nou, dan weet je het wel…

Archive for October, 2009

Lekker plaatje.

Gewoon, een lekker plaatje. Precies zoals de titel al aangeeft.
Heerlijk toch die herfstkleuren niet?

Komen binnenkort ook nog een zwikkie paddenstoelen aan. Als foto dan natuurlijk hè, so stay tuned!

lekker plaatje


Gulf jas.

Ja inderdaad ja, ik heb al geschreven dat ik een auto in Gulf kleuren geweldig vind ja.
Maar het is mijn blog en ik doe het lekker nog een keertje! Gewoon omdat ik het kan!

fordgulf01

fordgulf02

fordgulf03


Vroeg en actie.

Had ik al gezegd dat ik gisteren heel vroeg in Zandvoort moest zijn? Oh, pas drie keer…. Duidelijk. Maar het was dus vroeg en ook nog donker. Kon daardoor wel mooi deze foto maken van de trailer vol met Rally for Kids wagens. Erg gaaf gezicht.

DSC_5148b

Later op de dag, zo tegen het einde van het programma, kon ik tussen het gaas door deze plaat schieten. Actie en spektakel. En stank. Wel eens geschroeid rubber geroken?

DSC_5854a


Kijk, da's nou mijn auto.

Ik ben helemaal wild van wat oudere racewagens. Zeker als die ook nog eens in de mooiste kleurencombinatie ooit zijn gespoten: de Gulf kleuren. Dat mooie babyblauw met zo’n heerlijke oranje streep. Werkelijk schitterend.
Laat er nou gisteren een Ford Escort Classic in Gulf jas meerijden. En kijk eens naar de naam van de rijder! Die heeft Jack the Slipper d’r echt niet zelf ingefotosjopt hoor!

DSC_5175a


Rally for Kids, hoe en waarom.

Te pas, en zeker ook te onpas, heb ik hier en op fora vermeld dat ik fotograaf/vrijwilliger ben geworden bij de stichting Rally for Kids. Niet alleen de doelstelling van de stichting “wij rijden om zieke kinderen te verblijden” maar ook het feit dat ik nu wat richting kan geven aan mijn hobby, wat “nuttigs” ermee kan doen, waren hier aanleiding toe.
Moet zeggen dat nu ik de mannen een paar keer meegemaakt heb dat de sfeer 0nderling lekker relaxed is. Velen kennen elkaar al jaren en gaan ook op een lekkere directe manier met elkaar om. Voelt prettig. Heb ook het gevoel dat er geen buitenstaanders zijn maar dat iedereen gewaardeerd wordt om wie hij is en wat hij doet voor de stichting. Geen rangen en standen op dat punt.

menu_05.jpg

De Veenhuizen Groep Nederland Rally vorige week zaterdag was zeker een mooie vuurdoop. De foto’s staan inmiddels online en het is een mooie serie geworden. Check www.rallyforkids.nl, dan ‘foto’s’ en dan de naam van het evenement.

Morgen gaan we weer een fiks aantal kids een mooie dag bezorgen. Circuitpark Zandvoort is morgen het domein van 250 kids met hun ouders. Zij gaan in 5 sessies telkens 10 minuten in één van de 130 auto’s die de gastrijders meenemen over het circuit rijden. Er zijn rally-, race-, en sportauto’s. Zitten mooie wagens tussen heb ik begrepen. Aston Martin, Maserati, Porsche en natuurlijk de verplichte Ferrari’s. Komt een delegatie van de Nederlandse Driftclub. Er rijdt een Jeep Grand Cherokee met 800 pk…. en er scheuren in de pauze een paar wedstrijdkarts over de baan. Spectakel genoeg voor de kids en hun begeleiders lijkt mij zo.

Natuurlijk is er pers uitgenodigd. Wat dacht jij dan? Alle autobladen, dag- en weekkranten, een aantal TV programma’s zijn aangeschreven. Wat een spectakel.

Met in totaal 3 fotografen gaan we het geheel vastleggen. Aankomst, rijdersbriefing, welkom aan de gasten, in- en uitstappen, het rijden over het circuit, foto’s van de ambassadeur Tim Corronel samen met de kids, joe neem it en het moet op de plaat worden vastgelegd. De objectieven zijn dus allemaal opgepoetst, de camera is schoongemaakt, de accu’s zijn propvol prik geladen, alle geheugenkaarten zijn nagekeken en geconfigureerd, de penlights voor de flitser zitten bommetjevol. En ik heb nagedacht hoe ik de verschillende zaken die ik moet gaan fotograferen aan wil gaan pakken. Inclusief camera- en flitserinstellingen. We moeten wel een beetje goed voor de dag komen natuurlijk!

Klein probleempje is dat we om 07.00 op het circuit verwacht worden….Flyer_zandvoort_191009_3.cdr


Rally Midden Nederland

Afgelopen zaterdag was mijn “vuurdoop” als fotograaf bij Rally for Kids.
Vermoeiende maar heerlijke dag gehad. De kids hebben zich goed vermaakt en het weer zat ook nog eens mee. Prima toch?

Even een paar rallyplaten. Foto’s van de kids lever ik, vanwege de privacy natuurlijk, in bij m’n organisatie.

rfk01

rfk03

rfk05

rfk07


Dood hout.

Wie wel eens bij ons thuis is geweest weet dat er veel schilderijen van Annemieke ‘s hand hangen. Van mijn “fotokunst” hangt er helemaal niks. Snikkerdesnik…

Tot gisteren. Ik heb bij de V&D 2 mooie blankhouten lijsten gehaald. 30 x 40 cm met daarin een mooi wit passepartout voor foto’s van 20×30 cm. Foto’s bijbesteld (de bovenste 2) en meteen maar voor de 1 uur service gekozen. Dezelfde dag maar afhandelen. Ze staan best mooi.

lijst012030klein

lijst022030klein


Nostalgie.

Vroegah haalde je nog wel eens een kroket of een balletje gehakt uit de muur. Zo’n vettige automatiek weet je nog? Waar het altijd waaide en koud was. Waar van die ranzige types met een druppel vet aan de kin op een bankje zaten. En waar jij dan naast moest gaan zitten met je bamischijf want verder was er geen plek meer. Vluchtte je naar buiten, maar daar keek iedereen je zo na. Om 11 uur ‘s morgens al met een bamischijf in je handen. Gouden tijden niet?

Maar dat kan niet meer natuurlijk. Niet alleen omdat het tegenwoordig veuls te ongezond is (vroegah was het alleen maar lekkah) maar ook omdat ik werkelijk geen automatiek meer weet te zitten. Ja, in Utreg op Hoog Caterijnen, daar dan nog wel. Maar da’s best ver weg.

Totdat ik gisterenochtend het Binnenveld in fietste. Vanuit mijn ooghoek zag ik ineens een bekend beeld. Ja inderdaad, van een automatiek! Snetverrederrie nog eens aan toe!! Een echte automatiek, midden tussen de weilanden. Hoewel het nog geen half 9 in de ochtend was deed de gedachte aan een bamischijf me watertanden. In de remmen, keren en aanzetten. Terug. Afstappen, fiets laten vallen, greep in de kontzak voor de beurs en…. Pure teleurstelling.

Het is die dag niet meer goed gekomen met me.

scharreleierenautomaat