nou, dan weet je het wel…

fototrip

OVD Groep Shortrally


Shortrally @ Circuitpark Zandvoort

Heerlijk weer, mooi startveld, leuke gesprekken, relaxte reis. Prima dagje dus.


Kruiend ijs bij Urk.

Schitterend natuurfenomeen is dat zeg! Indrukwekkend.


Jack’s gebibber bij -10


Rally for Kids op de Auto- en Motorsportdagen

Afgelopen weekend was Rally for Kids te gast op de Auto- en Motorsportdagen in Gorinchem. We hadden daar een mooie informatiestand (ingericht als servictent tijdens een rally) en konden van daaruit het goede nieuws van Rally for Kids verkondigen.

We hebben aardig wat mensen gesproken en over onze stichting kunnen vertellen. Maar we hebben ook contacten opgedaan waarmee er voor onze VIP kids weer deuren geopend gaan worden in 2012! Er zitten echt hele leuke mogelijkheden bij hoor. Om van te smullen. Wat verklap ik nog niet dat zie je begin 2012 wel in de agenda van Rally for Kids.

De beurs zelf was een hele leuke ratjetoe van auto- en motorsport. Een hal met van alles op auto- en motorsportgebied, een hal vol met Tupperware auto’s en buiten lag een leuk circuitje waar de hele dag demo’s verreden werden. Van karting tot trial en van driften tot stockcar. Prachtig.

Wij van Rally for Kids hebben ons prima vermaakt en komen een volgende editie graag weer terug!


Kadett in de hoofdrol

Ik kreeg een reactie van Porsche-Harry over de Kadett in de header. Had ik met zo’n nickname niet gedacht eigenlijkst. Maar goed.  Hieronder nog een paar fijne plaoties van deze roemruchte auto.


Driftbattle @ Niederrhein

De post hieronder laat al de fraaie BMW van Justyna zien. Maar er was nog een driftige auto: een Opel Manta met een BMW M3 motorblok in het vooronder. Dat past net zag ik…. Aan het einde van de dag gaven deze 2 bolides een demo in de vorm van een driftbattle. Schitterend om te zien. Maar na een minuut of 5 was ik toch wel wat lawaaidoof geworden.


Driftige dame.

Afgelopen donderdag, 20 oktober, was Rally for Kids weer neergestreken op het circuit van Niederrhein. Op de lijst stonden 75 kids om te vermaken en 35 gastrijders die daar maar wat graag bij wilde helpen. Onder deze gastrijders een dame uit Polen: Justyna van Berkel. Met een BMW Z1 Coupé in special paint en omgebouwd als driftauto.

Schitterende auto en een erg aardige dame. Wel wat driftig… dat dan weer wel.


More to come….

Neem eens een kijkje bij de header. So stay tuned!!


Zonsopkomst op de Ginkelse Heide.

Lekker op de MTB door bos en over heide. Felle zon bij zonsopgang na een koude nacht geeft gegarandeerd mist. Dus de 50 mm F/1.8 op de body geklikt en op pad. Alle foto’s op maximale opening gemaakt voor dat speciale gevoel dat je krijgt als je even tegen de zon in gekeken hebt.


De oplossing van het raadsel.

Natuurlijk was ik bij Rally for Kids. Da’s duidelijk. Een kort verslag van dezedag:

Serviceplek

Hospitalitytenten voor onze gasten

Stickeren van de rallyauto

Woordje van de voorzitter

De doorkomst op KP 2

Service na 2 KP’s, er zat wat onbalans in de wielen…

Even de bandjes opsnijden voor betere waterafvoer

Het Rally for Kids publiek op de volgende proef in afwachting van:

De Colt, na de tweede foto had deze geen rechter zijspiegel meer…

Weer even de wielen eraf en de remmerij checken. Best belangrijk. ‘Remmen is angst roepen die rijders tegen elkaar maar geen remmen is ook wat. Vuil brandvrij ondergoed denk ik.

Happie eten voor de gasten. Stamppottenbuffet, altijd lekker.

Rijder (Gert) navigator (Ron) en teamcaptain (Rien) in conclaaf over de bandenkeuze voor de laatste proeven.

De laatste proef, eerste omloop in de schemer, de laatste omloop in het donker. Gelukkig hebben we wat extra licht.


Raadseltje

Jullie mogen drie keer raden wat ik gisteren gedaan heb…


Slowlex

Hoe herken je een blije Slowlexrijder?

Aan de vliegen op z’n tanden!

Nou dan zal de aangetrouwde familie wel een chagerijnig zooitje zijn. Geen vlieg te bekennen!


Doedelzakspelers: stoere jongens ende ferme knaepen!

Zeg Henk, kommie nou nog eens bij de groep of wat?

Ja, ja, ja, rustig maar jongens. Kom d’r an. De baas staat d’r al en die kunnen we niet laten wachten.

Nou jongens, allemaal de zak goed vol blazen en de zak onder de kilt lekker laten wapperen.

Kijk, zo doe je dat! Vinden de vrouwtjes leuk hoor, raden of je nou wel of niet wat aan hebt onder je kilt. Nou ik zou zeggen: controleer ‘t maar es!

KAK!! Heeft Henkie weer dat karrtje meegenomen. Weg aandacht.


Airborne Memorial number 67

Vandaag was het weer zover: de herdenking van Operation Market Garden. Nu alleen wat foto’s later in de week het verhaal van deze schitterende ochtend.


De sfeerplaten van de gazonmaaiersrace.

Vanwege het slechte weer lag er wat blubber en modder op het terrein. Mannen dragen dan groene rubber laarzen maar vrouwen niet. Die moeten weer wat anders.

Dan wat mensen van de organisatie.

De nationale drank daar in Achterveld en hoe simpel het allemaal kan zijn.

Dan nog gewoon wat los spul

En na deze foto even een kleine serie.

Heee, heehee, heeeeHEEE, fotograaf. Maak eens een fotovan mij en m’n vriendje.

De man had de klompen duidelijk vol dus ik vraag om wat meer genegenheid voor z’n vriendje

Maar als ik ‘m echt op wil winden dan…

En met deze foto besluiten wij de afdeling sfeerplaten.


Het gas kan d’r weer op en het gras kan d’r weer af!

Gisteren was het weer zo ver: de gazonmaaierrace in Achterveld. Voor de derde keer op rij heb ik daar de foto’s voor de organisatie gemaakt. Of dat nog wel leuk is na twee keer? Daar is maar één antwoord op mogelijk: mooi wark!

De afgelopen tijd hebben we nogal wat last gehad van Pleurius (of was ‘t nou Pluvius?) dus het terrein was lekker soppig. De prut liep me regelmatig over de kisten.  Heul alderbastends smeuiig was ‘t doar. Dat was ook wel te zien aan de deeelnemers als ze van de baan kwamen. Dikke lagen modder op man en machine. Prachtig om te zien. Dat dan weer wel.

Hieronder een  selectie uit de serie “gazonmaaiers special klasse”. Conceet:  vier cilinders, 600 cc, vermogens tot ruim boven de 100 PK en snelheden ver boven de 70 km/h op het rechte eind. Weet dan dat het veld hobbelig is, de gazonmaaiers geen vering hebben anders dan van de banden en dat ze een hoog zwaartepunt hebben. Dan snap je dat ze wat lastig door de bochten zijn te krijgen… De rijders zijn dan ook stuk voor stuk niet van die kleine mannetjes (type streep met oren) maar eerder stoere jongens ende ferme knapen.

Genoeg praoties, de ploaties!


Teasertje


Heerlijke heldere luchten.

Vorig weekend ondanks alle drukte toch nog even de kans gezien om een fotowandeling te maken. Doel was om in 10 mm de heldere ruime Texelse landschappen vast te leggen. Wel gelukt volgens mij?


Brezan Historische Rally for kids

Afgelopen zaterdag, 18 juni, was de vierde editie van de Brezan Historische Rally for Kids. Ruim 60 teams hadden zich ingeschreven voor dit evenement waarvan de opbrengst is bestemd voor het goede doel. Rally for Kids dus!

Voor het uitgebreide verslag, de bedragen en nog veel meer foto’s verwijs ik je graag naar onze website www.rallyforkids.nl.  Hier even wat persoonlijke favorieten.


Vaderdag en Brezan Historische Rally

De header is een voorproefje van de foto’s van de 4e Brezan Historische Rally.
De foto hieronder is lekker helemaal voor mijzelf. Maar wel gelinkt aan de Rally: er reed een door Herman Brood beschildere Jaguar mee. En da’s dus in kunstenaarsogen geen Jag maar een Jack!


Je ligt nog steeds in dat gras en die zon schijnt nog steeds op je bol

Gewoon, omdat ik het kan plaats ik nog een paar “lig-in-het-gras-met-zon-op-de-bol” foto’s. Dit keer in het bijzondere 21:9 formaat. Mocht dat je bekend voorkomen: dat is het formaat wat ze in bioscopen gebruiken. Het originele en ultieme panoramaformaat dus.


Je ligt languit in het gras, de zon schijnt op je bol en

je bent heerlijk loom van de warmte. Langzaam kom je omhoog op je ellebogen. Doet je ogen open en

kijkt verwonderd om je heen.


George Maduroplein in 010?

Onlangs met de collega’s van vrouwlief in 010 geweest. Was wel geinig. Vanaf de Euromast wat foto’s gemaakt en die bewerkt met tiltshiftmaker. Vandaar de topictitel. Snappie?