nou, dan weet je het wel…

Archive for September, 2011

Doedelzakspelers: stoere jongens ende ferme knaepen!

Zeg Henk, kommie nou nog eens bij de groep of wat?

Ja, ja, ja, rustig maar jongens. Kom d’r an. De baas staat d’r al en die kunnen we niet laten wachten.

Nou jongens, allemaal de zak goed vol blazen en de zak onder de kilt lekker laten wapperen.

Kijk, zo doe je dat! Vinden de vrouwtjes leuk hoor, raden of je nou wel of niet wat aan hebt onder je kilt. Nou ik zou zeggen: controleer ‘t maar es!

KAK!! Heeft Henkie weer dat karrtje meegenomen. Weg aandacht.


Best wel hoog.

Even een filmpje van een maat van een maat van Aron. Met de headcam op de helm en dan…..


Airborne Memorial number 67

Vandaag was het weer zover: de herdenking van Operation Market Garden. Nu alleen wat foto’s later in de week het verhaal van deze schitterende ochtend.


Gewoon, omdat het kan.

Tja, m’n collega moet zich natuurlijk wel een beetje thuis voelen hier.


De sfeerplaten van de gazonmaaiersrace.

Vanwege het slechte weer lag er wat blubber en modder op het terrein. Mannen dragen dan groene rubber laarzen maar vrouwen niet. Die moeten weer wat anders.

Dan wat mensen van de organisatie.

De nationale drank daar in Achterveld en hoe simpel het allemaal kan zijn.

Dan nog gewoon wat los spul

En na deze foto even een kleine serie.

Heee, heehee, heeeeHEEE, fotograaf. Maak eens een fotovan mij en m’n vriendje.

De man had de klompen duidelijk vol dus ik vraag om wat meer genegenheid voor z’n vriendje

Maar als ik ‘m echt op wil winden dan…

En met deze foto besluiten wij de afdeling sfeerplaten.


Het gas kan d’r weer op en het gras kan d’r weer af!

Gisteren was het weer zo ver: de gazonmaaierrace in Achterveld. Voor de derde keer op rij heb ik daar de foto’s voor de organisatie gemaakt. Of dat nog wel leuk is na twee keer? Daar is maar één antwoord op mogelijk: mooi wark!

De afgelopen tijd hebben we nogal wat last gehad van Pleurius (of was ‘t nou Pluvius?) dus het terrein was lekker soppig. De prut liep me regelmatig over de kisten.  Heul alderbastends smeuiig was ‘t doar. Dat was ook wel te zien aan de deeelnemers als ze van de baan kwamen. Dikke lagen modder op man en machine. Prachtig om te zien. Dat dan weer wel.

Hieronder een  selectie uit de serie “gazonmaaiers special klasse”. Conceet:  vier cilinders, 600 cc, vermogens tot ruim boven de 100 PK en snelheden ver boven de 70 km/h op het rechte eind. Weet dan dat het veld hobbelig is, de gazonmaaiers geen vering hebben anders dan van de banden en dat ze een hoog zwaartepunt hebben. Dan snap je dat ze wat lastig door de bochten zijn te krijgen… De rijders zijn dan ook stuk voor stuk niet van die kleine mannetjes (type streep met oren) maar eerder stoere jongens ende ferme knapen.

Genoeg praoties, de ploaties!


Teasertje


Narrow escape

Afgelopen zondag, vroeg in de avond, even een frisse neus halen in het bos. Camera mee en na een uurtje terug richting auto. Plotseling een meter of 50 voor mij 2 zwijnen op het pad. Niks aan de hand dacht ik nog. Gewoon even wachten , die lopen zo het bos weer in. Dat deden ze ook wel maar pas na een minuut of 5. En ze hadden al best vaak mijn kant op gekeken. Rustig langs de plek gelopen waar de beesies het bos in gelopen waren. Ik kijk naar rechts en daar staat op nog geen 10 meter een stevige beer mij aan te staren. Achter hem een groep van zo’n 20-25 dieren waaronder veel jongen. Slik….
Snel loop ik nog wat door en hoor achter mij geritsel. Haastige blik over de schouder en daar komt hij aan. Welliswaar een sukkeldrafje maar toch onmiskenbaar in MIJN richting. Ik trek een sprintje van een meter of 20 en kijk nog eens om. Oeps, daar komen d’r nog 2 uit het struweel gestoven. Fluks nog een sprintje en dan heel snel in de veilige auto.

De volgende dag vertel ik het verhaal tijdens het eten der bammentjes. O, daar bij de volkstuinen naast het spoor? Daar heeft mijn broer vorige week een half uur in een boom gezeten, wachtend tot die beren eindelijk eens weg gingen.

Leuk hoor, natuur.