nou, dan weet je het wel…

Voorbereidingen.

Op 20 november is het weer zo ver. Met een 8-tal fotovrienden trekken we richting Ieper in België. Hier is in de Eerste Wereldoorlog, een oorlog die in Nederland wat vergeten wordt omdat wij “neutraal” waren, onvoorstelbaar zwaar gevochten. In een tijdsbestek van 3 jaar is dat Ieper 3 keer met de grond gelijk gemaakt. En dan heb ik het nog niet over de ontberingen die je te wachten stonden als je een maand of wat in het natte seizoen in een loopgraaf moest bivakeren. Die al een keer of vier over en weer veroverd was…..

Jaren terug zijn we er al eens geweest en dat bezoek heeft toen behoorlijk wat indruk op mij gemaakt. Onvoorstelbaar wat mensen elkaar aan kunnen doen. Zelfs beesten doen dat niet. Dus of wij nou altijd de kroon op de schepping zijn….? Daar twijfel ik op dat soort plaatsen wel wat aan.

Natuurlijk gaan we die dag niet met acht man in zak en as rondlopen. Er is meer dan voldoende ruimte voor lol en flauwekullen met elkaar. Maar er zal regelmatig ook wel een wat serieuzere toon zijn.

De laatste dagen probeer ik voor mijzelf al een beetje een beeld te vormen van wat we daar voor de camera zullen krijgen. Het is altijd goed om dat te doen en een beetje beslagen ten ijs te komen. Dat je niet na een rit van 3 uur de camera ter hand neemt en denkt: “Nou, wat zullen we eens gaan doen de komende 45 minuten?”. Zoals ik ooit leerde tijdens een cursus: voorbereiding is 90% van het succes. Dus daar ben ik al mee begonnen. Ideetjes richting ND filters gecombineerd met off camera flitsen van monumenten spelen wat door mijn hoofd.

Vandaag ook even naar de Militaire Begraafplaats in Renkum geweest om wat rond te lopen en te fotograferen. Wie weet binnenkort nog eens even kort terug om wat uit te proberen. Is wel van WO II maar dat geeft niet.
Oogst van vandaag:

Let even op als je wilt: age 19….. En dan in een vreemd land in een oorlog aan je einde komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree