nou, dan weet je het wel…

Archive for August, 2010

Rally for Kids in de Heideweek I

In de post hiervoor had ik het al over de Heideweek hier in Ede. Traditiegetrouw is er donderdag een wielrronde rondom café “de Bospoort”. Er wordt een rondje van ongeveer 1 kilometer afgezet voor wielrenners in diverse catagoriën. En och, als het dan toch al is afgezet kan Rally for Kids ook wel even een paar rondjes rijden nietwaar?

De echte serie komt nog, eerst is Rally for Kids zelf aan de beurt natuurlijk!, dus heb nog even geduld. Maar omdat ik op deze dagen persoonlijk altijd zo geniet van de 2 Escortjes die rondrijden moet ik daar gewoon even een plaatje van posten. Mag toch wel?


Heideoptocht

Elk jaar de laatste volle week van augustus is het hier in Ede Heideweek. Omdat dan ook de heide in bloei staat snap je?
Er is ook elk jaar een optocht in het centrum. Al jaren maak ik hier foto’s van maar telkens werd het niks. Te weinig groothoek om een heel tafreel op de foto te krijgen. Of te veel groothoek waardoor wel alles op de foto stond maar veel te vervormd door de kleine brandspuntafstand. Dit jaar de 70-200 op de body geschroefd en alleen voor details gegaan. Bevalt beter.


Inside out.

Heel lang terug kochten wij onze eerste digitale camera. Een Canon A75 van 3,2 MP. Fijn dingetje en echt heel veel foto’s mee gemaakt. Totdat een maand of 3 terug het ding er ineens mee kapte. Vanavond maar eens even “inside out” gespeeld.

Heel veel van dit soort ieliepiele schroefjes.

Diafragmabladen. In totaal 6 stuks.

Het spoeltje wat het diafragma laat sluiten.

Het achterste lenselement.

De tandwielen die ervoor zorgen dat de frontlens naar buiten beweegt zodra je de camera aanzet.

De aandrijfmotor en het primaire tandwiel voor de aandrijving van de tandwielen van de vorige foto.

Het rekencentrum van de camera. Alle electronica op een paar chips.

Even voor de juiste afmetingen.

De beeldsensor. Toch niet voor te stellen dat hier 3.200.000 beeldpunten op zitten. Laat staan 14.000.000 zoals bij sommige compactcamera’s tegenwoordig.

Het was nog een vies klusje om alles weer in elkaar te zetten.


What the duck?


Barnevelds Ballonnenfiësta

Gisterenavond met fotomaatjes Chris en André naar het Barneveldse getogen. Het 27ste Internationale Barneveldse Ballonnenfiësta. 
De start was om 18.15 met de dropping van 3 parachutisten. Dan het oplaten van in totaal 35 heteluchtballonnen waaronder een stuk of 10 special shapes. dan een demo van de plaatselijke brandweer, een lasershow en een spectaculaire nightglow.
Na afloop van deze nightglow steeg er één ballon op voor een nachtvlucht. De eerste in Nederland. Schitterend gezicht om niets te zien in de donkere hemel totdat de piloot de gashendel open trekt. Een grote van binnenuit verlichtte oranje ballon hoog in de nacht. Schitterend.


Back on trac

Na de, ietwat verregende, vakantie in Oostenrijk vond ik dat ik maar eens lekker even alleen op pad moest. Cameragear in de FlipSide, thermos koffie mee en naar het Wekeromse Zand.

Al zo vaak geweest maar dit nog nooit goed gezien denk ik…

Even later kwam ik bij het bekende vennetje. Op zoek naar vliegend wild trof ik het volgende:

Nog een vliegje met wel erg vreemde ogen. Gerard doe de Latijnse naam eens wil je? :-)

En als klap op de vuurpijl een net uitgeslopen libelle! Wat is dat een mooi gezicht zeg. De eerste keer dat ik hem/haar zag zat hij/zij nog op de oude huid diep in de struiken. Na een half uurtje kwam ik terug en hing hij/zij aan een grashalm. Ik heb me helemaal ruggelings in de struiken gedrukt om tegenlicht te hebben voor deze opnames. In de postprocessing heb ik ze een iets andere kleurtemperatuur meegegeven. Welke heeft jullie voorkeur?