nou, dan weet je het wel…

Archive for July, 2010

Vervolg Texelse autocross

Belofte maakt schuld dus hier een zwikkie foto’s van de Texelse autocross.

Er wordt daar gereden in 4 verschillende klasses:
* Junioren, tussen de 12 en 18 jaar met een auto met maximaal 1.200cc (heb ik heel weinig foto’s van)
* Rodeo, auto’s die nèt niet door de APK kwamen. Een jaar of 10 terug… Standaard motoren niet opgevoerd.
* 4 Cilinders, alles aangepast op de neus van de auto na. Motoren zwaar opgevoerd. Spectaculair.
* Stock Cars oftewel de formule I van de autocross. Allemaal met een deur op het dak en een 8 cilinder small block. Vermogens tot 800 PK.

De baan waarop gereden wordt heeft een lengte van net geen 500 meter. Het is een ovaal maar de bochten zijn ook voorzien van een klein stukje recht, dus net geen constante straal. De ondergrond is klei. Na elke heat wordt er wat water gesproeid en na een paar uur is de bovenlaag zo hard geworden dat het een zwarte glans krijgt. Het piept ook als de auto’s hard door de bochten gaan. Rondom de baan zijn stalen platen van 2 meter hoog geplaatst waardoor de auto’s als het ware in een bak rijden. Voor het publiek niet alleen veilig maar alles is ook goed zichtbaar. De meeste bezoekers komen al voor 12.00 en gaan pas weg nadat de laatste auto de arena heeft verlaten.

Even wat foto’s van de 4 cilinder klasse.

Dan wat plaatjes uit de Rodeo klasse. Swa Jan rijdt met nummer 68.

En last but zeker not least de stock cars. Zeer spectaculair kan ik je zeggen.

Het was best gaaf om een volle dag mee te lopen met dit motorische geweld. Ik zou volgend jaar nog wel een keertje willen. Neem ik dan ook de zonnebrandcrème mee, scheelt een hoop vellen trekken…..


Texelse autocross

Afgelopen weekend waren wij weer eens op Texel. En laat er nou net de eerste autocross zijn! Van 09.00 tot 18.00 heb ik daar rondgelopen en gefotografeerd. Er komen nog veel meer platen aan, van swa Jan, maatje Bertus van swa Jan, broer van aangetrouwde neef die met nicht gaat (?) en ex aangetrouwde neef die met nicht gaat (?). Als je het snapt mail je mij maar even dan snap ik het namelijk ook. Altijd prettig.

Om het wachten op de grote serie te veraangenamen even een shotje van Bertus. Met de vlam in de piep inderdaad!!


Voorproefje

Vanavond even met fotomaatje Chris naar de Renkummer stranden geweest. Fotogeniek plekje hoor. Zeker als we nog eens een keer een sundowner te pakken kunnen krijgen.
Deze keer had ik de sandaaltjes maar aangetrokken. Konden me de laarzen ook niet vollopen.

Waarschijnlijk komen er morgen nog een paar bij. Ja, waarschijnlijk hoor. Ik ben een beetje liederlijk momenteel.


Liederlijk liggen.

Heerlijk niets doen. Da’s echt een kunst hoor!
Bakkie koffie, bammetje jong belegen, bakje aardappelsalade met verse peper, vers fotomagazine en een beetje zon. Meer heeft een mens niet nodig om liederlijk te kunnen liggen.


Schijnbeweging

Ik ben helemaal geen echte voetballiefhebber maar zo’n finale op een WK doet mij als echte Nederlander natuurlijk wel wat. Als de spannng te hoog op begint te lopen vind ik het altijd prettig om even wat te kunnen doen. Dus ben ik voor de wedstrijd eerst nog even een voorraadje foto’s wezen maken. Kan ik af en toe even wat bewerken en zo. Vanachter de PC heb ik ook goed zicht op de televisie dus bij wat voor een actie dan ook: binnen 5 stappen strak voor de buis.

En natuurlijk heb ik ook wat te zeggen over ONS team: klasse gespeeld jongens. Jullie hoeven je nergens voor te schamen vind ik. We zijn maar een klein landje en hebben dus ook een minder grote vijver zoals ene meneer van Gaal gisterenavond zei. Ik vind dat de mannen een klasseprestatie hebben neergezet.


Blauw past bij jou.

Gewoon, voor de fun. En omdat ik niet zo’n voetballiefhebber ben, dus liever wat fröbel in plaats van m’n nagels af te kluiven.


Het wordt mij te veel.

Zag ik nou vandaag ergens op het WWW of in de krant een oprisping over de kilometerheffing? Met dit weer? Nee toch zeker! Maar vlot even een briefske gepend.

Geachte heer, 

het spijt me u te moeten berichten dat het voor mij onmogelijk is te bekijken of ik deze kilometerheffing nog kan betalen.Mijn financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden dankzij de toepassing van De Arbeidswet, de Auteurswet, de Horecawet, de Beurswet, de Loterijwet, de Motorrijtuigenwet, de Warenwet, de Woningwet, de Drankwet, de Gezondheidswet, de Winkelsluitingswet, de Invalidewet, de Vestigingswet t/m de Ziekenwet enz. enz., die op mij, als weerloos publiek, worden losgelaten. 

Door al deze verschillende wetten ben ik zo terneergeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewonnen, uitgetrokken en uitgeperst dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik er nog wel ben. 

Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor: Milieubelasting, Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Precariobelasting, Loonbelasting, Onroerendgoedbelasting, Overdrachtsbelasting, Staatsbelasting, Straatbelasting, Rioolbelasting, Grondbelasting, Wegenbelasting, Verzekeringsbelasting, Beursbelasting, Weeldebelasting, Gemeentebelasting, Dividendbelasting, Successiebelasting, Hondenbelasting, Vermakelijkheidsbelasting, Waterschapsbelasting, Afvalstoffenbelasting. 

Verder voor: Tabaksaccijns, Benzineaccijns, Gedistilleerdaccijns, Zegelrecht, Registratierecht, Invoerrecht, Statistiekrecht, Reinigingsrecht en wat er nog meer aan rechten zijn.Ik ben verplicht bij te dragen aan: WAO, AOW, AWW, WW, WWV, BTW en tal van andere weeën; alsook aan Ziektegeldverzekering, Zorgverzekering en Autoverzekering.

Ik betaal: Liggeld, Staangeld, Parkeergeld, Tolgeld, Sluisgeld, Schoolgeld, Inschrijfgeld, Lesgeld, veel geld.

 Ik ben aangezocht of verplicht bij te dragen voor: Dierenbescherming, Vrijheidsbond, Kankerbestrijding, Astmafonds, Nierfonds, Leprafonds, Kinderbescherming, Geheelonthoudersbond, Rampenfonds en het Begrafenisfonds enz. enz.

 Er wordt druk op mij uitgeoefend om als steun te dienen voor: het Rode Kruis, het Groene Kruis, Het Wit-Gele Kruis, Het Oranje Kruis.

 De regering en anderen die mij in haar naam regeren, hebben mij zo geregeerd dat ik niet meer weet wiens eigendom ik ben.

 Ik ben verplicht, verdacht, verhoord, ondervraagd, berispt, beboet, bekeurd, bestraft, bekeken, onderzocht, nagegaan, gecontroleerd, gezuiverd, ingesloten, uitgesloten, verwisseld, ontbonden, gecommandeerd, ingeschreven, uitgeschreven, doorgelicht, ingelicht, voorgelicht, opgelicht en heen en weer geschoven.

 Ik heb tot nu toe mijn leven doorgebracht met het invullen, uitschrijven, overschrijven, halen en bekrachtigen en tekenen van formulieren. Ik heb reeds honderden malen verklaard dat ik ben geboren en waar en wanneer, maar men schijnt mij slecht te geloven, omdat men mij voor allerlei folteringen nodig heeft.

Voor actiecomités, bonden, fondsen, verenigingen, clubs, instellingen, instituten, organisaties en stichtingen schijn ik een onuitputtelijke bron te vormen voor het verschaffen van G E L D en het bevredigen van iemands tegenwoordige en toekomstige wensen en behoeften van het menselijk ras.

Ik ben verplicht voor een Energie Keurmerk te betalen voordat ik mijn huis mag verkopen. Het enige dat mij nog aan het leven bindt is mijn nieuwsgierigheid: WAT KOMT ER NOG MEER ??Dat is dan misschien het betalen van milieuheffing op een biefstuk, omdat het milieu wordt vervuild door de uitstoot van gassen door het rund. Dan voel ik door mijn klompen heen dat de volgende stap zal zijn dat ik straks verplicht ben een snuffelpaal in mijn huis aan te schaffen om mijn eigen uitstoot te meten, zodat ik daarover ook milieubelasting kan gaan betalen.

Meneer Eurlings, zoals u ziet, kan ik tot mijn spijt mij nauwelijks nog veroorloven om te leven, laat staan om nog meer te betalen.

Hoogachtend,

Uw trouwe onderdaan.