nou, dan weet je het wel…

Reportage

Hieronder vind je een soort van overzicht van reportages die ik gemaakt heb. Dat kan van alles zijn zoals je zult zien. Voor mij is het belangrijk dat ik een soort van verbondenheid voel met het onderwerp. Dat kan serieus zijn zoals bij de reportage over de Eerste Wereldoorlog maar ook ”lang leve de lol en we geven nog eens gas” zoals bij de jaarlijkse gazonmaaiersrace in Achterveld.

Om meteen maar met die gazonmaaiersrace af te trappen. De eerste keer dat ik daar was, in 2008, was het zeer drassig en modderig. Zie je ook wel terug aan de foto’s. Alles en iedereen zit ruim onder de drek. De laatste editie, in 2009, werd verreden onder gortdroge en hete omstandigheden. De editie van 2010 staat al in de planning.

Begin 2009 met een aantal fotomaatjes naar MiniRailz in Rotterdam. De grootste modelspoorbaan in Nederland. Prachtig om te zien hoe alles tot in de kleinste details is nagemaakt. En dan niet alleen op het gebied van modeltreinen…

Begin 2010 werd rondom Ede de OVD Groep Rallysprint verreden. Ik ben daar nauw bij betrokken geweest als vrijwilliger in de PR commissie. Natuurlijk was op de dag zelf de camera mee. Hele mooie ervaring om het circus van zo dichtbij mee te mogen maken. De schilden die mij haast onbeperkte toegang gaven om te komen daar waar ik wilde maakte het extra leuk en worden natuurlijk bewaard!

Na een geslaagde familiebarbeque in de zomer van 2009, op Texel, moest er ‘s anderen daags nog iets sportiefs gedaan worden. Dat werd brandingraften. Met een zus als instructor koos de halve familie het ruime sop. Gaaf om te zien maar zo te horen na afloop nog gaver om te doen.

Een zwaar en zeer serieus onderwerp om een reportage over te maken: de Eerste Wereldoorlog.  Omdat Nederland, in naam, neutraal was tijdens deze oorlog krijgt zij tijdens de geschiedenislessen niet de aandacht die zij verdient. Vooral het einde en het vredesaccoord van de oorlog zijn een opmaat naar de Tweede Wereldoorlog. Ik ben met een aantal fotomaten naar Ieper,in België,  en Verdun, in Noord-Frankrijk, geweest. Zeer indrukwekkend kan ik je vertellen. Zoveel leed op zulke kleine oppervlaktes. Ik kan er tijden over vertellen. Maar ik laat de foto’s spreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree