nou, dan weet je het wel…

Archive for June, 2010

Back on track

“Soooooo, dat was even schrikken hè?” staat ergens in de tekst van het nummer “in de disco” van de formatie Noodweer. Maar gelukkig is het ook hier weer opgelost. Dankzij ICT maatje Chris. Gewoon tijdens een bakkie koffie weer voor elkaar gefixed.

De corrupte database geripd in de downloadfile. Dan de php bestanden door de SQL converter en via FTP geupload naar de backup. In de temeparay folder natuurlijk.

Zo simpel.

Als je het weet.

Thanks pal!!


Oud en nieuw

Wij hier in casa Morren vonden dat er maar eens een nieuwe voiture op de dam moest komen. Er schijnt een crisis te zijn in Nederland? en het UWV werkte ook niet echt mee tijdens de laatste salarisonderhandelingen maar wat kan ons het ook allemaal schelen! Ik zeg: HALEN die bak!!

Dus is deze weg:

En kwam deze ervoor terug:

Met dank aan fotomaatje Chris voor het bewerken van het nummerbord.


What the duck.


waterig nieuws.

Er schijnt de afgelopen tijd in Europa nogal wat water gevallen te zijn. Beetje meer dan normaal, dat je d’r last van hebt zeg maar. Op www.boston.com/bigpicture zie je er een mooie reportage over. Ik heb even 3 foto’s die er voor mij uitsprongen geleend voor dit blog.

Dat je de hond en kat in veiligheid brengt kan ik nog in komen. Maar je vis?

Natuurlijk loop je zo hard mogelijk weg als weer een rivier overstroomt of een dijk doorbreekt. Maar hoe dan?

Deze meneer probeert 2 vliegen in 1 klap te slaan: wachten totdat het water zo ver gezakt is dat hij het zwembad weer kan zien en tegelijkertijd denken ‘ik kan wachten tot ik een ons weeg, kan dat boek van die Sonja ook in de bak!’

Even voor alle duidelijkheid: ik ben best begaan met het lot van deze mensen. Maar soms is het gewoon beter om door het gebruik van een beetje wrange humor de zon in het water te zien schijnen!

Oeps, wat zeg ik nou weer….


Kijk eens mamma, op 4 pootjes!


Gemaakt tijdens de slootkantexpeditie van gisterenavond. Wel een mooie niet?
Natuurlijk klikbaar voor groter!


Macro met ruimte

Kijk, een scherpe macrofoto maken dat gaat wel. Nu wordt het dus tijd om die technische kennis en kunde om te zetten in iets dat wat creatiever is. Dus ik dacht zo om maar eens wat meer ruimte aan de beesies te geven.

Het is nog niet helemaal wat ik wil maar we komen wel dichter bij het fotografische doel.


Rally for Kids op open huis.

Afgelopen zaterdag was er in Lunteren open dag van industrieterrein De Stroet. Omdat Rally for Kids in Lunteren is gevestigd en een aantal sponsoren/partners hun broodwinning op De Stroet hebben was het natuurlijk niet meer dan logisch dat wij daar present zouden zijn. Niet alleen om deze mensen te ondersteunen in hun presentatie maar ook om onze doelstelling uit te kunnen dragen!

Om een uurtje of 09.00 de tent opgezet, servicetruck en rallyauto erbij en de dag kon wat ons betrof beginnen. En dat deed ‘ie ook gelukkig :-) Heerlijk weer gehad en veel aanloop zodat het motto “wij rijden om zieke inderen te verblijden” bij veel mensen toegelicht kon worden.

Natuurlijk was mijn éénogige cameraadje mee!


Tripje naar 020.

Afgelopen zaterdag met het personeelsuitje van m’n lief naar 020 geweest. Eerst naar Diemen NS, treinen naar 020, lekker bruchen, lopen naar Kraznapolski en daar in een sloepje. Lekker 2 uur op het water, drankje in de hand, zon op de bol en varen maar. Heerlijk. Daarna nog wat rondlopen in De 9 Straatjes en lekker dineren bij BIHP. Rustig aan van terras naar terras richting Centraal en weer naar huis. Leuke dag met leuke collega’s.

En natuurlijk hing de D300 om de nek. Voor de gelegenheid met de 28 F/2.8 om het allemaal lekker licht en makkelijk te houden.

En natuurlijk een slotrace gerelateerde foto. Past overigens ook goed bij het bedrijf waar lief werkt.


Macro meeting

Op zaterdag 29 mei was er hier in Ede een DigiReflex macromeeting. Op een veldje achter het Natuurcentrum scharrelden 7 fotografen rond om van alles en nog wat, als het maar klein was, op de plaat te krijgen. Mijn resultaten staan hieronder. En inderdaad, weer klikbaar voor groter.


Bezoekje aan Kwintelooijen.

Heel vroeger, toen mijn haar nog niet grijs was, woonde ik in Veenendaal. Daar is een grote zandafgraving waar dag en nacht heel fanatiek gegraven en getransporteerd werd. Als puber was het wel gaaf om daar rond te lopen tussen de graafmachines en ruige mannen.

Ondertussen is het graven al jaren terug gestopt, mijn haar uitgevallen of grijs geworden, en is er in het midden van de zandafgraving een meertje ontstaan. Geen helder water om in te zwemmen of pootje baden maar gewoon een brakke bedoening.

Ik bedacht mij dat in dat brakke water vast wel veel insecten en/of libelles zouden zitten dus klom ik afgelopen dinsdagochtend op de fiets onderweg naar Kwintelooijen. Het was mistig dus ik hoopte stilletjes op facetogen met dauwdruppels!

Het fietsen was lekker, de koffie smaakte prima maar libelles heb ik niet gezien…. Wel wat andere beesies.


Henkie, hide and seek


Take me home Henkie!