nou, dan weet je het wel…

Archive for January, 2011

Hè hè, eindelijk!

De foto’s stonden al even klaar en de tekst was in ‘t hoofd al gecomponeerd. Alleen nog even een uurtje tijd vinden omdat allemaal op het tabblad “Rally for Kids” te krijgen. Da’s dus net gelukt. Veel leesplezier aldaar.

Mocht het verhaal je aanspreken en/of ontroeren: join the club zou ik zeggen. Rechtsboven staan mijn gegevens. Ik verwacht je reactie.


Thumbs up for Rally for Kids!

Op 6 januari ben ik samen met Hans naar een netwerkevenement geweest. De organisatie, IMO Salessupport, had Rally for Kids geadopteerd als goed doel. Dat konden wij wel waarderen! Moet zeggen dat Rally for Kids aardig in het zonnetje werd gezet en dat we mooie contacten hebben opgedaan. Dat netwerken is net werken.

Niet alleen ik had de camera mee, er liep nog zo’n iemand rond. Die maakte de onderstaande plaat. Duimpjes omhoog  jongens,  lief en vooral onnozel lachen naar het vogeltje.

Vanzelfsprekend staat er een uitgebreid stuk, inclusief nog wat meer foto’s, op www.rallyforkids.nl.


Adieu Grumblers Course II

Op Grumblers Course werd met van allerlei wagens geraced. Van oud tot net op de markt. De auto’s die je hier ziet zijn van GB Track. Een submerk van Fly. Dat Fly staat/stond niet zo heel goed bekend maar met deze auto’s zijn toch wel heeeeel erg veel rondjes gereden op Grumblers Course. Probleemloos ook moet ik zeggen. Geen slechte keus geweest.

De wisselende formaten storen toch niet? Denk maar aan dat nostalgische fotoalbum van je grootouders. Was ook niet elke foto even groot als zijn/haar voorganger.


Adieu Grumblers Course, part I

Velen weten dat ik jaren terug een slotracebaan in de kelder heb gehad. De baan heb ik toenertijd de naam Grumblers Course gegeven, waarbij Grumblers natuurlijk een soort van verengelsing van mijn achternaam is.  Ik heb de racebaan toen vereerd met een website : www.grumblerscourse.nl. Hierop hield ik het wel en wee van mij in slotraceland in het algemeen en de slotracebaan uit mijn kelder in het bijzonder bij. Een tijdje terug ben ik gestopt met actief slotracen in clubverband en zit ik maar zo af en toe nog in de huiskamer op de knietjes met de vriendjes rondom een Carrera baan. De website deed ik ook al tijden niets meer mee maar ik heb hem/haar wel laten bestaan.

Tot binnenkort.

Het abonnement is opgezegd en nog even en Grumblers Course gaat naar de eeuwige digitale jachtvelden. Jammer en helaas maar het is gewoon niet anders. Afgelopen week nog eens door de oude mappen met foto’s gebladerd. Het is toch wel een gave tijd geweest hoor. Kelder leeghalen, tafel maken, scenery opbouwen, racen met de maatjes op de vaste donderdagavond. Prachtig. In de komende tijd zo af en toe een post met wat foto’s en een klein verhaaltje. Vandaag dus de kick off.

De foto’s zijn soms wat minder van kwaliteit en zeer zeker wisselend in formaat.  Maar dat mag de pret niet drukken!


Stand or I shoot!

Er is heel wat aan de hand daar in Tunesië. Zoals vaak bij grote gebeurtenissen is er een item aan geweid op The Big Picture van The Boston Globe. Hele mooie reportage waarbij er voor mij 1 foto uitsprong. Je moet het maar zien als fotograaf.

De foto in kwestie lijkt er eentje met een knipoog. Of toch niet?


Combi.

Even 2 losse plaatjes. Beide had ik ook inde 2 voorgaande posts kunnen zetten. Maar dat heb ik dus niet gedaan.


Panootjes vanaf de Valeberg.

Precies wat het zijn: panootjes vanaf de Valeberg.
Leuke plek, ga ik vaker eens een fotootje trekken denk ik.


Nou dat werd tijd zeg.

Vanmorgen eindelijk, na een veel te lange tijd, weer eens op de fiets geklommen. De laatste tijd was ik of druk met sollicitaties, of weg voor Rally for Kids of het was gewoon te regenachtig weer om er op uit te trekken. Tot vanochtend dus!

Om 08.30 op de fiets richting de hei. Voor het mooi al 15 minuten te laat want eenmaal op de hei aangekomen was de zon eigenlijk al boven de horizon. Gelukkig was er wat bewolking en kroop de zon daar achter. Toen hij weer tevoorschijn begon te komen had ik alle zaken uitgestald en geïnstalleerd. Het resultaat?

Na deze foto’s doorgefietst naar de Kreelse Plas, de Mossel, uitkijkpunt de Valeberg en weer naar huis. Onderweg natuurlijk nog meer foto’s gemaakt. In mijn nieuwste versie fotobewerkingssoftware (Photoshop Elements 8 ) kwam ik een leuke functie tegen. Foto’s vanaf hetzelfde standpunt met verschillende belichtingen over elkaar heenleggen. Een soort van “easy HDR” dus. Om dat goed te kunnen testen heb ik dus wat foto’s vanaf statief en met een belichtingstrappetje gemaakt. Zal binnenkort het resultaat hier eens posten.

Al met al een lekkere ochtend. Minor detail: m’n thermosje is kaduuk! Na een uurtje wilde ik een bakkie doen. Buitenkant thermos lekker handwarm maar drankje veuls en veuls te koud. Zo dus maar even een nieuwe scoren.


What the Duck

Vaak vragen mensen aan mij of ik het niet zie zitten om met de fotografie mijn bood te gaan verdienen. Nou, als ik tevreden zou kunnen zijn met een halfje bruin in de week zou het nog te overwegen zijn. Echter als ik zie hoeveel brood onze huispuber momenteel naar binnen schuift gaat dat niet goedkomen.

In dat kader:


Extra foto’s Brezan Historische Rally

Ik had er nog wat. Even afgestofd en hier zijn ze dan. Ta ta ta daaaaah


Brezan kalender 2011

Hij is er weer: de Brezan kalender 2011. Ja voor 2011 is hij er voor het eerst natuurlijk. Voor de voorafgaande jaren was hij er al eerder.

De foto’s in deze kalenders worden altijd gemaakt tijdens de Brezan Historische Rally die in het voorjaar verreden wordt. Tijdens deze Rally rijden historische voertuigen een oriëntatierit vanuit het hoofdkantoor van Brezan in Ede. Eindpunt is een restaurant hier in de buurt. Deelnemende equippes betalen inschrijfgeld en dat wordt aan het einde van de dag aan Rally for Kids overhandigd. Ziedaar de link tussen dit verhaal en mij: Rally for Kids.

Een aantal van de foto’s die gebruikt zijn in de kalender zijn van mijn hand. Erg leuk om dat terug te zien. Toch wel een egostreler.
Hieronder zie je ze.


Aan de Waal in Lent.

Het had zo leuk kunnen zijn: het hoge water in de Maas bij Lent fotograferen. Samen met Chris.
Het regende en buienradar voorspelde dat dat ook nog wel even ging duren. Toch zijn we gegaan want het zou fantastisch worden. Hoog en snel stromend water met op de andere oever de skyline van Nijmegen. Prachtig.

Nou het was daar ook geweldig hoor. Afgelopen zomer bij zonnig weer, 25 graden en een gevulde picknickmand. Maar nu niet.

Tjonge zeg, wat viel dat tegen. Gezelschap was best maar het was beestenweer.  Aardedonker, nat, winderig en bij vlagen met een zoetige lucht uit de geopende raampjes van de geparkeerde auto’s.

De fotografische oogst van al dat geploeter? Zeer magertjes. De mooiste foto staat hieronder en da’s eigenlijk een compleet mislukte. Het handmatig scherpstellen van de 70-200 was precies de andere kant op. Ik dacht ‘m op “heul veul ver weg” te hebben gedraaid maar hij stond op “hier vlak voor je neus”. Wel hele mooie bokeh rondjes. Dat wel…


Koud hè?

Lekker nachtje met wat vorst. Net even de tuin in geweest met de macro op de body. Voor een leuke sfeerfoto hoef je helemaal niet ver weg.

Foto 1 en 3 zijn gemaakt op het dak van het tuinhuis. Dat was werkelijk helemaal bedekt met rechtopstaande ijskristallen van 5 mm hoog. Foto nummer 2 is van een blad wat ik even op de tuintafel had gelegd.


Bijna vergeten.

Zeg, had ik jullie eigenlijk al gelukkig nieuwjaar gekust?
Niet?
Oeps, sowwy….

Bij deze dan alsnog de beste wensen voor 2011!