nou, dan weet je het wel…

Archive for January, 2010

Uit de oude doos.

Tijd terug, jaar of zo, met wat fotomaten en aanhangend grut naar MiniRailz in Rotjeknor geweest. Is schitterend om eens met de kids te doen in een vakantie of zo. Dat deden toen ook heel veel mensen waardoor het voor ons fotografen een lastig klusje werd.  De foto’s van de Railz ansich heb ik al eens geplaatst maar ik kwam net nog wat los spul tegen. Was al bewerkt en al. Nou dat moesten we dan maar eens even fluks wereldkundig maken nietwaar?

Foto’s zijn niet in de grote zaal gemaakt maar in een bijzaaltje. Daar stond een los diorama van leuke afmetingen.

diorama01k

diorama04k

diorama05k

diorama06k

diorama07k


Wel duuzend Ans Ichkaarten® op een dag meneer!

Al een tijdje geleden vroeg André, oude slotracemaat van me, of ik niet eens zin had om een dagje met ‘m mee te gaan. Op de bok in z’n nieuwe DAF CF. Nou dat leek mij wel aardig om te doen. Wist ik veel.

Paar dagen ervoor mailde hij mij hoe laat ik bij hem moest zijn. Precies om 05.15. Nou heb ik doordeweeks geen auto tot mijn beschikking dus dat zou om 04.30 hier thuis wegfietsen betekenen. Wekker af om 04.00. Dat was zelfs André wat te gortig en hij heeft mij om 05.00 thuis opgehaald. Perfecte service kerel, nogmaals bedankt! Vlot naar Barneveld waar het monster voor die dag al stond te wachten.

duuzendansichkaarten001

Vlug een paar bakken koffie naar binnen en de thermos tot aan de rand gevuld. Eerste adres was de Lidl in Zwaag. Daar klopten we om 07.00 aan. Lossen en weer door. Het was daar een stuk witter dan in het midden van Nederland. Mooie uitzichten. Leken wel Ans Ichkaarten®.

duuzendansichkaarten002

Door naar het volgende adres. Daar moest de zijkant van de wagen open. En natuurlijk ook weer dicht. Dat gaf wat problemen en dan is 2 graden onder nul in de openvlakte met wind toch best koud hoor. Gelukkig was het vlot opgelost en konden we de eerste verplichte rust pakken. Heerlijk zo’n standkachel kan ik je vertellen.

duuzendansichkaarten003

Na de rust fluks door naar de volgende klant. Onderweg kon ik vanuit de cabine mooi fotograferen. Prachtige landschappen. Dat uitzicht krijgt zo’n chauffeur d’r maar mooi gratis bij zullen we maar zeggen. Ans Ichkaarten® uitzicht.

duuzendansichkaarten004

duuzendansichkaarten005

Ondertussen bleef André onverstoorbaar aan die hoepel draaien. Op de lange rechte stukken gelukkig niet.

duuzendansichkaarten006

Weer zo’n schitterende Ans Ichkaart®.

duuzendansichkaarten007

Na een paar adressen weer verplichte rust. Vrachtwagen achteruit een weggetje opgedraaid en even een bammetje naar binnen schrokken. Het uitzicht was niet slecht moet ik zeggen. En dan bedoel ik niet die mevrouw met die kromme Duitse Herder…

duuzendansichkaarten008

Vlakbij het hoofdkantoor van de AH zijn ze van dit soort gebouwen aan het zetten. Mooi hoor. Vanaf een afstandje leek het net of ze in de lucht zweefden. Soort van luchtkastelen zeg maar. Hoop niet dat de aannemer dat ook zegt straks als hij ziet wat hij er aan verdiend heeft. Of verloren….

duuzendansichkaarten009

Administratie bijwerken. D’r komt nog een behoorlijke papierwinkel bij dat chauffeuren kijken zeg. Je moet echt oppassen dat je niet een bonnetje vergeet af te scheuren en zo. Een procesoptimalisator zou een leuke uitdaging hebben aan die papieren. Veel dingen gaan in 3-voud en dan ook nog met de hand op andere bonnen. Of in de ritcomputer. Veel dubbel werk volgens mij. Maar ja, who am I om daar wat van te zeggen.

duuzendansichkaarten010

Die bult in de wang komt door het zoveelste gejatte droppie.

duuzendansichkaarten011

Hij doet het al 2 jaar maar kijkt toch nog regelmatig in de binnenspiegel.

duuzendansichkaarten012

Of toch in de buitenspiegel? Ik zie d’r niks in. Ja, Ans Ichkaarten®.

duuzendansichkaarten013

Totdat een bus van Arriva ons ineens met een noodgang aan de rechterkant passert. Busstrook…

duuzendansichkaarten014

Natuurlijk ontkomen we op de terugweg bij Hilversum niet aan een zee van oplichtende achterlichten. File. Zucht…

duuzendansichkaarten015

Ongeveer 16.15 zijn we terug op de thuisbasis in Barneveld. Links de oude bak van André, rechts de nieuwe.

duuzendansichkaarten016

Maatje, wist ik veel dat het zo’n bijzonder leuke dag zou worden! Doen we ooit nog eens. Gaat er wel meer koffie mee. En zoeken we weer uit waarbij we weer duuzend ansichtkaarten zien onderweg!

Ans Ichkaarten® is een door Dakotatrack en Jack the Slipper gedeponeerd handelsmerk.


Pindakaascake.

Vanwege het gezeur op allerhande fora en blogs hier het recept voor mijn onovertroffen pindakaascake. Ik geef het recept niet graag prijs omdat het al generaties in onze familie is maar ik wil van dat gezever af! Snap je? Mooi.

Daar gaan we:

Ingrediënten:
4 middelgrote eieren, kippen in vrije uitloop. 250 gr volkoren bloem gemalen op ruwstenen molenstenen. 250 gr ongezuiverde natuursuiker. 1 zakje biologische vanillesuiker. Half zakje 4-granen bakpoeder. 125 ml ongeraffineerde zonnebloemolie. 150 gram Max Havelaar fair trade pindakaas op kamertemperatuur.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Snelheid niet te hoog. Maar ook niet te laag. Voeg dan pindakaas en olie toe en mix dat er goed door. Tussendoor om de 25 seconden kom kwart slag rechtsom draaien. Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Grote zeef nemen! Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag. Tussendoor telkens om de 34 seconden de kom kwartslag linksom draaien. Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) met een marterharen bakvormkwast en bestrooi met bloem. Bloem vanaf 20 – 30 cm hoogte laten neerstuiven.

Giet het beslag van links naar rechts in de vorm en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet precies in de gaten gehouden, dus blijven opletten). De cake is klaar als een hardhouten satéprikker schoon uit de cake komt. Prikken op ongeveer 3 – 4 cm vanaf de linkse rand bij rechtshandig mixen. Bij linkshandig mixen aan de rechterkant prikken.

Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat lauw/warm gedeminiraliseerd water te
mengen tot een mooi glazuur. Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven.

Haal uit de vorm en begiet met het glazuur. Laat hard worden en serveer.

Of:

Honig boerencakemeel, 25 gram minder boter,  3 eetlepels pindakaas. 
Kan ook.

Nog even over het merk pindakaas voor deze ovenheerlijke cake. Het beste neem je
helaaspindakaas


Wat krijgen we nou dan zeg hee!?

Natuurlijk draag ik de aktie voor Haiti een warm hart toe. En ja, wij hebben stevig gegeven. De actie op TV, net even zitten kijken, is ook geweldig.  Stand nu al boven de 33 miljoen! Toch wel gaaf, je belt 0800 1112 en krijgt een bekende Nederlander aan de lijn. Zou best wel even Wilders of J.P de M.P aan de lijn willen hebben. Of een topsporter. Of een BN’er. Maar of ik deze man aan de telefoon zou willen krijgen als ik mijn zuurverdiende geld ga doneren…

dirk


Slideshow sneeuwrally

Omdat ik het Rinus beloofd heb. En wat je Rinus hebt beloofd kun je beter maar gewoon doen…

Alleen de link klikken is voldoende. Slideshow start vanzelf op.
http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623105111853/show/

DSC_0190akk


De verloren foto’s.

Door een storing bij mijn provider is er een stukkie van het blog foetsie. “Wat geeft dat nou Jack?” zou je kunnen denken. Nou, mij geeft dat wel wat. Omdat er gave foto’s van een hele leuke avond stonden. En dat die nu weg zijn daar kan ik niet zo goed tegen. Dus voordat de provider een back-up plaatst plaats ik zelf wel weer een zwikkie foto’s.

DSC_0115akk

DSC_0117akk

DSC_0127akk

DSC_0221akk

DSC_0137akk

DSC_0228akk


Huh?

Inderdaad ja, huh? D’r stonden toch berichten over slotracen in de sneeuw en zo? Ja lieve reageerbuiskinderen, die stonden er inderdaad. Met de nadruk op ‘stonden’. Kleinigheidje bij de provider denk ik zo. Zal binnenkort even wat extra slotracefoto’s plaatsen.

Ondertussen contact gehad met de provider en er was inderdaad een hardwarestoring in “systeem 22″. Laat ik nou net op systeem 22 draaien…. Binnen een paar dagen moet alles weer zijn zoals het ooit was.


Sneeuwpret met Homer Simpson.

Met zoveel sneeuw en een zoon die zodra het kan naar The Simpsons kijkt kon dit niet uitblijven natuurlijk.
Homer!!

Aron Simpson


Nog meer sneeuwlandschappen.

Ik heb een aantal van mijn Texelse sneeuwlandschappen in een map op mijn Flickraccount geschoven. Mocht je ze willen bekijken dan klik je gewoon de link hieronder aan. Slideshow opent vanzelf.

http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623140041980/show/


Sneeuwlandschappen

Maar dan minimalistisch. Dat d’r niet zoveel te zien is zeg maar.

minimalistischsneeuwkk014

minimalistischsneeuwkk010

minimalistischsneeuwkk005

minimalistischsneeuwkk002


In the middle of snowwhere.

Gewoon het bekende rondje gefietst vanmiddag. Nou ja, gefietst. Tot 200 meter in het bos. Toen was het zo’n zooitje met opgevroren sporen dat ik maar ben gaan wandelen. Ook wel eens lekker! Erg eenzaam daar vanmiddag. Beetje een Remi gevoel.

DSC_9918akk

DSC_9921akk

En natuurlijk was mijn RVS vriendje ook weer mee. Jagerkoffie light zullen we maar zeggen… :-)

DSC_9940akk


Vogelties

Al met al viel het niet mee om de vogels op de voerplank een beetje fasoenlijk in beeld te krijgen. De 200 mm was wat aan de korte kant en de voederplank wat te ver weg. Veel sneeuw op de achtergrond zorgde voor lastige belichting. Maar, zoals altijd, we blijven het gewoon proberen.

DSC_9524akk

DSC_9535akk

DSC_9584akk

DSC_9679akk