nou, dan weet je het wel…

Archive for September, 2010

Spinnenmans.

Ze zijn er weer: de spinnenwebben!! Mooi gezicht altijd van die fijn gesponnen wagenwielen tussen de struiken. Vaak met een prooi erin maar ook vaak zie je zo’n web op plaatsen waarvan je denkt : “Hier vliegt nooit wat. Laat staan dat het in jouw webje komt spinnetje. Dat wordt honger lijden!” Een beetje zoals een verlopen rookwarenwinkel ingeklemd tussen een reformwinkel en een healthcenter. Dat soort kneuterigheid.

Ik heb mij deze herfst ten doel gesteld om regelmatig spinnenfoto’s te gaan maken. Gewoon van die ordinaire kruisspinnen. Niks fancy’s aan inderdaad. Ware het niet dat ik na de laatste serie mijn doel wat hoger heb gelegd: de ogen moeten er in het vervolg ook netjes op.  En dat gaat nog niet meevallen denk ik zo maar.

Nu nog even oogloze platen:


Paddootjes.

Wel weer even wennen hoor aan dat laag bij de grondse werk. Ik wil eens wat gaan experimenteren met deze toch wel standaard manier van vastleggen. Voorgrond eens meenemen in de foto of juist door de voorgrond heen schieten. Lijkt mij wel wat.


Ze zijn d’r weer!

Heerlijk naar het bos geweest vanochtend. Lekker rondgedoold en wat foto’s gemaakt.Overal steken de paddo’s weer hun kop op. Prachtig seizoen, de herfst.

Nu even een ‘gewone’ bosfoto, later nog wel wat paddootjes. Nu even douchen en dan komt de familie op de lunch. Veulachtig broodjes beleggen en aiers met spek bakken. Krijg d’r nu al trek van.


Nog meer van de gazonmaaierrace.

Want d’r reed nog veul meer in de rondte dan alleen maar gazonmaaiers! Quads met kids of volwassenen, een heuse brommerrace  (brommers kieken in ‘t fiets’nhok) en een woestijnbuggy waarmee geacteerd was in Paris-Dakar.

Kiek’n noar de ploaties?


Belofte maakt schuld

Joe had nog wat foto’s van de gazonmaaierrace Achterveld editie 2010 te goed. Komen ze dan:

Voor de overige 195 foto’s verwijs ik joe graag naar www.gazonmaaierraceachterveld.nl . Mocht joe daar kijken doe dan even een berichtje in het gastenboek achterlaten wil joe? Is leuk voor ze.


Beetje moeilijk….

Onlangs vroeg iemand mij of ik ook tegen betaling portretten maakte. Nou da’s best een lastige vraag. In principe zeg ik niet snel nee tegen een vraag om foto’s maar hier moest ik toch wel even over nadenken.
Ik heb niet zo veel met portretten.
Wat anderen met portretten hebben heb ik met natuurfotografie. Niet dat ik een hekel heb aan mensen of zo, in tegendeel zelfs. Sommige van mijn beste vrienden zijn mensen.

Maar gewoon, een camera op iemand richten en dan afdrukken. Voelt wat onnatuurlijk voor mij. Zelfs als de mensen er bewust voor kiezen om geportreteerd te worden. Ik heb het wel eens gedaan hoor. Kijk maar:

Beste goed gelukte foto’s van niet lelijke dames moet ik zeggen. Nou dan? Het blijft wat lastig voelen.

Gelukkig kwam ik onderstaande “What the duck” tegen. Het schijnt dus gewoon te mogen.Morgen maar eens gaan proberen denk ik.


Petje af,

voor de bedenker van:


Watdoendiedaarnoudan?

Kijk maar in de historie om te zien wat het zou kunnen zijn.
Later volgt er meer. Heel veel meer…


Off line Hartenbergrit.

Al jaren wordt er hier in Ede de Hartenbegrit gehouden. Truckers rijden rond met lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten. Bekend principe natuurlijk maar het blijft gaaf om te zien. En om te doen hoorde ik van 2 Rally for Kids leden.

Op uitnodiging van de organisatie rijdt Rally for Kids al een aantal jaren mee met de bus en de materiaalwagen. Dit jaar stond ik strategisch middenop een groot kruispunt op wat foto’s te maken. Een vriendelijk woord met een verkeersregelaar doet wonderen!


Rally for Kids in de Heideweek II

Belofte maakt schuld. Dus niet te veel woorden maar ploaties. Want daar komen jullie tenslotte voor. Toch?


What the duck!!