nou, dan weet je het wel…

Narrow escape

Afgelopen zondag, vroeg in de avond, even een frisse neus halen in het bos. Camera mee en na een uurtje terug richting auto. Plotseling een meter of 50 voor mij 2 zwijnen op het pad. Niks aan de hand dacht ik nog. Gewoon even wachten , die lopen zo het bos weer in. Dat deden ze ook wel maar pas na een minuut of 5. En ze hadden al best vaak mijn kant op gekeken. Rustig langs de plek gelopen waar de beesies het bos in gelopen waren. Ik kijk naar rechts en daar staat op nog geen 10 meter een stevige beer mij aan te staren. Achter hem een groep van zo’n 20-25 dieren waaronder veel jongen. Slik….
Snel loop ik nog wat door en hoor achter mij geritsel. Haastige blik over de schouder en daar komt hij aan. Welliswaar een sukkeldrafje maar toch onmiskenbaar in MIJN richting. Ik trek een sprintje van een meter of 20 en kijk nog eens om. Oeps, daar komen d’r nog 2 uit het struweel gestoven. Fluks nog een sprintje en dan heel snel in de veilige auto.

De volgende dag vertel ik het verhaal tijdens het eten der bammentjes. O, daar bij de volkstuinen naast het spoor? Daar heeft mijn broer vorige week een half uur in een boom gezeten, wachtend tot die beren eindelijk eens weg gingen.

Leuk hoor, natuur.

3 Responses

 1. frank-103

  Obelix had ze gevangen en vervolgens al zijn internetvrienden uitgenodigd voor een barbeque.

  Met ruim knoflooksaus en saté.

  Watje!

  02/09/2011 at 22:08

 2. Chris

  Die zijn afgericht om te doden….

  03/09/2011 at 11:22

 3. Jacko

  License to kill…..

  03/09/2011 at 20:19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree