nou, dan weet je het wel…

Natuur

Ik mag graag een beetje in de natuur zijn. Gewoon even lekker weg, in je eentje. Thermos met koffie mee, fototas op de rug en op de pedalen. Heerlijk. Vooral als je ‘s morgens vroeg op pad gaat is het een genot om buiten te zijn.  Hieronder een kleine selectie uit de foto’s die ik het afgelopen jaar gemaakt heb.

Als eerste een serie foto’s in het herfst gemaakt. Toch wel het mooiste jaargetijde voor mij. De kleuren veranderen van mooi naar spectaculair, paddenstoelen schieten uit de grond, er is regelmatig grondmist en er is nog volop bedrijvigheid in het bos. Onweerstaanbare combinatie voor een fotograaf.

Net ten noorden van Ede ligt het Nationaal Park Hoge Veluwe. Grote stukken ongerept natuurgebied. Veel stuifzandgronden en mooie kromme vliegdennen. Vanaf de ingang is het maar een stukje naar het restaurant in het midden van het park. Eerst even een bakkie doen en dan een paar mooie lussen fiesten. Weer terug voor een warme hap of een lekker broodje en via een omweg terug naar de uitgang.

Op exact 5 kilometer fietsen vanaf ons huis ligt de Kreelse Plas. Een mooi startpunt van een poosje weg.  De foto’s hieronder zijn gemaakt tijdens de 5e poging om ‘spiegelfoto’s’ te maken. Alleen vroeg in de ochtend na een windstille nacht lukt dat. Als je ziet wat ik voor geintje uitgehaald heb met de foto’s kun je dat melden. Je wint er echter niets mee.

In de winter van 2009/2010 is er veel sneeuw gevallen. Heel veel sneeuw zelfs. Een bezoekje aan Texel leverde onderstaande minimalistische foto’s op.

Het Wekeromse Zand zou je kunnen zien als een soort van ‘miniatuur Hoge Veluwe’. Het heeft als voordeel dat het nog iets dichterbij is, geen entree kost en je er al voor 09.00 uur naar binnen kunt. De ochtend dat ik deze foto’s maakte stond de thermometer op -11 graden. Best fris.

One Response

 1. hi,
  Mooie foto’s!
  Ik woon ook 5 km bij de kreel vandaan, ga daar ook maar weer eens kijken. Wat inspiratie opgedaan :-)
  Modellen vind ik ook mooi geschoten, zelf net aan strobist begonnen… dus moet nog veel oefenen.
  Op mijn site staan al wat foto’s, als je opbouwend commentaar hebt graag!
  grz
  Willem

  26/11/2011 at 10:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree