ook een rondje gegaan met m’n cameraatje. Een kleine impressie:

En de laatste, dat is waar het bij veel kids om gaat: keiharde Euro’s jongen!


Niet TE dichtbij komen….

En ik had de dames nog wel zo gewaarschuwd dat een fisheye objectief van zo dichtbij een beetje vertekent! Wat heet, een beetje?

Maar ja, niet luisteren hè?


In het glaasje.

Of beter natuurlijk: er uit!

In het glaasje zat zaterdagavond een stevige espresso. Na een uurtje zaten er een stuk of zeven (!) in swa Ficus. Ik denk dat ‘ie vanavond wel weer zal kunnen slapen. Maar lekker waren ze!


Uit den ouden doosch.

Volgens de vrouw des huizes moest er weer eens een nieuwe serie portretten vande kids aan de muur komen. Nou ben ik niet zo van de portretten maar cameraatje Chris wel. Dus is hij gevraagd om wat schietwerk te verrichten. En Chris zou Chris niet zijn als hij niet met een fijne locatie op de proppen kwam. Het graffitihol hier in Ede.

Ziet er meer dan verwaarloosd uit momenteel dus ik moet eerst een even gaan kijken of we hier nog zonder helm op naar binnen kunnen.

En dat bracht mij weer op de gedachte dat ik er nog een leuke Joe Tjoep van moet hebben. Van dat hol. Met muziek ook nog. Beetje boze negermuziek maar dat geeft niet denk ik?


Antoinne vs. Helmut

En weer zo’n cool buroblad van the Son of Jack.

Antoinne kruist de degens, of beter gezcht Pain de Campagne tegen Brattwurst, met Helmut. Waar de eerste minzaam naar de buitenwereld kijkt zoals alleen Fransen dat kunnen prikt Helmut eens in zijn navel om te voelen of de hoeveelheid Bauchspeck nog wel toereikend is.

Zoals je ziet is Antoinne in het voordeel: hij speelt een thuiswedstrijd.

PS. speciaal voor jullie: afbeelding is in 1440 x 900 px. Inderdaad, als een buroblad voor een vooroorlogs schem. Er zitten geen rechten en/of plichten op dus niets zou je tegen kunnen houden om….


Schilder ei

Velen weten dat mijn lief schildert. Nee, géén deuren. Dat is verven. Schilderen is op een doek dat op een ezel staat. Kunstzinnig verven zeg maar. Ik moet zeggen dat er regelmatig mooi werk mee naar huis komt. Natuurlijk spreekt het ene mij meer aan dan het andere maar de muren hangen d’r leuk vol mee hier.

Laatste doek was eens een experimentje. Normaal is het wat figuratiever maar deze keer mocht het wel wat abstracter worden. Dat abstracte wordt door mij dan weer niet begrepen maar daar is een mooie spreuk voor “wij willen dat de schilder schildert wat wij zien, maar de schilder wil dat wij zien wat hij schildert”. Of zoiets.

Eerst wat details, daarna het complete werk.


Oud en nieuw

Wij hier in casa Morren vonden dat er maar eens een nieuwe voiture op de dam moest komen. Er schijnt een crisis te zijn in Nederland? en het UWV werkte ook niet echt mee tijdens de laatste salarisonderhandelingen maar wat kan ons het ook allemaal schelen! Ik zeg: HALEN die bak!!

Dus is deze weg:

En kwam deze ervoor terug:

Met dank aan fotomaatje Chris voor het bewerken van het nummerbord.


Stukkie fietsen

Gisteren, 2e paasdag, lekker een eindje wezen fietsen met de familie. Eerst naar de Kreesle Plas, door naar de Mossel om uiteindelijk in Otterlo uit te komen. Op een terras in de zon om nog wat preciezer te zijn. Lekker gegeten en weer terug natuurlijk. Met de wind tegen deze keer….
En ze vonden het allemaal zo meevallen daar op dat terras. “Helemaal naar Otterlo? Man dat stelt toch niks voor, ben helemaal niet moe” riepen ze hard. Mooi dat ik ze terug regelmatig een handje in de rug moest geven als het wat omhoog ging. Ja, HOGE Veluwe nietwaar… :-)

Was hartstikke gezellig. Doen we nog eens maar dan gaan we echt een stuk fietsen okay?


Weekendje Haarlem.

Heerlijk een paar dagen wegegweest met mijn lief. Naar Haarlem. Prachtige stad moet ik zeggen. We hadden een leuke bed & breakfast gevonden bij www.wherels.nl. Was meer dan prima verzorgd. Aanrader als je eens een stedentrip Haarlem wilt doen.

Mooie stad, veel te zien, genoeg te eten en drinken, musea zat, leuke winkeltjes en als afsluiter vandaag lekker wezen uitwaaien in Bloemendaal. Heerlijk. Kunnen d’r weer even tegen.


Uit de oude doos.

Tijd terug, jaar of zo, met wat fotomaten en aanhangend grut naar MiniRailz in Rotjeknor geweest. Is schitterend om eens met de kids te doen in een vakantie of zo. Dat deden toen ook heel veel mensen waardoor het voor ons fotografen een lastig klusje werd.  De foto’s van de Railz ansich heb ik al eens geplaatst maar ik kwam net nog wat los spul tegen. Was al bewerkt en al. Nou dat moesten we dan maar eens even fluks wereldkundig maken nietwaar?

Foto’s zijn niet in de grote zaal gemaakt maar in een bijzaaltje. Daar stond een los diorama van leuke afmetingen.

diorama01k

diorama04k

diorama05k

diorama06k

diorama07k


Pindakaascake.

Vanwege het gezeur op allerhande fora en blogs hier het recept voor mijn onovertroffen pindakaascake. Ik geef het recept niet graag prijs omdat het al generaties in onze familie is maar ik wil van dat gezever af! Snap je? Mooi.

Daar gaan we:

Ingrediënten:
4 middelgrote eieren, kippen in vrije uitloop. 250 gr volkoren bloem gemalen op ruwstenen molenstenen. 250 gr ongezuiverde natuursuiker. 1 zakje biologische vanillesuiker. Half zakje 4-granen bakpoeder. 125 ml ongeraffineerde zonnebloemolie. 150 gram Max Havelaar fair trade pindakaas op kamertemperatuur.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Snelheid niet te hoog. Maar ook niet te laag. Voeg dan pindakaas en olie toe en mix dat er goed door. Tussendoor om de 25 seconden kom kwart slag rechtsom draaien. Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Grote zeef nemen! Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag. Tussendoor telkens om de 34 seconden de kom kwartslag linksom draaien. Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) met een marterharen bakvormkwast en bestrooi met bloem. Bloem vanaf 20 – 30 cm hoogte laten neerstuiven.

Giet het beslag van links naar rechts in de vorm en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet precies in de gaten gehouden, dus blijven opletten). De cake is klaar als een hardhouten satéprikker schoon uit de cake komt. Prikken op ongeveer 3 – 4 cm vanaf de linkse rand bij rechtshandig mixen. Bij linkshandig mixen aan de rechterkant prikken.

Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat lauw/warm gedeminiraliseerd water te
mengen tot een mooi glazuur. Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven.

Haal uit de vorm en begiet met het glazuur. Laat hard worden en serveer.

Of:

Honig boerencakemeel, 25 gram minder boter,  3 eetlepels pindakaas. 
Kan ook.

Nog even over het merk pindakaas voor deze ovenheerlijke cake. Het beste neem je
helaaspindakaas


Sneeuwpret met Homer Simpson.

Met zoveel sneeuw en een zoon die zodra het kan naar The Simpsons kijkt kon dit niet uitblijven natuurlijk.
Homer!!

Aron Simpson


Brandingraften.

Zoals velen weten hebben wij familie op Texel. Daar was afgelopen weekend de jaarlijkse familie BBQ. En omdat schoonzussie Wilma bij een outdoorcentrum werkt, www.zandbanktexel.com, leek het haar wel leuk om met een zwikkie familieleden de boot in te gaan. D’r hadden zich heel vlot voldoende zeebonken aangemeld kan ik je vertellen.

Hier is het plaatst delict, cq. plaats des onheils. Mocht je ook eens willen: bij paal 17, dezelfde afslag als Ecomare, helemaal doorrijden tot aan het strand (hoe logisch) en dan rechtsaf nadat je op het strand bent.

20090906RBk001

Raft en peddels lagen al klaar.

20090906RBk015

Til op dat ding en naar de vloedlijn d’r mee!

20090906RBk040

20090906RBk043

Nog een laatste uitleg en dan: GAAN!!!!!!

20090906RBk044

20090906RBk062

Behoorlijke golven en windkracht 6 pal op de kop. Moet je aardig peddelen met z’n tienen wil je op je plek blijven. Laat staan door de branding heen komen.

20090906RBk091

20090906RBk121

Niet alleen een instructeur aan boord maar ook nog eentje op de vaste wal. Veiligheid voor alles natuurlijk. Goed voor elkaar daar.

20090906RBk135

Dodelijk vermoeid na drie vergeefse pogingen om door de branding heen te komen komt het spul na een uur weer aan wal.

20090906RBk156

Even op adem komen en dan de laatste beproeving doorstaan: mul zand en duin op naar de basis.

20090906RBk159

20090906RBk196

Was helemaal top Wilma! Goed idee en ook perfect uitgevoerd. Niet alleen je bemanning heeft genoten maar ik ook!