nou, dan weet je het wel…

Relaxte blues met Jug Bros

Afgelopen Keuninginnedag in Den Burg, Texel. Even weg bij de kleedjes waar de dames Naaigaren goede zaken deden. Rondje lopen en dan ineens een lekker moppie muziek horen. Een paar mannen met een drum, bas, gitaar en smoelschuif staan lekker zichzelf te zijn. Het klinkt zo lekker dat ik later nog een keertje terug ben gegaan. Nu met een dubbel doel: luisteren en fotograferen.

De heren staan nog steeds vol overgave te spelen en hebben een lekkere hoeveelheid publiek om zich heen. Het kost gewoon even moeite om vooraan te komen om te kunnen fotograferen. Da’s sowieso al een opgave want ik heb alleen een 50 mm bij me. Ze staan ook nog eens half in de felle zon en half in de diepe schaduw. ISO helemaal naar beneden, sluitertijd op 1/320ste en de flitser uit voor invulflitsen. Gaat prima zo alleen heb ik dus geen controle meer over diafragma en dus scherptediepte. Die is hier en daar groter dan ik wilde maar ach.

Visitekaartje afgegeven aan een paar groupies met de opmerking dat ik de foto’s wel even wil mailen als zij als eerste contact opnemen. Dat gebeurde dus de foto’s zijn richting Texel gepompt. Daar volgde 2 bedankmails op en vanavond nog een leuke verrassing: even m’n adres doorgeven en ze sturen hun laatste CD op! Hartstikke leuk toch.  Supertof vind ik dat.

O ja, Jug Bros heet de band. Spelen elke dinsdagavond in ‘t Vooronder op de haven van Oudeschild. Ook spelen ze jaarlijks op Strenderpop in Oosterend. Mocht je gaan luisteren doe ze dan de groeten van “die fotograaf uit Ede” als je wilt.

2 Responses

 1. gijs

  hey toffe fotos
  leuk stukkie
  misschien tot later
  gijs jugbro drummer

  05/05/2011 at 17:56

 2. admin

  Who knows. Wellicht Strenderpop. Weekend 2e autocross ben ik ook op Texel, zalkijken of jullie dan misschien ergens spelen.

  06/05/2011 at 20:38

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree