nou, dan weet je het wel…

Archive for December, 2010

Testje

Waarvoor ben ik eigenlijk al weer vergeten. Zal wel met de breedte van de foto te maken hebben. Of zo…


The Rewireman visits casa the Slipper

Gisterenavond was het weer eens zo ver. The Rewireman, remember the name als je online Mario Kart speelt!, kwam op bezoek. Zoals altijd met een stapeltje oude Autovisies onder de Bibia’s. “Heb jij ook eens wat moois te lezen” is zijn steevaste commentaar. Terwijl hij met een schuin oog naar de Smeg kijkt. Want daar staat het bier. En een verdieping lager de Jägermeister.

Afijn, een avond van jolijt, warm bier,  koude vrouwen, ESTJ’s en eerste indrukken, omzetten, UWV perikelen en het uitblijven van de volgende MAD-avond. Gezelli.


What the duck.

Nieuwe spullen via de post onderweg naar Casa the Slipper. Even een toepasselijke WtD.


Witter dan wit.

En dat allemaal zonder Robijn fleur en fijn. Of op 90 graden met voorwas. Gewoon netjes belichten en het zwikkie “op rechts” houden.
In het Binnenveld, op de fiets een kilometer of 15 en te voet een uur. Terug natuurlijk de wind tegen. Maar dan smaakt de koffie bij thuiskomst nog wat lekkerder.

Speciaal voor jullie, en dan echt alleen voor jullie, in het klassieke panoramaformaat 16:9.


Pimp my kantine

De meesten hier weten wel dat ik actief ben bij www.rallyforkids.nl.  Natuurlijk heeft Rally forKids een garage waar het wagenpark gestald is en onderhouden kan worden. In deze garage zijn momenteel wat verbouwingen aan de gang. Zodra dat allemaal klaar is kunnen we er ook gaan vergaderen in onze eigenste kantine. Om die wat op te leuken regelde Hans een kunstwerk.

Hij ontmoette de kunstenaar tijdens een oldtimerbeurs in Rosmalen. Ze raakten in gesprek en de beste man werd zo enthousiast over het werk van Rally for Kids dat hij aanbood een kunstwerk voor ons te maken. Dat kwam dus afgelopen week bij Hans binnen. Het meet 2 bij 1 meter en is al in de garage afgeleverd. Nu de verbouwing nog even afmaken en dan kan het in de kantine worden opgehangen.

Je kunt de site van de kunstenaar, Remco heet de beste man, vinden op www.reer-art.nl.
Ik vind zijn werk geweldig!


De rest

Van de winterwandeling van gisteren.

Wellicht veel witte bomen met donkere stammen in een besneeuwd bos voor velen maar ik ben er blij mee. Ter plekke al zo “naar rechts” gefotografferd als maar mogelijk was. Zo goed als niets in de nabewerking en dan toch zo lekker wit en fris. Vind het knap van mezelf!


Teasertje.

Vanochtend lekker even naar De Sijsselt geweest. Ik had er een kleurenrolletje ingedraaid maar daar is niets van te merken.
Komt nog wel meer de komende dagen.

BTW, is echt een kleurenfoto hoor! Niets aan gephotoshoped.


En alweer een nieuwe jas.

Ja ja,lieve reageerbuiskinderen. Alweer een nieuwe jas inderdaad. We blijven aan de gang.
Zelf vind ik deze jas wel mooi. Lekker rustig en duidelijk. Jullie mening graag?

Wel moeten alle foto’s even smaller gemaakt worden. En da’s een dusdanig vies klusje dat ik daar wel even de tijd voor nodig heb. Denk dat ik alleen maar even de foto’s uit de verschillende pagina’s doen en de foto’s in de diverse blogberichten maareven laat voor wat ze zijn.

Uw gewaardeerde commentaar zie ik graag tegemoet.


De weg terug.

Is niet altijd zo leuk als de weg heen.

De weg naar de stronken op de Hoge Veluwe was prachtig. Lekker op zo’n witte fiets. De eerste die ik pakte was meteen raak: banden goed hard en stuur en zadel op de juiste hoogte! In de zon fietste ik naar de plek des foto’s.
Terug was echter een ander paar mouwen. Geen zon, veel wind en sneeuw. De witte fiets had ik ergens geparkeerd en ik was verder gaan lopen. Was best een stukje naar de uitgang moet ik zeggen.

Ondanks de vele lagen kleding kreeg ik het behoorlijk koud. Door de sneeuw werd alles ook wat nattig. Waarom ik steeds moest denken aan Otzi weet ik niet. Volkomen uitgeput kwam ik, ondertussen zag ik er uit als de Yeti, bij de uitgang aan. Van de tocht kan ik me niet al te veel herinneren. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!


What the Duck

Bijgaande What the Duck geeft aardig aan hoe het in huize Morren gaat momenteel.
Mocht je dit lezen dan weet je dus al wanneer onze kerstkaart bij jullie op de mat ploft. Vlak voor mijn verjaardag…. Waarschijnlijk.


Maar niet doen dus.

Laatste tijd zit het niet echt mee op het banengebied zzal ik maar zeggen. En da’s nog wat zwak uitgedrukt.

Krijg regelmatig de opmerking dat ik wat met m’n fotografie moet gaan doen. Dat gaan doen als betaalde baan zeg maar. Nou, daar vond ik een hele mooie What he Duck over. Weet je meteen wat de kansen zijn op dat gebied.


Vervolg stronken op de Hoge Veluwe

Belofte maakt schuld niet?

Tip: even op de eerste foto klikken en dan op F11. Veel mooier.


Stronken op de Hoge Veluwe

Gisteren naar de Hoge Veluwe geweest. Het zou in de ochtend nog zonnig zijn en dan wat gaan sneeuwen. Dus vroeg op pad! Om een uurtje of 09.30 was ik op de eerste fotolocatie. Hier ben ik al verschillende keren eerder geweest en dus wist ik wat ik kon verwachten. Og beter gezgd, ik hoopte dat ik wist wat ik kon verwachten.

De zon stond al mooi aan de hemel te schijnen en omdat de sneeuw werkte als een groot reflectiescherm waren er geen echt donkere schaduwen. Thuis had ik de 10-24 al op de body geschroefd voor mooie dramatische groothoekshots. Wat daar was ik naar op jacht. De natuur werkte mee, de camera liet me niet in de steek en de stronken lagen daar waar ik hoopte dat ze nog zouden liggen.

Hier alvast een voorproefje. De rest volgt nog so stay tuned!


Eindelijk klaar

Vies klusje met dit weer. De verf droogde haast niet met al die vorst en sneeuw.

Thanks Dr. Dré voor de spot.


Lekkur.

Morgen een dagje naar de Hoge Veluwe. Helaas niet al te veel kans op zon maar wel een lekker lage temperatuur. Alle accu’sliggen al aan de prik en de objectieven zijn gepoetst. Ben d’r helemaal klaar voor.

Wellicht soortgelijke platen. Maar dan met meer sneeuw en netjes ingeflitst. We gaan wat experimenteren morgen! Kan haast niet wachten. De lange onderbroek ligt al op de verwarming…..


What the Duck