nou, dan weet je het wel…

Cochleaire capriolen

Loop ik vanavond nietsvermoedend hier in Ede de bibliotheek binnen. Geef de gelezen boeken af en loop naar de tafel met nieuwe aanwinsten. Ik kijk wat rond, zie niets van mijn gading en wil weer weglopen. Ineens zie ik uit mijn ooghoek een bekende foto. Je hoor: de op-elkaar-slakken van Elske!!

Het lange verhaal kort: ooit maakte ik foto’s van een paar slakken hier op de tuintafel. Die foto’s kwamen op internet terecht. Elkse is een jongedame die zo goed als doof geboren is en haar hele leven met een slechter wordend gehoor heeft gestreden. Toen zij voorgoed doof werd is er bij haar een cochleaire gehoorprothese geplaatst. Dat wordt onderhuids aangebracht, vangt geluidstrillingen op en zendt die direct naar het binnenoor. Het geluid is niet zo fraai maar je kunt wel weer horen! Over haar leven en de strijd tegen haar doofheid, en weer horend worden, schrijft Elske een boek. Op de cover moet een foto. Zij googled op slakkenhuis, in het Latijn is dat cochlea, en vindt mijn foto. Na wat mailverkeer siert mijn foto haar boek. Ik ga naar Groningen voor de boekpresentatie en ontvang een persoonlijk gesigneerd exemplaar. Da’s allemaal 2 jaar terug. En vanavond zie ik haar boek op tafel liggen in de bibliotheek. Heel erg leuk kan ik je zeggen!!

Nou Jack, niet zo’n heel kort verhaal. Zoals gewoonlijk….

Het gaat om dit boek:

En in de serie zaten onder andere deze foto’s:

3 Responses

 1. frank-103

  briljante serie (flitsend is iets te actief)!

  Zal hier bij de bieb kijken of je er ook ligt. Eeeehh Elske er ligt…

  :-)

  02/04/2011 at 08:18

 2. JeeWee

  Da’s een mooi verhaal.

  06/04/2011 at 09:30

 3. admin

  Ja, gaaf hè?

  06/04/2011 at 16:04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree