nou, dan weet je het wel…

Archive for February, 2010

Renee strobiststyle

Vanmiddag lekker even wezen fotograferen met een koppeltje collega’s en 2 modellen. Strobiststyle was het toverwoord tijdens de shoot. Leermeester was Chris. Hoop opgestoken. Hier alvast een korte serie van model Renee. De rest zit nog in de postprocessing. Komt dus nog wel meer.


Inkijk.

Sommige vrouwen hebben het onbewust.
Sommige mannen zien dit graag.
Sommige flatbewoners hebben er last van.


Promoclip Rallytime

Op de zender Car Channel komt binnenkort een nieuw programma dat volledig is gewijd aan de rallysport. De eerste twee uitzendingen van dit nieuwe programma Rallytime zullen gaan over de OVD Groep Rallysprint. Je snapt dat ik de promo die er gemaakt is door Henk Biesheuvel en de zijnen al wel een paar keer bekeken heb.

En ja, er komt ook nog een promo speciaal en alleen voor de OVD Groep Rallysprint. En alweer ja, die zal ik ook hier posten. Pffff, duhhuhh.

promo Rallytime just click.


Warmdraaien voor de OVD Groep Rallysprint.

Zoals jullie al wel begrepen zullen hebben ben ik betrokken bij de PR van de OVD Groep Rallysprint. Deze wordt op 6 maart vanaf een uur of 16.00 verreden hier in Ede.
Natuurlijk is het PR team groter dan alleen mijn persoon. De man die de kar trekt op dit gebied is Walter Geuzebroek. Een bekende in de rallywereld. Het is erg leuk om met zo’n insider op te trekken moet ik zeggen. Hoewel hij regelmatig de wenkbrouwen fronst als ik weer eens niet weet dat ene Bob de Jong Nederlands Rallykampioen geweest is in 19 zoveel met een auto die mij ook niets zegt. Laat staan dat ik weet wie zijn navigator was toen. “Hoe kun jij nou PR maken als je dat NIET weet?!” Leuke vent.

Maar goed. Walter weet dat dus wel allemaal. Moet ook wel want hij is al jarenlang DE man van het laatste rallynieuws. Check zijn site www.therallysite.com om te zien wat ik bedoel.

Gisteren kreeg ik een zwikkie foto’s van de beste man. Kan die ook. Fotograferen. Deze laten goed zien hoe mooi het er aan toeging vorig jaar. Ze staan hieronder. Credits voor de platen dus naar Walter sturen. Niet naar mij.

Hieronder 1 van de 2 WRC’s die aan de start verschijnen. De andere is een Witte Renault Clio…

Mooi werk hoor zo’n “oude” achterwielaandrijver!

“Ik riep toch: haaks links, pas op stoepranden!!”

Op de rotonde met een Opel een BMW inhalen? Het kan natuurlijk wel maar deze Opel moest toch wel remmen en na de rally wat plaatwerk laten spuiten…

Volgens het reglement is de rallysprint 100% verhard. Op sommige bochten na natuurlijk. Naar mate de rally vordert komt er steeds meer zand in die bochten te liggen. Spektakel verzekerd!

Als laatste Wouter Ploeg van de OVD Groep. Hoofdsponsor van de rallysprint. Ook nog eens een Edenees. Dus een thuisrally voor hem.


Alle foto’s gemaakt door Walter Geuzebroek. www.therallysite.com


Niks garageshoot!

Nadat ik de plaatselijke parkeergarage had verblijdt met mijn glanzende verschijning kreeg ik een e-mail van het hoofdkwartier. Hierin werd duidelijk uitgelegd dat een fotoshoot prima in één van hun parkeerfaciliteiten prima mogelijk zou zijn. Indien ik aan enige voorwaarden zou voldoen…

Ik citeer: ”Graag zou ik wat meer informatie van u ontvangen over wanneer (datum), waar (welke parkeerfaciliteit) en hoe lang (en tijdstip aanvang fotoshoot) u wilt fotograferen. Ook wil ik graag weten waarvoor de foto’s gebruikt worden. Op basis hiervan kijken de Regiomanager en ik of wij toestemming geven voor de fotoshoot.

Wij vragen voor een fotoshoot standaard een vergoeding van € 1500,-

Voor aanvang van de werkzaamheden vragen wij u een standaard contract te ondertekenen. Dit heeft betrekking op het gebruik van onze parkeerlocatie, het niet hinderen van andere parkeerders etc.

Er mag geen beeldmerk van ons in beeld gebracht worden.

De foto’s zijn uitsluitend voor uw gebruik bestemd tenzij u uiteraard in opdracht van een persoon / een bedrijf de fotoshoot doet. In dat geval zal hun naam vermeld worden in het contract. De foto’s mogen niet doorgegeven worden aan derden zonder onze toestemming.”

Einde citaat.

Je snapt dat ik met deze voorwaarden kan leven. Op die € 1.500,- na dan. Daar heb ik ook maar even over gebeld zojuist. Dat ze niet op ons gaan zitten wachten. Wij komen namelijk niet…

ALAAF !!


Opwarmertje Rally for Kids

Woensdagochtend. Precies 09.00 fiets ik het schoolplein van “de wegwijzer” op. Er staat al een vrachtwagen van Rally for Kids. Ervoor een wat sneue Opel Ascona die er in de kou duidelijk geen zin in heeft. Naast de vrachtwagen staan 2 Rally for Kids auto’s die d’r duidelijk wel zin in hebben getuige de dikke pluimen uit hun uitlaten. Onder de tent staan een paar bekende gezichten een bakkie koffie naar binnen te slobberen. Vlug kan ik ook nog een bakkie doen en dan staat de eerste groep kinderen met hun begeleiders al te springen van enthousiasme. Rijders in de auto’s, camera in de aanslag. We zijn d’r klaar voor!

Op “de stijgbeugel”, een school voor moeilijk lerende en opvoedbare kinderen, is deze week een project over transport en vervoer. Wat is er dan leuker om je een rondje te laten vervoeren in een echte rallyauto? Niks toch!

De één na de ander stapt in. Vol verwachting maar toch ook wel een beetje gespannen. Gelukkig zijn Gert en Hans dit soort passagiers en ritten wel gewend en zitten de kids binnen de korste keren op hun gemak in de riemen.  Met veel motorgeronk wordt er weggereden. Na een tijdje begint het zowaar ook nog te sneeuwen en kan Hans nog wat met de handrem spelen. Je hoort de kids buiten de auto gillen van plezier.

In totaal zijn er vier groepen van elk zo ongeveer 12 kids. Na twee groepen kunnen we even naar binnen om wat te praten met de leerkrachten en begeleiders en een bakkie warme koffie te drinken. Wel nodig ook want het begint toch best frisjes te worden buiten! Na een krap half uurtje gaan we weer naar buiten om de laatste twee groepen rond te rijden. Wat heerlijk is het toch om te zien hoe kids zo volkomen zichzelf zijn en zo onbekommerd durven te genieten wat Rally for Kids hun kan bieden: even alles opzij en alleen maar plezier.

Ja, het was berekoud. En ja, de glimlachen van die kids zijn hartverwarmend! Fantastisch. Zo snel mogelijk weer!!


Garageshoot.

Het wordt er wel weer eens tijd voor. Voor een potje strobisten. Tijdje terug een statief en een softbox gekocht dus het moet binnenkort maar eens gaan gebeuren. Fotovriendje Chris wil zijn kennis wel delen met mij en enkele andere enthousiastelingen. Een model, verkleed als carnavalleske politieagente,  hebben we al. Nu nog een lokatie. Het liefst binnen natuurlijk, kun je alles toch wat makkelijker opstellen en zo.

Maar ja, waar vind je ruimte voor 4 fotografen met hun spullen, het model in kwestie en de auto’s waar iedereen mee komt? Heel eenvoudig dacht ik: in een parkeergarage! Doen we d’r een auto bij uit de post hieronder, zo’n lekkere foute Dodge Ram Van, en hebben we een heerlijke setting voor een fotoshoot. De toestemming is al gevraagd, nog even wachten of het kan. De shoot is in het weekend en dan is het natuurlijk retedruk daar. Laten we hopen op een goede afloop.

Om even te laten zien wat dat ook al weer was, dat strobistfotografie, hieronder wat plaatjes van de shoot van vorig jaar.

De rest van de slideshow vind je hier:
http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623380866144/show/


Big is beautiful!

Een van de klassementsproeven tijdens de OVD Groep Rallysprint gaat over Pakhuisweg/Kade/Binnenweg. Aan deze lus zit een fantastische firma. Nooit geweten dat ze daar zaten maar dat is van minder belang. Hoe ze heten? Boonzaaijer Import B.V. Mooie naam niet? Wat ze doen? Heel eenvoudig: zij importeren pick-up trucks. En dan niet van die knullige. Nee, van die Dodge Ram en Toyota Tundra bakken. Van die knijters van auto’s.
Om hun een beetje te compenseren, als wij daar langs rijden kunnen hun natuurlijk geen klanten over de vloer krijgen, heb ik vandaag een flyer gemaakt die in alle informatiepakketten wordt gestoken. Dan ben je dus wat foto’s aan het zoeken. Je schrijft wat tekst. Leuk werk en je ziet dan hoe veel er ook in deze bijzondere wereld van pick-ups te doen is.

De flyer is klaar en ligt ter goedkeur bij de Boonzaaijertjes. Voor jullie heb ik natuurlijk nog wel wat foto’s.


Heavy metal

Zonder woorden….

WTD899


OVD Groep Rallysprint

Zoals een aantal van jullie weten ben ik fotograaf/vrijwilliger bij Rally for Kids. Via deze stichting ben ik in contact gekomen met de MAC in Veenendaal. Zij organiseren een rallysprint en zochten nog iemand die hun PR team wilde komen versterken. Nou, tijd zat hier en affiniteit met auto’s en PR heb ik wel dus we zijn er ingestapt. Leuke club mensen die met hart en ziel aan het realiseren van een rallysprint werken.

De website is inmiddels in de lucht (www.ovdgroeprallysprint.nl) en ook de andere PR activiteiten lopen aardig door.

Eén van die activiteiten is het verzorgen van grote informatieborden bij de invalswegen in Ede en Veeendaal op die plaatsen waar straks de klassementsproeven verreden gaan worden. Vanmorgen hebben we het eerste bord kunnen plaatsen. Vies klusje want de vorst zat nog in de grond en probeer d’r dan maar eens een paal in te slaan.

ovdgroepbordk