nou, dan weet je het wel…

hoe verzin je het

Lijkt mij duidelijk!


Lauwe Souvlaki

Als je heel goed kijkt zie je al een legertje werkelozen een gracht graven daar waar Griekenland aan Europa  vastzit.


Doedelzakspelers: stoere jongens ende ferme knaepen!

Zeg Henk, kommie nou nog eens bij de groep of wat?

Ja, ja, ja, rustig maar jongens. Kom d’r an. De baas staat d’r al en die kunnen we niet laten wachten.

Nou jongens, allemaal de zak goed vol blazen en de zak onder de kilt lekker laten wapperen.

Kijk, zo doe je dat! Vinden de vrouwtjes leuk hoor, raden of je nou wel of niet wat aan hebt onder je kilt. Nou ik zou zeggen: controleer ‘t maar es!

KAK!! Heeft Henkie weer dat karrtje meegenomen. Weg aandacht.


Gewoon, omdat het kan.

Tja, m’n collega moet zich natuurlijk wel een beetje thuis voelen hier.


What the duck

Misschien toch eens proberen wat af te vallen….


‘Jakkie bah’ header.

Tijdens mijn eerste slootkantexpeditie van dit jaar hoorde ik ze heel zachtjes roepen deze kevertjes uit de header.

“Het is lente, het is lente, ik voel het aan mijn instrumente”

Omdat de header is vervangen door een frisser exemplaar hieronder de originele foto.


Antoinne vs. Helmut

En weer zo’n cool buroblad van the Son of Jack.

Antoinne kruist de degens, of beter gezcht Pain de Campagne tegen Brattwurst, met Helmut. Waar de eerste minzaam naar de buitenwereld kijkt zoals alleen Fransen dat kunnen prikt Helmut eens in zijn navel om te voelen of de hoeveelheid Bauchspeck nog wel toereikend is.

Zoals je ziet is Antoinne in het voordeel: hij speelt een thuiswedstrijd.

PS. speciaal voor jullie: afbeelding is in 1440 x 900 px. Inderdaad, als een buroblad voor een vooroorlogs schem. Er zitten geen rechten en/of plichten op dus niets zou je tegen kunnen houden om….


What the duck!

Natuurlijk meen ik het niet!


Circuit Short Rally

Volgend weekend, zaterdag 19 februari om heel precies te zijn, wordt de eerste rally van het seizoen 2011 verreden. Op Circuitpark Zandvoort wordt de Circuit Short Rally gehouden.  Daar gaan we heen natuurlijk! Nee, niet met Rally for Kids maar gewoon met mezelf. En Rien waarschijnlijk.

Op een rallysportforum zitten ze wat te miepen over eventuele sneeuwval. En dat je dan niet kunt rallyrijden. Dat lijkt mij toch stug…


What the Duck

Vaak vragen mensen aan mij of ik het niet zie zitten om met de fotografie mijn bood te gaan verdienen. Nou, als ik tevreden zou kunnen zijn met een halfje bruin in de week zou het nog te overwegen zijn. Echter als ik zie hoeveel brood onze huispuber momenteel naar binnen schuift gaat dat niet goedkomen.

In dat kader:


What the Duck

Bijgaande What the Duck geeft aardig aan hoe het in huize Morren gaat momenteel.
Mocht je dit lezen dan weet je dus al wanneer onze kerstkaart bij jullie op de mat ploft. Vlak voor mijn verjaardag…. Waarschijnlijk.


Eindelijk klaar

Vies klusje met dit weer. De verf droogde haast niet met al die vorst en sneeuw.

Thanks Dr. Dré voor de spot.


How to.

Zoals jullie zien lieve reageerbuiskinderen heb ik weer eens een nieuw template in gebruik. Inderdaad, ik wissel vaker van template dan van ondergoed.

Omdat ik een digitale nono ben vermoed ik dat er ook anderen zijn die nu niet weten hoe zijn hier een reactie moeten plaatsen. Dat woord, of het woord “commentaar”, is immers niet luid en duidelijk zichtbaar.

Om een reactie te geven, of commentaar te plaatsen dat mag ook, houd je de cursor boven het wolkje dat rechtsboven het bericht staat. Er verschijnt dan een kleine pop-up en het kind kan de was doen.
Ben je klaar dan kun je op “say it” klikken. Wil je daarna weer terug naar de site dan klik je rechts naast het tekstveld op de knop “noar huus”.

Mocht je niet snappen hoe je nu commentaar moet geven dan zou ik zeggen: zet het even bij de reacties.


Flipper

Schat, doe jij de boodschappen even wil je??

Gevonden op het wereldwijde web. Aanklacht tegen vervuiling door de mens. Natuurlijk hoort dit soort rommel niet in zee maar deze Flipper doet er maar mooi zijn voordeel mee. Had anders 2 keer naar de AH moeten zwemmen.


De jeugd van tegenwoordig.

De PC in Casa Morren is eigenlijk alijd wel voorzien van een fantastische foto (door mij gemaakt dat begrijp je zeker wel…) als bureaublad.
Onlangs zat zoon Aron met z’n maat achter de knoppen. Met wat inspanning maakten ook zij een bureaublad.  Eigenlijk zeker zo leuk.

(Klik voor groter)


Geniaal!

En meer zeg ik d’r niet over.


Je moet toch wat posten.

Zie het maar als een variant op blaasvoetbal…


Beetje moeilijk….

Onlangs vroeg iemand mij of ik ook tegen betaling portretten maakte. Nou da’s best een lastige vraag. In principe zeg ik niet snel nee tegen een vraag om foto’s maar hier moest ik toch wel even over nadenken.
Ik heb niet zo veel met portretten.
Wat anderen met portretten hebben heb ik met natuurfotografie. Niet dat ik een hekel heb aan mensen of zo, in tegendeel zelfs. Sommige van mijn beste vrienden zijn mensen.

Maar gewoon, een camera op iemand richten en dan afdrukken. Voelt wat onnatuurlijk voor mij. Zelfs als de mensen er bewust voor kiezen om geportreteerd te worden. Ik heb het wel eens gedaan hoor. Kijk maar:

Beste goed gelukte foto’s van niet lelijke dames moet ik zeggen. Nou dan? Het blijft wat lastig voelen.

Gelukkig kwam ik onderstaande “What the duck” tegen. Het schijnt dus gewoon te mogen.Morgen maar eens gaan proberen denk ik.


Petje af,

voor de bedenker van:


What the duck!!


What the duck?


Blauw past bij jou.

Gewoon, voor de fun. En omdat ik niet zo’n voetballiefhebber ben, dus liever wat fröbel in plaats van m’n nagels af te kluiven.


Het wordt mij te veel.

Zag ik nou vandaag ergens op het WWW of in de krant een oprisping over de kilometerheffing? Met dit weer? Nee toch zeker! Maar vlot even een briefske gepend.

Geachte heer, 

het spijt me u te moeten berichten dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik deze kilometerheffing nog kan betalen.Mijn financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden dankzij de toepassing van De Arbeidswet, de Auteurswet, de Horecawet, de Beurswet, de Loterijwet, de Motorrijtuigenwet, de Warenwet, de Woningwet, de Drankwet, de Gezondheidswet, de Winkelsluitingswet, de Invalidewet, de Vestigingswet t/m de Ziekenwet enz. enz., die op mij, als weerloos publiek, worden losgelaten. 

Door al deze verschillende wetten ben ik zo terneergeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewonnen, uitgetrokken en uitgeperst dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben. 

Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor: Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting, Waterschapsbelasting, Afvalstoffenbelasting. 

Verder voor: Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Gedistilleerdaccijns, Zegelrecht, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.Ik ben verplicht bij te dragen aan: WAO, AOW, AWW, WW, WWV, BTW en tal van andere weeën; alsook aan Ziektegeldverzekering, Zorgverzekering en Autoverzekering.

Ik betaal: Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld, veel geld.

 Ik ben aangezocht of verplicht bij te dragen voor: Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Nierfonds, Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz. enz.

 Er wordt druk op mij uitgeoefend om als steun te dienen voor: het Rode Kruis, het Groene Kruis, Het Wit-Gele Kruis, Het Oranje Kruis.

 De regering en anderen die mij in haar naam regeren, hebben mij zo geregeerd dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

 Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven.

 Ik heb tot nu toe mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren. Ik heb reeds honderden malen verklaard dat ik ben geboren en waar en wanneer, maar men schijnt mij slecht te geloven, omdat men mij voor allerlei folteringen nodig heeft.

Voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras.

Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voordat ik mijn huis mag verkopen. Het enige dat mij nog aan het leven bindt is mijn nieuwsgierigheid: WAT KOMT ER NOG MEER ??Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk, omdat het milieu wordt vervuild door de uitstoot van gassen door het rund. Dan voel ik door mijn klompen heen dat de volgende stap zal zijn dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal in mijn huis aan te schaffen om mijn eigen uitstoot te meten, zodat ik daarover ook milieubelasting kan gaan betalen.

Meneer Eurlings, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen.

Hoogachtend,

Uw trouwe onderdaan.


Back on track

“Soooooo, dat was even schrikken hè?” staat ergens in de tekst van het nummer “in de disco” van de formatie Noodweer. Maar gelukkig is het ook hier weer opgelost. Dankzij ICT maatje Chris. Gewoon tijdens een bakkie koffie weer voor elkaar gefixed.

De corrupte database geripd in de downloadfile. Dan de php bestanden door de SQL converter en via FTP geupload naar de backup. In de temeparay folder natuurlijk.

Zo simpel.

Als je het weet.

Thanks pal!!