nou, dan weet je het wel…

Archive for March, 2011

Zoetig bosje.

Afgelopen week een bossie blommen voor m’n meisie gekocht. Meestal geef ik het richtbedrag aan en kies ik 1 of 2 bloemen uit en laat de bloembinder dan lekker zijn of haar gang gaan. Die heeft er immers voor doorgeleerd! Deze keer zag ik hele leuke roze balletjes staan. Daarnaast stond een bak met rozen in dezelfde tint. Dus ik die 2 aangegeven. Maar omdat het een klein boeketje werd is het een beetje een zoetig geheel geworden. Gelukkig was Bep d’r wel gewoon heel blij mee.

Zoals Chris zegt: “echte mannen komen niet met bloemen thuis maar met honger!”. Zit ook wat in.

In Photoshop hoefde ik deze keer absoluut niet aan de kleurenslider te gaan hangen. Kleur genoeg van “nature”.


Kootwijkerveen tegen de zon in.

Gaat beter dan fietsen met de wind tegen zullen we maar zeggen.


Jack @ Kootwijkerveen

Afgelopen weekend naar het Nijkerkerveen geweest. Alwaar ik de stranger van een post hier lager trof. Hij heeft al gereageerd hoor, maak je geen zorgen.
Even een paar van mijn plaatjes :

Later komen er nog wel een paar. Maar dan is afwijkende formaten. Wat je nu ziet is gewoon 3:2, dus de originele beeldverhouding.Ik ben ook wataan het experimenteren met puur vierkante beeldformaten en het originele bioscoopformaat: de 21:9. Vooral de laatste moet je echt van te voren weten of je die wilt gaan maken want je snijdt behoorlijk wat weg boven en onder. Ik denk dat ik maar eens een soort van kartonnen kader daarvoor ga maken. Voor het makkelijker pre-visualiseren zeg maar.


Bokehrondjes.

Vanmorgen geprobeerd wat bokehrondjes te maken. Aardig gelukt maar het moet beter kunnen. Romiger. Gaat beter als de lichtpuntjes verder in de achtergrond zitten volgens mij. We blijven het proberen.


Stranger @ Kootwijkerveen

Vanmorgen voor het eerst naar het Kootwijkerveen geweest. Zonsopgang gefotografeerd waardoor de wekker om 05.30 begon te jammeren…. Da’s dan weer jammer zeg maar.

Bij het Kootwijkerveen kwam ik een aardige collega fotograaf tegen. Zo ééntje die wel een praatje maakt maar je verder gewoon met rust laat. Heerlijk. Ik heb geen last van een ochtendhumeur maar als ik vroeg opsta om te gaan fotograferen dan wil ik ook fotograferen. Kletsen kan na de shoot altijd nog.

Toen ik wegging realiseerde ik mij dat we geen gegevens hadden uitgewisseld. Ik zou zijn foto’s wel eens willen zien namelijk. Wat we wel uitgewisseld hadden was waar we onze auto hadden geparkeerd.Naast elkaar dus. Ik heb maar een visitekaartje onder zijn ruitenwissers geschoven. Dus stranger, mocht je kijken, maak even een mail waar ik jouw foto’s terug kan vinden. Zou ik wel leuk vinden!


Uit den ouden doosch.

Volgens de vrouw des huizes moest er weer eens een nieuwe serie portretten vande kids aan de muur komen. Nou ben ik niet zo van de portretten maar cameraatje Chris wel. Dus is hij gevraagd om wat schietwerk te verrichten. En Chris zou Chris niet zijn als hij niet met een fijne locatie op de proppen kwam. Het graffitihol hier in Ede.

Ziet er meer dan verwaarloosd uit momenteel dus ik moet eerst een even gaan kijken of we hier nog zonder helm op naar binnen kunnen.

En dat bracht mij weer op de gedachte dat ik er nog een leuke Joe Tjoep van moet hebben. Van dat hol. Met muziek ook nog. Beetje boze negermuziek maar dat geeft niet denk ik?


Hieveleersbeestje

Vanmorgen even snel een rondje in de tuin met het macro-objectief op de body. In de buxus, die al weer leuk uit begint te lopen, trof ik zowaar een paar lieveheersbeestjes. Slechts eentje zat op een fatsoenlijke, lees fotogenieke, plek. Die moest er dus zwaar aan geloven!

Heerlijk, het voorjaar komt eraan!!


Antoinne vs. Helmut

En weer zo’n cool buroblad van the Son of Jack.

Antoinne kruist de degens, of beter gezcht Pain de Campagne tegen Brattwurst, met Helmut. Waar de eerste minzaam naar de buitenwereld kijkt zoals alleen Fransen dat kunnen prikt Helmut eens in zijn navel om te voelen of de hoeveelheid Bauchspeck nog wel toereikend is.

Zoals je ziet is Antoinne in het voordeel: hij speelt een thuiswedstrijd.

PS. speciaal voor jullie: afbeelding is in 1440 x 900 px. Inderdaad, als een buroblad voor een vooroorlogs schem. Er zitten geen rechten en/of plichten op dus niets zou je tegen kunnen houden om….


Bezoekje aan VSRT.

Zaterdag 5 maart ben ik samen met cameraatje Chris naar het Barneveldse getogen. Daar hebben een aantal kleinere rallyteams de handen inéén geslagen en een gezamenlijke huisvesting geroggeld. De genoemde zaterdag hielden zij open huis voor een ieder dat het leuk vond om even te komen kijken. Om het extra interessant te maken was meteen de technische keuring van de Nissan 350Z Cup in de nieuwe huisvesting van het VSRT. Zeer gave bakken zijn dat.3,5 liter V6 met de aandrijving alleen op de achterwielen. Zoals het hoort!

De regels ken ik niet, de mensen alleen van gezicht dus veel zinvols kan ik niet schrijven.  Maar natuurlijk was de D300 mee en hebben we de geheugenkaart ietwat gevuld. Look and see: