nou, dan weet je het wel…

Archive for April, 2011

‘Jakkie bah’ header.

Tijdens mijn eerste slootkantexpeditie van dit jaar hoorde ik ze heel zachtjes roepen deze kevertjes uit de header.

“Het is lente, het is lente, ik voel het aan mijn instrumente”

Omdat de header is vervangen door een frisser exemplaar hieronder de originele foto.


Blommekes met bollekes

Gewoon een Paardenpluisje tegen de zon ingehouden, mikken, klikken, klaar.


In het glaasje.

Of beter natuurlijk: er uit!

In het glaasje zat zaterdagavond een stevige espresso. Na een uurtje zaten er een stuk of zeven (!) in swa Ficus. Ik denk dat ‘ie vanavond wel weer zal kunnen slapen. Maar lekker waren ze!


De andere plaatjes van de OVD Groep Ede rally

Natuurlijk staan de lokale suffertjes alhier weer vol met negatieve berichten over de rally van afgelopen zaterdag. De kazerneterreinen grenzen aan een “fauna 2000″gebied. Nou en? “Grenzen aan” is heel wat anders dan “maken deel uit van”. Of de fraaie zin van de voorman van GroenLinks “middenin het broedseizoen”. Man vorige jaar reden daar nog een paar duizend man rond in hunzwaar vervuilende 4-tonners, LaRo’s en ander benzine verspillend materieel. Nooit iets over gelezen in de krant.

Zal mij benieuwen of we volgend jaar nog een rally hebben hier in Ede. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


Rally for Kids @ OVD Groep Ede Rally

Gewoon even wat plaatjes. Als je daar goed naar kijkt zul je zien dat onze gasten van die dag het ook goed naar hun zin hebben gehad.

Want je wou toch niet zeggen dat met zulk weer, zulke fraaie auto’s en zo’n gezellige club Rally for Kids mensen je geen mooie dag zult hebben?


Teasertje

Als je goed in d eheader kijkt zie je wat ik vandaag gedaan heb.
Tip: Rally for Kids, Ede, rally, zon, kids en plezier.


Na het snijden, knippen, printen en plakken.

Het was even werk maar het resultaat mag er wezen! Een mooie witte Mitsubishi Colt CTZ in Rally for Kids trim.
In de logo’s is alleen zwart en wit gebruikt. De steunkleur is rood met een paar schaarse zilverkleurige accenten. Mooi strak en rustig geworden.
Kijk even mee met de serie.


Snijden, knippen, printen en plakken.

Vooral heel veel plakken. Maar mooi wordt het! Definitieve resultaat donderdag hier te bewonderen. Denk ik.


Gewoon te grappig.


Cochleaire capriolen

Loop ik vanavond nietsvermoedend hier in Ede de bibliotheek binnen. Geef de gelezen boeken af en loop naar de tafel met nieuwe aanwinsten. Ik kijk wat rond, zie niets van mijn gading en wil weer weglopen. Ineens zie ik uit mijn ooghoek een bekende foto. Je hoor: de op-elkaar-slakken van Elske!!

Het lange verhaal kort: ooit maakte ik foto’s van een paar slakken hier op de tuintafel. Die foto’s kwamen op internet terecht. Elkse is een jongedame die zo goed als doof geboren is en haar hele leven met een slechter wordend gehoor heeft gestreden. Toen zij voorgoed doof werd is er bij haar een cochleaire gehoorprothese geplaatst. Dat wordt onderhuids aangebracht, vangt geluidstrillingen op en zendt die direct naar het binnenoor. Het geluid is niet zo fraai maar je kunt wel weer horen! Over haar leven en de strijd tegen haar doofheid, en weer horend worden, schrijft Elske een boek. Op de cover moet een foto. Zij googled op slakkenhuis, in het Latijn is dat cochlea, en vindt mijn foto. Na wat mailverkeer siert mijn foto haar boek. Ik ga naar Groningen voor de boekpresentatie en ontvang een persoonlijk gesigneerd exemplaar. Da’s allemaal 2 jaar terug. En vanavond zie ik haar boek op tafel liggen in de bibliotheek. Heel erg leuk kan ik je zeggen!!

Nou Jack, niet zo’n heel kort verhaal. Zoals gewoonlijk….

Het gaat om dit boek:

En in de serie zaten onder andere deze foto’s: