nou, dan weet je het wel…

Het gas kan d’r weer op en het gras kan d’r weer af!

Gisteren was het weer zo ver: de gazonmaaierrace in Achterveld. Voor de derde keer op rij heb ik daar de foto’s voor de organisatie gemaakt. Of dat nog wel leuk is na twee keer? Daar is maar één antwoord op mogelijk: mooi wark!

De afgelopen tijd hebben we nogal wat last gehad van Pleurius (of was ‘t nou Pluvius?) dus het terrein was lekker soppig. De prut liep me regelmatig over de kisten.  Heul alderbastends smeuiig was ‘t doar. Dat was ook wel te zien aan de deeelnemers als ze van de baan kwamen. Dikke lagen modder op man en machine. Prachtig om te zien. Dat dan weer wel.

Hieronder een  selectie uit de serie “gazonmaaiers special klasse”. Conceet:  vier cilinders, 600 cc, vermogens tot ruim boven de 100 PK en snelheden ver boven de 70 km/h op het rechte eind. Weet dan dat het veld hobbelig is, de gazonmaaiers geen vering hebben anders dan van de banden en dat ze een hoog zwaartepunt hebben. Dan snap je dat ze wat lastig door de bochten zijn te krijgen… De rijders zijn dan ook stuk voor stuk niet van die kleine mannetjes (type streep met oren) maar eerder stoere jongens ende ferme knapen.

Genoeg praoties, de ploaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree