nou, dan weet je het wel…

Archive for March, 2010

Weekendje Haarlem.

Heerlijk een paar dagen wegegweest met mijn lief. Naar Haarlem. Prachtige stad moet ik zeggen. We hadden een leuke bed & breakfast gevonden bij www.wherels.nl. Was meer dan prima verzorgd. Aanrader als je eens een stedentrip Haarlem wilt doen.

Mooie stad, veel te zien, genoeg te eten en drinken, musea zat, leuke winkeltjes en als afsluiter vandaag lekker wezen uitwaaien in Bloemendaal. Heerlijk. Kunnen d’r weer even tegen.


Niet vergeten!

Als het nodig is geef je maar een seintje. Kom ik even helpen sjouwen.


Padden in kikvorsperspectief.

Het is weer begonnen: de paddentrek. Ben even vlot naar het Horapark geweest. Daar zijn 2 vijvers waar het in deze tijd van het jaar wemelt van de parende padden.
Leek mij wel wat om de dieren eens vast te leggen vanaf een laag standpunt: het kikvorsperspectief.

Dit voorjaar ook nog meeuwen in volgelvluchtperspectief. Iemand nog een parachute op zolder liggen?


Het bekende verhaal.

Nou ja, verhaal. Rondje bedoel ik. Via de hei naar de Kreelse Plas, Heidebloemplas, daar een uurtje rondlopen en dan weer naar huis. Bij elkaar een kilometer of 14 fietsen en een kilometer of 4 lopen.

Uitzicht op de Kreelse Plas vanaf de westkant.

Rondom de Kreesle Plas is een wandelvlonder aangelegd. Zo’n 40 cm boven het maaiveld en een 50 cm. breed. Je moet opletten dat je d’r niet afglibberd vandaar dat de gemeente je daar voor waarschuwd. Bij het ophangen van het bord is het echter fout gegaan denk ik…

Op de terugweg de fiets nog even in de berm gezet voor deze foto. Komt ooit nog een keer een nieuwe van maar dan met een spannende wolkenpartij en meer wind. Zijn de grashalmen nog meer bewogen.


‘T Kasje in 50mm

Gisterenavond weer eens een keertje bij ‘t Kasje geweest. Zoals vanouds gezellig. Nadat Wil mijn sleperdraad aan de motor had gesoldeerd kon ik van start. Deze keer reed ik de goede kant op. Mazzeltje heb je nodig soms.

Na de races, leuk maar kansloos natuurlijk, heb ik nog wat gefotografeerd. Met de 50 mm die ik op de body had geschroefd. Lekker lichtsterk dus ik hoefde niet te flitsen. Alles op F/1,8 dus scherptediepte zul je niet aantreffen.

 Het is niet echt een reportage geworden van een avond slotracen inclusief de voorbereidingen, de spanning op de gezichten tijdens de race, het zenuwachtig reageren van de marshalls en dat soort zaken. Gewoon een paar kiekjes. Die “echte” reportage komt er misschien ooit nog wel eens van. Wie weet lezen ze dit en nodigen ze mij uit! ;-)

Kijk, dan geef je gas en dan ga je die kant op Hans

Schimmige fuguren rond de bar

Kijk, een fotograaf!

En nog wat autootjes


High key candy

Binnen de fotografie bestaat de term “high key”. Dit houdt simpelweg in dat een onderwerp met zo weinig mogelijk contrast (verschil tussen licht en donker) wordt gefotografeerd zodat alleen de lichte of neutrale tinten overheersen. Is niet zo heel eenvoudig. Het helpt om een onderwerp te nemen dat van zichzelf haast alleen uit “witten” bestaat zoals een orchidee bijvoorbeeld. Of dat hele zachte pastelkleuren heeft. Een spekkie dus!

Het was een heel gevecht kan ik je vertellen. Flitser los van de camera in een softbox op statief boven het onderwerp, refelectiescherm rechts, camera helemaal op M, flitser ook en dan maar experimenteren. Zo licht mogelijk zonder te clippen. Zo voor een eerste keer valt het mij niet tegen. Er is nog meer uit te halen maar dat bewaren we nog even.


Lente?

Of zoals Claudia de Breij ooit zei: “het is lente het is lente, ik voel het aan mijn instrumenten…”


Oud spul

De gemiddelde leeftijd ligt ergens rond de 43…

Maar we hadden lol voor een stelletje pubers. Geweldig leuke avond. Als gastrijder was Chris aanwezig. Stak gelukkig de handen uit de mouwen bij op- en afbouwen. Reed ook niet onverdienstelijk voor een rookie. Ik verdenk hem d’r van stiekum de baan op zolder al klaar te hebben maar dat ons niet te vertellen….

Na de mooie powerslide hierboven door Mr. Sparky werd hij wat overmoedig. Getuige de onderstaande fotoreeks. Verdachte ontkend verder elke betrokkenheid maar omstanders hebben hem toch luid en duidelijk horen roepen:”Aaaaaaah, scheids: wissel!”


Even vlug een nieuwe

“What the Duck” op de site ploffen:


Tegen de zon in.

Ken je dat? Dat je een tijdje tegen de zon in hebt gelopen of gefietst. Stap je af en moet je gewoon even wennen. Alles is wat anders, je ziet het allemaal wel. Maar anders.


Nog meer OVD Groep Rallysprint

Eerst een paar losse foto’s:

En dan de link naar de Flickr slide show :
http://www.flickr.com/photos/34985065@N07/sets/72157623469682341/show/


Foto’s OVD Groep Rallysprint

Zo, hier alvast een paar platen. Er komt nog meer maar ik heb wat weinig tijd momenteel.


Sneeuw!

Hier in Ede ligt nog zeker één meter vierendertig sneeuw!!

Breed…


Heintje Davids

Hendrika David (Rotterdam, 13 februari 1888Naarden, 14 februari 1975) was een Nederlandse variétéartieste die vanaf 1907 tot aan haar dood onder de naam Henriëtte Davids carrière maakte als zangeres en bijdehante grappenmaakster. Ze was het bekendst onder de naam Heintje Davids.

Tot haar bekendste liedjes behoren: Zandvoort aan de Zee, Draaien en Omdat ik zoveel van je hou (een duet met Sylvain Poons.)

Na haar officiële afscheid in 1954, maakte Heintje Davids al snel haar comeback. Tot ver in de jaren zestig bleef ze optreden, waarbij ze regelmatig aankondigde dat dit echt de laatste keer was. In de volksmond is ‘Heintje Davids’ sindsdien een aanduiding voor iemand die voortdurend afscheid neemt.

Bron Wikipedia.

Nou ga ik niet stoppen met bloggen of zo, maar ik wissel vaker van theme dan van ondergoed momenteel. Wie weet straks weer wat anders?


Setje officials

De rallysport kan niet zonder auto’s. Da’s een waarheid als een koe. Maar de rallysport kan ook niet zonder officials. Da’s ook een waarheid als een koe. Of wat voor beest je wilt.

Gisteren waren er ook weer voldoende van deze stoere mannen. En vrouwen! Op de rotonde bij Plantion ontdekte ik dit setje officials. Wat schattig hè? Allebei in 6 lagen kleding met aan de buitenkant mooi oranje met fluo strepen. Op een zooi in plastic verpakte hooibalen. Nou, da’s nergens gaan kriebelen kan ik je verzekeren… :-)

Mochten jullie de foto in groter formaat willen hebben: even mailen, je hebt mijn kaartje. Kun je ‘m later aan de kleinkinderen laten zien.


Ben d’r klaar mee! ehh, voor bedoel ik.

Morgen is de grote dag. Dan wordt de OVD Groep Rallysprint verreden. Waar anderen in de organisatie morgen nog fiks aan moeten poten is het voor mij wel wat rustiger. Zal wel even wat heen en weer moeten rijden met wat spullen en/of mensen maar dat is het dan wel.

Om 10.45 naar swa Geert bij De ABI Autoservice om even mee te helpen opstarten bij de technische keuring. In de loop van de middag worden de gasten bij Rally for Kids verwacht en vanaf dat moment ben ik voor 100% daar. Ik ben tenslotte via Rally for Kids in dit spektakel terechtgekomen dus die hebben prioriteit.

Natuurlijk niet m’n persoonlijke fotografische doelstelling voor die dag vergeten: het portretteren van alle navigatrices. Ik heb d’r 16 geteld. dat wordt dus nog wel een dingetje want ze hebben me haast allemaal koffie aangeboden. Denk dat ik maar een eigen Dixie aan de trekhaak van de Megane moet knopen.

Over de Megane gesproken: die staat al voor een deel in de stickers. Samen met Rien vanmiddag de meeste auto’s van de organisatie in de stickers getrokken. Leuk, maar lastig, klusje.

Net alle fotoapparatuur gecontroleerd en schoongemaakt. Accus’zijn vol, CF kaarten zijn leeg. De 70-200 en convertor zitten al aan elkaar. De 17-50 is opgepoetst en op de D300 geschroefd. De 10-24 ligt onderin op z’n bekende plekkie want ik wil wat imposante foto’s van de auto’s van Wuf maken. Flitser SB600 met volle batterijen ligt ook ergens. Mooie lokatie gevonden waar ik in de schemer wel een beetje zou kunnen strobisten. Als het zo uitkomt.

Ik heb d’r zin an! Laat maar losbarsten dat rallygedoe.