nou, dan weet je het wel…

Rally for Kids op Niederrhein.

Afgelopen woensdag was het laatste evenement van Rally for Kids van dit jaar: circuitdag op Niederrhein.

Rally for Kids kent 2 soort evenementen: of we gaan naar een rally en trekken de kids in een bus mee naar een aantal proeven of we huren een circuit af, ritselen een kwak snelle auto’s, zetten de kids een helm op en poten ze in de hotseat naast de coureur voor een paar hot laps. Dat laatste deden we dus woensdag. Gaaf hoor.

Vlak bij Nijmegen net over de Duitse grens ligt het plaatsje Weeze. Daar is een voormalige RAF vliegbasis. Een aantal start- en landingsbanen zijn nu een commercieel vliegveld. Een deel van de bunkers en taxibanen zijn in gebruik als testcircuit voor rallywagens. En dat deel kun je afhuren voor een evenement met gang.

Vanaf 10.00 uur konden de gastrijders zich melden, vanaf 11.00 uur de gastgezinnen. In totaal bijna 50 auto’s en 100 kids. Houdt concreet in dat er, met de vrijwilligers erbij, zo’n 325 man rondhuppelde. Dat moet allemaal eten en drinken natuurlijk. Een heel gedoe. Maar wel erg dankbaar gedoe.

Natuurlijk huppelde ik, samen met mijn overgewicht, ook weer rond met de camera aan het oog. Een kleine selectie zien jullie hieronder. De grote serie is net naar de webmaster dus die zie je binnenkort op www.rallyforkids.nl Ik geef hier wel even een seintje als het online is, dus: stay tuned!

De voorzitter spreekt de verzamelde massa toe. Niet alleen een hartelijk welkom aan iedereen maar ook een korte uitleg van de dag en een laatste vriendelijke “waarschuwing” aan de gastrijders. Hard rijden kan iedereen maar een echte goede coureur houdt rekening met zijn lading en past zijn snelheid daar op aan is zo ongeveer de strekking van de rijdersbriefing.

Je ziet hieronder dat er van alles meerijdt. De BMW driftclub was weer present. Maar ook een heftige Nissan Skyline deed mee. Een zeldzame Peogeot 406 T16 (maar 1016 van gebouwd) een paar Ferrari”s (waarvan er eentje een nare schade reed), een koppel vette Corvette’s, wat rallywagens en het wagenpark van Rally for Kids zelf natuurlijk.

Jolijt alom.

De man hieronder had een RC wagen gebouwd in de kleuren van Rally for Kids. Natuurlijk moesten auto en rijder even in de rij gaan staan voor een foto. Ontzettend leuk om te merken hoe die kids bezig zijn en toeleven naar zo’n dag waar zij echt in het middelpunt staan.

De heksenhoedjes waren al zo toen we ze die ochtend neer zetten hoor….. ;-)

Sommige zaten toch liever bij papa op schoot.

De 2 playseats zijn ook altijd een succes. Continue bezet tijdens zo’n dag.

Eén van de helden van de dag. Beperking? Ja. Gezellige vent? ALTIJD!

Een van de hoofdsponsoren van Rally for Kids betaalde de circuithuur (Bart, bedankt man!) en had voor alle kids een nummer 1 medaille geregeld.

De tank leeg, de banden kaal en de motor nog natikkend van een hete dag op de baan weer op weg naar huis. Maar met een tevreden gevoel in het lijf.

6 Responses

 1. Chris

  Prachtige serie. Mooie kleuren. Vooral dat mannetje waar die lucht heel donker is.
  Dit moet toch toch wel een erg goed gevoel geven.

  Chris

  24/10/2010 at 19:22

 2. admin

  Als fotograaf had ik wel even een offday afgelopen woensdag. Tijdens het pannen natuurlijk terug naar 1/60ste. Als je die tijd dan laat staan en nog 300 foto’s maakt van auto’s die schuin op je af komen zijn die echt wel bewogen hoor. Hele stomme beginnersfout.

  Gelukkig kon ik wel een mooie serie samenstellen uit de 881 foto’s die ik geschoten had….

  Als fotograaf een lekker gevoel maar zeker ook voor je “mens-zijn” is dit erg goed om te doen. Zo veel glimlachen en oprechte bedankjes van niet alleen de kids maar ook van de gastrijders. Ook zij vinden het geweldig om zo’n dag mee te maken. Niet voor mij eer en glorie natuurlijk, het gaat echt om de kids, maar het is echt een topdag.

  Je moet een volgende circuitdag maar eens mee kerel.

  24/10/2010 at 19:30

 3. joop

  petje af voor de mensen die dit allemaal ‘pro deo’ doen,ik neem aan dat er ook lui bij zijn die een snipperdag ‘opofferen’.
  de kans dat je schade rijdt op zo’n vliegveld lijkt mij toch klein,toch?
  het lijkt mij ook wel wat om daar een dag rond te raggen in 1 van die opels……..

  25/10/2010 at 15:11

 4. admin

  Als je wel 400 plus PK hebt maar, zoals de rallyrijders zeiden, niet weet wat een ideale lijn is maar wel heel hard gaat vlieg je d’r gewoon af Joop.

  De man in de Corvette reed ook lekker sportief weg, de electronica aan boord zorgde ervoor dat hij niet door zijn sliphoek heen ging. Werkte prima totdat het erg nat en glad was en hij tijdens de correctie van de elctronica zelf ook ging corrigeren…. Gelukkig bleef dat bij een 360 of 3 op een grote vlakke betonplaat.

  25/10/2010 at 19:10

 5. Hey,

  Het zijn super foto’s. Maar ik heb een vraag : heeft u ook een foto van mij? (Een jongen van 15 jaar, RFK petje, camera en statief bij zich en een pers hesje)
  Want ik heb verschillende foto’s gezien maar niet met mij.
  Als u een foto van mij vind wilt u het dan even melden.

  m.v.g. Christian.

  16/11/2010 at 21:33

 6. Jacko

  Hoi Christian,

  ik heb jou wel zien lopen maar of ik een foto van je heb weet ik niet. Ik zal natuurlijk vanavond even het fotoarchief induiken voor je!

  Doe mij even jouw mailadres op info@jackomorren.nl want ik heb begrepen (van jouw ome Gert) dat jij voor Rally for Kids de video gaat hanteren?

  17/11/2010 at 10:40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree