nou, dan weet je het wel…

Archive for February, 2011

De laatste keer Ciruit Short Rally

Omdat ik d’r nog wat heb zet ik die even hier. Speciaal voor jullie. Mij boeit het niet…


Achtergrondjes.

Het design van desite blijft zoals het nu is. Vind het nog steeds mooi.

Maar zoals je wel eens gemerkt zult hebben wil de achtergrond nog wel eens wijzigen. Ik heb er even 4 op een rijtje gezet. Als jij nou eens je voorkeur aangeeft…

1

2

3

4


Afko’s.


Nog een keer Circuit Short Rally

Dit keer vooral plaatjes:

Bij de laatste foto zie je wat er gebeurd als je met een charmante navigatriice rijdt: je staat nog niet stil en je portier is nog niet open of ze hangen al stoer tegen je auto aan.


Circuit Short Rally

Gisteren werd op Circuitpark Zandvoort de eerste shortrally van 2011 verreden. Leuk compact evenement. Hier alvast even een eenvoudig fotootje en een aangepaste header.

Inderdaad, ik tease jullie alleen maar. Er komt nog meer!


Schilder ei

Velen weten dat mijn lief schildert. Nee, géén deuren. Dat is verven. Schilderen is op een doek dat op een ezel staat. Kunstzinnig verven zeg maar. Ik moet zeggen dat er regelmatig mooi werk mee naar huis komt. Natuurlijk spreekt het ene mij meer aan dan het andere maar de muren hangen d’r leuk vol mee hier.

Laatste doek was eens een experimentje. Normaal is het wat figuratiever maar deze keer mocht het wel wat abstracter worden. Dat abstracte wordt door mij dan weer niet begrepen maar daar is een mooie spreuk voor “wij willen dat de schilder schildert wat wij zien, maar de schilder wil dat wij zien wat hij schildert”. Of zoiets.

Eerst wat details, daarna het complete werk.


Nieuw nieuw nieuw nieuw

Onlangs bij het engelse Moo.com nieuwe visitekaartjes aangeschaft. Wat daar erg leuk geregeld is is dat je tot 50 eigen foto’s kunt uploaden. Als je dan ook nog weet dat de kleinste hoeveelheid die je kunt bestellen 50 kaartjes is weet je dat je elk kaartje een eigen foto/design kunt geven. Erg leuk.

Ik heb 10 foto’s uitgezocht en 50 kaartjes besteld. Elk kaartje dus 5 keer. De gegevenskant heb ik overal gelijk gehouden. De achtergrond van de website heb ik gebruikt als achtergrond voor de tekst. En die tekst is natuurlijk in mijn favoriete kleur gedrukt: koninklijk oranje.


What the duck!

Natuurlijk meen ik het niet!


Adieu Grumblers Course IV

Je zou haast zeggen dat er alleen oude wagens rond reden op Grumblers Course. Maar niets is minder waar. Ook jonger materiaal heeft er zijn rondes gedraaid.


Circuit Short Rally

Volgend weekend, zaterdag 19 februari om heel precies te zijn, wordt de eerste rally van het seizoen 2011 verreden. Op Circuitpark Zandvoort wordt de Circuit Short Rally gehouden.  Daar gaan we heen natuurlijk! Nee, niet met Rally for Kids maar gewoon met mezelf. En Rien waarschijnlijk.

Op een rallysportforum zitten ze wat te miepen over eventuele sneeuwval. En dat je dan niet kunt rallyrijden. Dat lijkt mij toch stug…


Dagje Burgers Zoo.

Al een tijdje aan de klus bij m’n schoonzus. Heee, dat rijmt! Ik vond dat ik wel een dagje vrijaf had verdiend en heb me ‘s morgens net voor openingstijd bij Burgers Zoo af laten zetten. Ik was de eerste bezoeker die dag.  Meteen de bush in gedoken. Lekker een uurtje of wat rondgelopen.
Vlug een bakkie en dan de desert in. Daar vlogen een aantal leuke vogeltjes rond. Ik ben d’r maar eens goed voor gaan zitten en heb geprobeerd niet alleen de vogel maar ook wat van zijn/haar omgeving op de foto te zetten.


Adieu Grumblers Course III

Al bladerend door de oude foto’s kwam ik een setje plaatjes tegen van de Lancia Monte Carlo. Fabrikaat GB Track dat submerk van Fly. Deze auto’s waren heerlijk bruut om te zien maar reden voor geen meter. Kijk eens naar die foto’s van de achterkant. Mooi uitlaatpijpje nietwaar?
Ooit zag ik op een clubbaan deze auto met een heel klein LED’je in de dikke pijp ingebouwd. Een stukje electronica zorgde ervoor dat bij gas loslaten de LED onregelmatig begon te knipperen. Een soort van “met de vlam in de pijp” zeg maar. Om van te kwijlen, werkelijk waar.

En dan nu de foto’s:FORZA ITALIA !!

Op sommige foto’s zie je nog mooie delen van Grumblers Course. Smullen nietwaar?


Vandaag in 1933.

Op 1 februari 1933 hield Adolf Hitler zijn eerste radiotoespraak. Ik werd vanochtend wakker met dit stukje “nieuws” op de radio. Het bleef de hele dag door mijn hoofd spoken. Je kunt er van allerlei gedachten en gevoelens bij hebben maar ik vond toch dat ik het met jullie moet delen.

Een aantal jaren terug ben ik met fotomaatjes naar Ieper in België en Verdun in Noord-Frankrijk geweest. In WO I is daar onvoorstelbaar zwaar gevochten. De  nederlaag van de Duitsers en het Verdrag van Versailles wat na het beëindigen van de oorlog werd opgesteld waren de opmaat naar de voedingsbodem van haat voor Hitler. Eigenlijk is WO II een voortzetting van WO I een aantal jaren later.

Onlangs las ik dat Hitler in WO I soldaat is geweest juist in het Ieper waar ik een aantal jaren terug ben geweest. Hij is in de vier jaar die hij daar was maar liefst drie keer gewond geraakt. Hij begon de oorlog als gewoon soldaat en na vier jaar was hij slechts 2 rangen gestegen. Een miezerige korporaal. Volgens zijn meerderen ontbrak het hem aan leiderschapskwaliteiten….

Daar in Ieper en Verdun heb ik tienduizenden kruizen gezien.Veld na veld na veld na veld vol met kruizen. Onvoorstelbaar veel. Beangstigend reëel ook.  Het heeft toendertijd een onuitwisbare indruk op mij gemaakt en ik denk er nog regelmatig aan terug. Zeker op een dag als vandaag.
In WO II zijn er alleen maar veel meer kruizen en leed bij gekomen.

Gelukkig leven wij nu in, relatieve, vrede en kunnen we denken en zeggen wat we willen. Ook niet altijd even handig dat zeggen wat je wilt dat geef ik toe, maar stukken beter als toen in ieder geval.

Ieder jaar is er de Airborn herdenking hier in Ede. Al sinds Ieper en Verdun ben ik daar naar toe geweest. En er moet heel wat gebeuren wil ik daar niet ieder jaar mijn eigen vrijheid gaan herdenken.