nou, dan weet je het wel…

Archive for May, 2011

What the duck

Gewoon omdat door alle andere werkzaamheden het updaten van de nozem en de non er bij inschiet.


Over de nozem en de non.

Maar laten we beginnen met een plaatje van de nozem. Dan begrijp je wat beter dat de serie nog even op zich laat wachten. Eerst even bijkomen…


Maar ja, het blijft een Opel…

Maar wel een gave bak hoor Fred!

Speciaal voor Porsche Harry (whats in a name) nog wat foto’s van de Opel Kadet Coupé die tijdens de laatste circuitdag van Rally for Kids in de rondte ging.
Een paar posts hieronder staat de link van het filmpje dat Rough Event maakte. Klik dat even aan, wacht tot de timer op 1minuut staat en smul van de sublieme drift van deze Kadet. Mooi werk Fred.

Kiek uhm goahn!!


Fotodipje.

Hebben we allemaal wel eens last van: een dipje. Gaat wel weer over.
De geijkte dingen in het leven gaan best maar nou net de zaken die de jeu aan de hobby geven lukken niet. Ach, nog efkes denk ik dan maar.


YouTube van Rough Event.

Vorige week op Niederrhein was de firma Rough Event te gast. Reden met een KTM X-bow de kids over het circuit. Wat een gave bak is dat zeg. Dat geluid! Die looks!

En dan dat filmpje!

http://youtu.be/uOYzcBSRBsQ


Leuke verrassing!

Tijdens Keuninginnedag 2011 in Den Burg foto’s gemaakt van de bluesformatie Jug Bros. Daar volgde een leuke mailwisseling uit en die resulteerde weer in het toesturen van hun laatste CD.

Zoals een bekend Chinees spreekwoord zegt: “kleine moeite, veel plezier”. En zo is het. Luisterplezier.


Rally for Kids op Niederrhein

Het was weer eens zover: met Rally for Kids naar Niederrhein. Ruim 50 kids waren er te gast. Het was prachtig weer en we hadden een leuk koppeltje gastrijders. Niet al te veel praatjes, daarvoor klik je maar op www.rallyforkids.nl, maar gewoon even een paar favoriete plaatjes van mijzelf.


Relaxte blues met Jug Bros

Afgelopen Keuninginnedag in Den Burg, Texel. Even weg bij de kleedjes waar de dames Naaigaren goede zaken deden. Rondje lopen en dan ineens een lekker moppie muziek horen. Een paar mannen met een drum, bas, gitaar en smoelschuif staan lekker zichzelf te zijn. Het klinkt zo lekker dat ik later nog een keertje terug ben gegaan. Nu met een dubbel doel: luisteren en fotograferen.

De heren staan nog steeds vol overgave te spelen en hebben een lekkere hoeveelheid publiek om zich heen. Het kost gewoon even moeite om vooraan te komen om te kunnen fotograferen. Da’s sowieso al een opgave want ik heb alleen een 50 mm bij me. Ze staan ook nog eens half in de felle zon en half in de diepe schaduw. ISO helemaal naar beneden, sluitertijd op 1/320ste en de flitser uit voor invulflitsen. Gaat prima zo alleen heb ik dus geen controle meer over diafragma en dus scherptediepte. Die is hier en daar groter dan ik wilde maar ach.

Visitekaartje afgegeven aan een paar groupies met de opmerking dat ik de foto’s wel even wil mailen als zij als eerste contact opnemen. Dat gebeurde dus de foto’s zijn richting Texel gepompt. Daar volgde 2 bedankmails op en vanavond nog een leuke verrassing: even m’n adres doorgeven en ze sturen hun laatste CD op! Hartstikke leuk toch.  Supertof vind ik dat.

O ja, Jug Bros heet de band. Spelen elke dinsdagavond in ‘t Vooronder op de haven van Oudeschild. Ook spelen ze jaarlijks op Strenderpop in Oosterend. Mocht je gaan luisteren doe ze dan de groeten van “die fotograaf uit Ede” als je wilt.


Tulpen door een vissenoog.

Niet dat ik een gebakken sliptongetje tussen de tulpen heb gelegd maar het scheelde niet veel. Het nieuwe speeltje, de Nikkor 10,5 fisheye, heb ik op Texel eens uitgelaten tussen de tulpen.
En dat geeft best een gaaf effect moet ik zeggen.


Keuninginnedag 2011

Zoals haast een traditie geworden in Casa Morren togen wij naar Texel om volksfeest nummer 1 te vieren. De dag zelf moesten de dames Naaigaren natuurlijk naar de kleedjesmarkt. Een behulpvaardige vader (Ivo volgend jaar gaan we met een tentje de avond ervoor al liggen, respect! zullen we krijgen) was al om 06.00 ter plekke voor een mooie plaats. Dat is prima gelukt, kon met een gerust hart een A-lokatie genoemd worden.

Ik heb het gebeuren rondom de kraam zo een beetje vastgelegd en ben ook een rondje gegaan met m’n cameraatje. Een kleine impressie:

En de laatste, dat is waar het bij veel kids om gaat: keiharde Euro’s jongen!


Niet TE dichtbij komen….

En ik had de dames nog wel zo gewaarschuwd dat een fisheye objectief van zo dichtbij een beetje vertekent! Wat heet, een beetje?

Maar ja, niet luisteren hè?