nou, dan weet je het wel…

Archive for October, 2010

Plaoties.

Het was niet wat ik van de ochtend verwacht had. Te warm gebeleven vannacht en te regenachtig. Bij iets meer kou en wat minder regen was het mooi nevelig geworden. Toch lekker een paar uur door de natuur gedwaald in een voor mij wat onbekend stuk bos.  De resultaten?


Fotoviewer

Vandaag een leuke update gedaan.

Ik was deze middag even bij cameraatje Chris om zijn verzameling vintage camera’s te bewonderen. Gaaf hoor van die oude rommel! Mocht je ooit met de camera uit 1892 (!)gaan fotograferen dan wil ik de zwarte doek wel over je hoofd plooien! Die Rolleiflex is een echt hebbendingetje. Ben benieuwd wat daar voor foto’s uit gaan komen.

Ook even met de iPad gespeeld. Wat een gaaf stukje techniek is dat zeg!  Super gewoon. Geef mij zo’n ding met een zwik boeken d’r op en een goede draadloze internetverbinding en je hoort me de komende 4 weken niet meer.

Maar waar het om gaat, een nieuwe fotoviewer. Er bestond altijd al de mogelijkheid om de foto’s die je hier op de verschillende pagina’s ziet aan te klikken. Ze opende dan groter in een nieuwe pagina. Nu kun je de foto’s op de “home” pagina aanklikken en openen alle foto’s uit die post in een mooie lightbox. De pagina wordt donker en de foto’s worden op een zwart veld weergegeven. Links en rechts aan de zijkant verschijnt een pijl waarmee je naar de vorige/volgende foto kunt.  Ziet er gelikt uit moet ik zeggen. Bedankt voor de tip Chris.


Gewoon, omdat het kan.

Plaats ik hier 3 foto’s.

De eerste is van toch wel de leukste auto uit het wagenpark van Rally for Kids: de Escort van Hans en Ronny. Geweldige wagen. Foto gemaakt door Walter Geuzebroek met wat PSE werk van mijn hand.

Volgende foto is ook van Walter. In het vizier zie je ‘m staan. Naast hem zie je mij en de rijder, Rody, van de auto van de onderste foto. Die foto is dan weer wel van mij.

Foto’s slaan nergens op, ik weet het. Maar ik post ze toch.
Omdat het kan… ;-)


Voorbereidingen.

Op 20 november is het weer zo ver. Met een 8-tal fotovrienden trekken we richting Ieper in België. Hier is in de Eerste Wereldoorlog, een oorlog die in Nederland wat vergeten wordt omdat wij “neutraal” waren, onvoorstelbaar zwaar gevochten. In een tijdsbestek van 3 jaar is dat Ieper 3 keer met de grond gelijk gemaakt. En dan heb ik het nog niet over de ontberingen die je te wachten stonden als je een maand of wat in het natte seizoen in een loopgraaf moest bivakeren. Die al een keer of vier over en weer veroverd was…..

Jaren terug zijn we er al eens geweest en dat bezoek heeft toen behoorlijk wat indruk op mij gemaakt. Onvoorstelbaar wat mensen elkaar aan kunnen doen. Zelfs beesten doen dat niet. Dus of wij nou altijd de kroon op de schepping zijn….? Daar twijfel ik op dat soort plaatsen wel wat aan.

Natuurlijk gaan we die dag niet met acht man in zak en as rondlopen. Er is meer dan voldoende ruimte voor lol en flauwekullen met elkaar. Maar er zal regelmatig ook wel een wat serieuzere toon zijn.

De laatste dagen probeer ik voor mijzelf al een beetje een beeld te vormen van wat we daar voor de camera zullen krijgen. Het is altijd goed om dat te doen en een beetje beslagen ten ijs te komen. Dat je niet na een rit van 3 uur de camera ter hand neemt en denkt: “Nou, wat zullen we eens gaan doen de komende 45 minuten?”. Zoals ik ooit leerde tijdens een cursus: voorbereiding is 90% van het succes. Dus daar ben ik al mee begonnen. Ideetjes richting ND filters gecombineerd met off camera flitsen van monumenten spelen wat door mijn hoofd.

Vandaag ook even naar de Militaire Begraafplaats in Renkum geweest om wat rond te lopen en te fotograferen. Wie weet binnenkort nog eens even kort terug om wat uit te proberen. Is wel van WO II maar dat geeft niet.
Oogst van vandaag:

Let even op als je wilt: age 19….. En dan in een vreemd land in een oorlog aan je einde komen.


It has arrived!

Verslag en foto’s staan sinds gisterenavond op www.rallyforkids.nl
Klik op de homepage in het rechtermenu op het bovenste item voor het verslag van collega Hans. Onderaan dat verslag staat een link naar het fotoalbum.
Of je klikt meteen via “foto’s” naar de slideshow.

Veel plezier d’r mee!


Rally for Kids op Niederrhein.

Afgelopen woensdag was het laatste evenement van Rally for Kids van dit jaar: circuitdag op Niederrhein.

Rally for Kids kent 2 soort evenementen: of we gaan naar een rally en trekken de kids in een bus mee naar een aantal proeven of we huren een circuit af, ritselen een kwak snelle auto’s, zetten de kids een helm op en poten ze in de hotseat naast de coureur voor een paar hot laps. Dat laatste deden we dus woensdag. Gaaf hoor.

Vlak bij Nijmegen net over de Duitse grens ligt het plaatsje Weeze. Daar is een voormalige RAF vliegbasis. Een aantal start- en landingsbanen zijn nu een commercieel vliegveld. Een deel van de bunkers en taxibanen zijn in gebruik als testcircuit voor rallywagens. En dat deel kun je afhuren voor een evenement met gang.

Vanaf 10.00 uur konden de gastrijders zich melden, vanaf 11.00 uur de gastgezinnen. In totaal bijna 50 auto’s en 100 kids. Houdt concreet in dat er, met de vrijwilligers erbij, zo’n 325 man rondhuppelde. Dat moet allemaal eten en drinken natuurlijk. Een heel gedoe. Maar wel erg dankbaar gedoe.

Natuurlijk huppelde ik, samen met mijn overgewicht, ook weer rond met de camera aan het oog. Een kleine selectie zien jullie hieronder. De grote serie is net naar de webmaster dus die zie je binnenkort op www.rallyforkids.nl Ik geef hier wel even een seintje als het online is, dus: stay tuned!

De voorzitter spreekt de verzamelde massa toe. Niet alleen een hartelijk welkom aan iedereen maar ook een korte uitleg van de dag en een laatste vriendelijke “waarschuwing” aan de gastrijders. Hard rijden kan iedereen maar een echte goede coureur houdt rekening met zijn lading en past zijn snelheid daar op aan is zo ongeveer de strekking van de rijdersbriefing.

Je ziet hieronder dat er van alles meerijdt. De BMW driftclub was weer present. Maar ook een heftige Nissan Skyline deed mee. Een zeldzame Peogeot 406 T16 (maar 1016 van gebouwd) een paar Ferrari”s (waarvan er eentje een nare schade reed), een koppel vette Corvette’s, wat rallywagens en het wagenpark van Rally for Kids zelf natuurlijk.

Jolijt alom.

De man hieronder had een RC wagen gebouwd in de kleuren van Rally for Kids. Natuurlijk moesten auto en rijder even in de rij gaan staan voor een foto. Ontzettend leuk om te merken hoe die kids bezig zijn en toeleven naar zo’n dag waar zij echt in het middelpunt staan.

De heksenhoedjes waren al zo toen we ze die ochtend neer zetten hoor….. ;-)

Sommige zaten toch liever bij papa op schoot.

De 2 playseats zijn ook altijd een succes. Continue bezet tijdens zo’n dag.

Eén van de helden van de dag. Beperking? Ja. Gezellige vent? ALTIJD!

Een van de hoofdsponsoren van Rally for Kids betaalde de circuithuur (Bart, bedankt man!) en had voor alle kids een nummer 1 medaille geregeld.

De tank leeg, de banden kaal en de motor nog natikkend van een hete dag op de baan weer op weg naar huis. Maar met een tevreden gevoel in het lijf.


Afgestof(t)(d)e foto’s.

Ene Joop, what’s in a name, vroeg waar de foto’s van de vliegmasjiens bleven. Die hebben jullie inderdaad nog tegoed van me. Beetje druk tegenwoordig sinds het UWV me ontslagen heeft.

De eerste foto toont een aantal springers tijdens de herdenking van Operation Market Garden boven de Ginkelse heide hier bij Ede.
De foto’s daarna zijn gemaakt tijdens de Jan Hilgers Memorial. Het was namelijk exact 100 jaar geleden dat de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaatsvond. En laat die verrekte Jan Hilgers nou boven de Edese heide hebben gevlogen!!

De herdenking was mooi maar de airshow was spectaculair. Het was heerlijk weer, volop zon, en ik was in prima gezelschap van een zwikkie fotomaten. Perfecte dag.
Vlug naar de foto’s voordat ik om m’n oren krijg dat er teveel tekst is.


Je moet toch wat posten.

Zie het maar als een variant op blaasvoetbal…


What the duck!