nou, dan weet je het wel…

macro

Just an CF dump


‘Jakkie bah’ header.

Tijdens mijn eerste slootkantexpeditie van dit jaar hoorde ik ze heel zachtjes roepen deze kevertjes uit de header.

“Het is lente, het is lente, ik voel het aan mijn instrumente”

Omdat de header is vervangen door een frisser exemplaar hieronder de originele foto.


Blommekes met bollekes

Gewoon een Paardenpluisje tegen de zon ingehouden, mikken, klikken, klaar.


Zoetig bosje.

Afgelopen week een bossie blommen voor m’n meisie gekocht. Meestal geef ik het richtbedrag aan en kies ik 1 of 2 bloemen uit en laat de bloembinder dan lekker zijn of haar gang gaan. Die heeft er immers voor doorgeleerd! Deze keer zag ik hele leuke roze balletjes staan. Daarnaast stond een bak met rozen in dezelfde tint. Dus ik die 2 aangegeven. Maar omdat het een klein boeketje werd is het een beetje een zoetig geheel geworden. Gelukkig was Bep d’r wel gewoon heel blij mee.

Zoals Chris zegt: “echte mannen komen niet met bloemen thuis maar met honger!”. Zit ook wat in.

In Photoshop hoefde ik deze keer absoluut niet aan de kleurenslider te gaan hangen. Kleur genoeg van “nature”.


Hieveleersbeestje

Vanmorgen even snel een rondje in de tuin met het macro-objectief op de body. In de buxus, die al weer leuk uit begint te lopen, trof ik zowaar een paar lieveheersbeestjes. Slechts eentje zat op een fatsoenlijke, lees fotogenieke, plek. Die moest er dus zwaar aan geloven!

Heerlijk, het voorjaar komt eraan!!


Koud hè?

Lekker nachtje met wat vorst. Net even de tuin in geweest met de macro op de body. Voor een leuke sfeerfoto hoef je helemaal niet ver weg.

Foto 1 en 3 zijn gemaakt op het dak van het tuinhuis. Dat was werkelijk helemaal bedekt met rechtopstaande ijskristallen van 5 mm hoog. Foto nummer 2 is van een blad wat ik even op de tuintafel had gelegd.


Laatste der Mohikanen.

Heel alleen en o zo zielig stond deze roos op een groot stuk verregende grond. Uitgebloeid en vergaan, maar toch nog te mooi om aan voorbij te gaan.


Spinnenmans.

Ze zijn er weer: de spinnenwebben!! Mooi gezicht altijd van die fijn gesponnen wagenwielen tussen de struiken. Vaak met een prooi erin maar ook vaak zie je zo’n web op plaatsen waarvan je denkt : “Hier vliegt nooit wat. Laat staan dat het in jouw webje komt spinnetje. Dat wordt honger lijden!” Een beetje zoals een verlopen rookwarenwinkel ingeklemd tussen een reformwinkel en een healthcenter. Dat soort kneuterigheid.

Ik heb mij deze herfst ten doel gesteld om regelmatig spinnenfoto’s te gaan maken. Gewoon van die ordinaire kruisspinnen. Niks fancy’s aan inderdaad. Ware het niet dat ik na de laatste serie mijn doel wat hoger heb gelegd: de ogen moeten er in het vervolg ook netjes op.  En dat gaat nog niet meevallen denk ik zo maar.

Nu nog even oogloze platen:


Paddootjes.

Wel weer even wennen hoor aan dat laag bij de grondse werk. Ik wil eens wat gaan experimenteren met deze toch wel standaard manier van vastleggen. Voorgrond eens meenemen in de foto of juist door de voorgrond heen schieten. Lijkt mij wel wat.


Ze zijn d’r weer!

Heerlijk naar het bos geweest vanochtend. Lekker rondgedoold en wat foto’s gemaakt.Overal steken de paddo’s weer hun kop op. Prachtig seizoen, de herfst.

Nu even een ‘gewone’ bosfoto, later nog wel wat paddootjes. Nu even douchen en dan komt de familie op de lunch. Veulachtig broodjes beleggen en aiers met spek bakken. Krijg d’r nu al trek van.


Back on trac

Na de, ietwat verregende, vakantie in Oostenrijk vond ik dat ik maar eens lekker even alleen op pad moest. Cameragear in de FlipSide, thermos koffie mee en naar het Wekeromse Zand.

Al zo vaak geweest maar dit nog nooit goed gezien denk ik…

Even later kwam ik bij het bekende vennetje. Op zoek naar vliegend wild trof ik het volgende:

Nog een vliegje met wel erg vreemde ogen. Gerard doe de Latijnse naam eens wil je? :-)

En als klap op de vuurpijl een net uitgeslopen libelle! Wat is dat een mooi gezicht zeg. De eerste keer dat ik hem/haar zag zat hij/zij nog op de oude huid diep in de struiken. Na een half uurtje kwam ik terug en hing hij/zij aan een grashalm. Ik heb me helemaal ruggelings in de struiken gedrukt om tegenlicht te hebben voor deze opnames. In de postprocessing heb ik ze een iets andere kleurtemperatuur meegegeven. Welke heeft jullie voorkeur?


Schijnbeweging

Ik ben helemaal geen echte voetballiefhebber maar zo’n finale op een WK doet mij als echte Nederlander natuurlijk wel wat. Als de spannng te hoog op begint te lopen vind ik het altijd prettig om even wat te kunnen doen. Dus ben ik voor de wedstrijd eerst nog even een voorraadje foto’s wezen maken. Kan ik af en toe even wat bewerken en zo. Vanachter de PC heb ik ook goed zicht op de televisie dus bij wat voor een actie dan ook: binnen 5 stappen strak voor de buis.

En natuurlijk heb ik ook wat te zeggen over ONS team: klasse gespeeld jongens. Jullie hoeven je nergens voor te schamen vind ik. We zijn maar een klein landje en hebben dus ook een minder grote vijver zoals ene meneer van Gaal gisterenavond zei. Ik vind dat de mannen een klasseprestatie hebben neergezet.


Kijk eens mamma, op 4 pootjes!


Gemaakt tijdens de slootkantexpeditie van gisterenavond. Wel een mooie niet?
Natuurlijk klikbaar voor groter!


Macro met ruimte

Kijk, een scherpe macrofoto maken dat gaat wel. Nu wordt het dus tijd om die technische kennis en kunde om te zetten in iets dat wat creatiever is. Dus ik dacht zo om maar eens wat meer ruimte aan de beesies te geven.

Het is nog niet helemaal wat ik wil maar we komen wel dichter bij het fotografische doel.


Macro meeting

Op zaterdag 29 mei was er hier in Ede een DigiReflex macromeeting. Op een veldje achter het Natuurcentrum scharrelden 7 fotografen rond om van alles en nog wat, als het maar klein was, op de plaat te krijgen. Mijn resultaten staan hieronder. En inderdaad, weer klikbaar voor groter.


Bezoekje aan Kwintelooijen.

Heel vroeger, toen mijn haar nog niet grijs was, woonde ik in Veenendaal. Daar is een grote zandafgraving waar dag en nacht heel fanatiek gegraven en getransporteerd werd. Als puber was het wel gaaf om daar rond te lopen tussen de graafmachines en ruige mannen.

Ondertussen is het graven al jaren terug gestopt, mijn haar uitgevallen of grijs geworden, en is er in het midden van de zandafgraving een meertje ontstaan. Geen helder water om in te zwemmen of pootje baden maar gewoon een brakke bedoening.

Ik bedacht mij dat in dat brakke water vast wel veel insecten en/of libelles zouden zitten dus klom ik afgelopen dinsdagochtend op de fiets onderweg naar Kwintelooijen. Het was mistig dus ik hoopte stilletjes op facetogen met dauwdruppels!

Het fietsen was lekker, de koffie smaakte prima maar libelles heb ik niet gezien…. Wel wat andere beesies.


Henkie, hide and seek


Verjaardagscadeau.

Van mijn lief heb ik een macroworkshop bij Bas Meelker voor m’n verjaardag gekregen! Dat ik nog jarig moet worden mocht de pret niet drukken natuurlijk! Hebben is hebben en binnen is binnen tenslotte.

Dus afgelopen vrijdag toog ik om 07.15 in de Gouden Koets richting het hoge noorden. Prima dag gehad. Veel van opgestoken. De basistechniek die Bas ons aan heeft geleerd verschilt niet zo heel veel van mijn eigen werkwijze maar was toch verschillend genoeg om een dagje mee zoet te zijn. En we zaten in een wel heel erg mooi gebied. Bos, hei en vennen bieden een garantie voor heel veel macro-onderwerpen.

Raad maar waar we zaten.


Gewoon macro.

Nog van afgelopen week tijdens het spotten van de macrolokatie van morgen.


Henkie, answer the door will you? I’m walking on my bare ass!


Pluizenbol.

Nog maar eens een pluizenbol. Het blijft een fotogeniek plantje zo’n paardenbloem.


Zoals gebruikelijk klikbaar  naar 1200 pixels groot.


Bloemen in de avondzon.

Vanavond eens even weggeweest richting de slootkant. Ondergaande zon op bloemen, leuk hoor.
Kwam ook zo hier en daar een beestje tegen. Meteen ook maar gefotografeerd, was d’r nou toch.


Lekker in de tuin.

Volgende week zaterdag een macromeeting hier nabij de Kreesle Plas. Vandaag even wat wezen oefenen in de achtertuin. Is ook schitterend.


Peerd’nblommeke

Niks meer, maar zeker ook niks minder.

Met een beetje overbelichten en het boeiboord van de garage afs achtergrond.